Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μιχαηλίδης (Εθνική) στο Delphi Forum: Πρωτοπόρος η ΕΤΕ στον ψηφιακό μετασχηματισμό

Μιχαηλίδης (Εθνική) στο Delphi Forum: Πρωτοπόρος η ΕΤΕ στον ψηφιακό μετασχηματισμό
Τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού επισήμανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ, κ. Κώστας Μιχαηλίδης

Τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού, τις δυνάμεις που τον καθιστούν αναγκαίο στην εποχή μετά την πανδημία καθώς και τις σημαντικές ενέργειες που έχει υλοποιήσει η Εθνική Τράπεζα προς αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΤΕ, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο ομιλίας του στο 6ο Delphi Economic Forum.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Όταν η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε το ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού, θεωρήθηκε ως ένα μέσο άμυνας του οργανισμού απέναντι σε γνωστές και άγνωστες προκλήσεις αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μία από αυτές τις προκλήσεις θα ήταν μια πανδημία, σημείωσε ο κ. Μιχαηλίδης, τονίζοντας ότι γι’ αυτό το λόγο η τράπεζα αποδείχθηκε ότι ήταν πολύ καλά προετοιμασμένη.
Στην πρωτοφανή αυτή κρίση, το πρόγραμμα μετασχηματισμού λειτούργησε ως πυξίδα και βοήθησε την ΕΤΕ να διαμορφώσει μια νέα πραγματικότητα σε ό,τι αφορά το μοντέλο λειτουργίας, να λάβει γρήγορες αποφάσεις και να διασφαλίσει τη απρόσκοπτη συνέχεια των δραστηριοτήτων της.
Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, το μοντέλο που εφαρμόστηκε ήταν τόσο καλά δομημένο που καθιστά τον μετασχηματισμό της Εθνικής Τράπεζας τον μεγαλύτερο σε εύρος στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού τραπεζικού κλάδου αλλά και ένα εξαιρετικά επιτυχημένο παράδειγμα αλλαγής.
Ο πρόεδρος της ΕΤΕ αναφέρθηκε επίσης στα εμπόδια που αντιμετώπισε η διοίκηση της τράπεζας και στην ομαδική δουλειά που έγινε για να ξεπεραστούν.
Όσο για το μέλλον, ο κ. Μιχαηλίδης υπογράμμισε ότι οι οργανισμοί που θα ηγηθούν στον τραπεζικό και ευρύτερο επιχειρηματικό κλάδο είναι εκείνοι που θα λειτουργούν με γνώμονα πολύτιμες αξίες που εξυπηρετούν έναν σκοπό.
Οι οργανισμοί που θα βρίσκουν απαντήσεις στα «γιατί», θα ακολουθούν κοινές αξίες και θα εργάζονται για κοινό σκοπό είναι αυτές που θα προοδεύσουν.

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης