Τελευταία Νέα
Διεθνή

Von der Leyen (ΕΕ): Να σταματήσει η βία στη Γάζα – Επικοινωνία Macron (Γαλλία) με Netanyahu (Ισραήλ)

tags :
Von der Leyen (ΕΕ): Να σταματήσει η βία στη Γάζα – Επικοινωνία Macron (Γαλλία) με Netanyahu (Ισραήλ)

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Layen καταδίκασε τις αδιάκριτες επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ

Σχετικά Άρθρα

«Η βία πρέπει να σταματήσει», τονίζει η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, εκφράζοντας την ανησυχία της για την «κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 14 Μαΐου 2021.
Παράλληλα, καταδικάζει «τις αδιάκριτες επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ» και συμπληρώνει ότι «οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται και από τις δύο πλευρές».
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron επισήμανε πόσο «επείγουσα είναι μια επιστροφή στην ειρήνη» στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό  Netanyahu το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ κι εκφράζοντας "την ανησυχία του για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα".

Καταδίκη

Συνεχίζοντας τις επαφές του «προκειμένου να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή», ο Γάλλος πρόεδρος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Netanyahu, στον οποίο "εξέφρασε τα συλλυπητήριά του" για τα θύματα των ρίψεων ρουκετών «την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», τις οποίες, «για μία ακόμη φορά καταδίκασε απερίφραστα», ανέφερε η γαλλική προεδρία σε ανακοίνωση.

Διεθνές δίκαιο

«Σε αυτήν την επέτειο της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ, ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας επανέλαβε την αδιάκοπη δέσμευσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο", συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία.

Συμβούλιο Ασφαλείας

Τονίζοντας το πόσο «επείγουσα είναι μια επιστροφή στην ειρήνη», ο Macron, ο οποίος συνομίλησε με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmoud Abbas (στις 13 Μαϊου 2021), επισήμανε στον Netanyahu «την ανησυχία του σχετικά με τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα»
Η Γαλλία θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που θα διεξαχθεί αυτήν την Κυριακή (στις 17.00 ώρα Ελλάδας)», με επίκεντρο τη σύρραξη, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης