Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu: Το Ισραήλ θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα στην Παλαιστίνη

Cavusoglu: Το Ισραήλ θα πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα στην Παλαιστίνη
Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών 
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για τις συνεχιζόμενες εντάσεις με τους Παλαιστινίους και την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή και πρέπει να θεωρηθεί υπόλογο για τα εγκλήματά του, δήλωσε την Κυριακή (16/5/2021) ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu κατά την ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ( OIC).
Υπογράμμισε δε, πως τα κράτη – μέλη του OIC πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη, ενότητα και αποφασιστικότητα.
Πηγές από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφεραν ότι η συνάντηση για να συζητηθούν οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον παλαιστινιακού λαού και εδαφών ήταν πρωτοβουλία της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας, που προεδρεύει στον Οργανισμό.
Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, εξηγώντας ότι οι περιορισμοί στις μουσουλμανικές προσευχές στο Τζαμί Al-Aqsa και ο βίαιος εκτοπισμός Παλαιστινίων από τα σπίτια τους έχουν πυροδοτήσει την κατάσταση.

«Αποτυχία του ΟΗΕ»

«Αυτό είναι ένα τμήμα της συστηματικής εκστρατείας του Ισραήλ για εθνοτική, θρησκευτική και πολιτιστική εκκαθάριση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ο Cavusoglu στάθηκε στο υψηλό ποσοστό Ισραηλινών εποίκων στα παλαιστινιακά εδάφη και στην καταστροφή των παλαιστινιακών περιουσιών, λέγοντας πως εάν αυτή η τάση δεν αντιστραφεί η λύση των δύο κρατών στην περιοχή δεν θα είναι εφικτή.
Επίσης επέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την αποτυχία του να καταδικάσει το Ισραήλ, επισημαίνοντας πως απέτυχε να δημοσιεύσει ακόμη και ένα δελτίο τύπου για το θέμα λόγω της απόρριψης της κίνησης αυτής από τις ΗΠΑ.
Όλοι θα πρέπει να καταβάλουν προσπάθειες για την προστασία του παλαιστινιακού λαού, υπερτόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης