Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πως η Cenergy έσπασε το διεθνές club των ισχυρών - Ραγδαία αύξηση παραγγελιών στο πρώτο τρίμηνο 2021

Πως η Cenergy έσπασε το διεθνές club των ισχυρών - Ραγδαία αύξηση παραγγελιών στο πρώτο τρίμηνο 2021

Στην πρώτη τετράδα της Ευρώπης

Σχετικά Άρθρα
Mέσα στην πρώτη τετράδα των ευρωπαϊκών εταιρειών λειτουργεί πλέον η Cenergy, και χάρις το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο των δυο διακριτών κλάδων (καλώδια & σωλήνες χάλυβα) έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες απο 190 νέες παραγγελίες μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους, αυξάνοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων σε 650 εκατ. ευρώ, από 500 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2020. Πρόκειται για “καθαρές” νέες παραγγελίες εργασιών που προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο, καθώς στο ίδιο διάστημα παραδίδονται και παλαιότερες παραγγελίες.

Συγκεκριμένα, η Cenergy στην Ελλάδα συμμετέχει μέσω κοινοπραξιών στους διαγωνισμούς του ΑΔΜΗΕ (έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής) με τις εταιρείες ΝΚΤ (Δανία), Νexans (Γαλλία) και Prysmian (Ιταλία) και στο εξωτερικό ανταγωνίζεται τις ίδιες εταιρείες, όπως στο έργο που ανέλαβε για την Γαλλική εταιρεία διαχείρισης ηλεκτρισμού.
Υπενθυμίζεται ότι πριν μερικά χρόνια. η θυγατρική εταιρεία της Cenergy, η Ελληνικά καλώδια, επιχειρούσε μόνη της απέναντι σ αυτές τις εταιρείες οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούσαν ως καρτέλ σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.
Στην Ελλάδα, λοιπόν, η Cenergy αναλαμβάνει τα έργα όχι γιατί είναι απλώς ελληνική εταιρεία, αλλά διότι δύναται να ανταγωνιστεί ισότιμα τις ομοειδείς εταιρείες, ακριβώς όπως κάνει και σε έργα του εξωτερικού.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη ανάθεση του έργου υπόγειου καλωδιακού συστήματος 150KV για το μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο στην Ελλάδα (Καφηρέας ΙΙ) ισχύος 330 Μ της Τέρνα Ενεργειακή το οποίο είναι το δεύτερο έργο για την ίδια εταιρεία μετά τον Αγιο Γεώργιο.
Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται απο την Τράπεζα Eurobank.

Στο δεύτερο εξάμηνο άνοδος εργασιών στον κλάδο των σωλήνων χάλυβα

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου το μεγάλο μερίδιο ( 2/3 ) κατέχει η ανάπτυξη του τομέα των καλωδίων καθώς και ο εξοπλισμός για Αιολικά Πάρκα, Φωτοβολταϊκά. Σ ότι αφορά τον κλάδο των σωλήνων χάλυβα, αυτός καταλαμβάνει το 1/3 του κύκλου εργασιών και οι εκτιμήσεις των υπευθύνων της εταιρείας αναφέρουν οτι, οι αναθέσεις έργων για έργα εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου θα ξεκινήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους καθώς θα ξεκινήσει η ζήτηση για έργα ενέργειας.
Προς το παρόν, τα υψηλότερα περιθώρια κέρδους πραγματοποιούνται απο τον κλάδο των υπόγειων καλωδίων, όπου το μερίδιο της εταιρείας παραμένει υψηλό.
Στο πρώτο τρίμηνο η εισηγμένη θυγατρική του Ομίλου Βιοχάλκο, υπερδιπλασίασε τα καθαρά μετά φόρων κέρδη κατά 132% στα 4,6 εκατ. ευρώ. ενω τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 14% στα 18,5 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των καλωδιακών έργων.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις της ανήλθαν σε 228,4 εκατ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 4% έναντι του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης