Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τουρισμός: Σε ποιους τομείς καθίσταται υποχρεωτικό το self test

tags :
Τουρισμός: Σε ποιους τομείς καθίσταται υποχρεωτικό το self test
Yποχρεωτικό το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους και εργοδότες σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες
Υποχρεωτική καθίσταται η διενέργεια self test για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και ο τουρισμός.
Συγκεκριμένα, η τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει ότι καθίσταται υποχρεωτικό το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 σε εργαζόμενους και εργοδότες σε συγκεκριμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Για ποιους είναι υποχρεωτικά τα self test

Σχετικά με τον τουρισμό, υποχρεωτικός είναι ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης για τους εξής τομείς:
pinakas-tourismos-selftest.jpgpinakas-tourismos-selftest1.jpgΤι ισχύει

Όπως προβλέπεται, διενεργείται διαγνωστικός έλεγχος νόσησης υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του εργαζόμενου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.
Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.). Οι εργαζόμενοι επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, επιλέγουν δήλωση αποτελέσματος self test για εργαζόμενους. Ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απασχολήσει εργαζόμενο/η με φυσική παρουσία στον τόπο παροχής εργασίας, εφόσον αυτός δεν έχει προβεί σε δήλωση του αποτελέσματος του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 (self test, rapid test ή PCR test).

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης