Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Γιατί το Bitcoin θα φτάσει βραχυπρόθεσμα στα 40.000 δολ. - Τι λένε οι αναλυτές

Γιατί το Bitcoin θα φτάσει βραχυπρόθεσμα στα 40.000 δολ. - Τι λένε οι αναλυτές
Οι τιμές δεν μπορούν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο τους…
Σχετικά Άρθρα

Στα 40.000 δολ. «βλέπουν» βραχυπρόθεσμα την τιμή του Bitcoin πολλοί παράγοντες της αγοράς, όμως δεν λείπουν και οι θιασώτες της ανόδου μετά το πέρας της τρέχουσας bear market.
Πιο συγκεκριμένα, μια κοόρτη από αναλυτές επισημαίνουν ότι η περίοδος που διανύουμε, αν μη τι άλλο, για τα κρυπτονομίσματα είναι «αγορά αρκούδων».
Διότι πώς αλλιώς να εξηγηθεί το πιο άγριο και πιο έντονο selloff που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες.
Ο Rich Ross της Evercore ISI θεωρεί πως οι τιμές δεν μπορούν να ξεφύγουν από το πεπρωμένο τους, που δεν είναι άλλο από το να διολισθήσουν και να συγκλίνουν στα επίπεδα του μέσου όρου των τελευταίων 200 ημερών, όπως συνήθως συμβαίνει με τα κερδοσκοπικά assets.
Με άλλα λόγια, το Bitcoin είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει στα 40.000 δολ., από τα 44.000 δολ. που είναι η τρέχουσα τιμή του.
Άλλοι «βλέπουν» ένα μοτίβο «χαμηλότερων υψηλών και εξαιρετικά χαμηλών» ενώ παρουσιάζουν ότι τα tweets του Elon Musk θα κρατήσουν τους παραδοσιακούς επενδυτές στο περιθώριο.
Υπάρχουν, επίσης, εικασίες ότι ο χρυσός αρχίζει να αντλεί χρήματα από το crypto.
«Η δυναμική έχει πλέον αλλάξει προς όφελος των αρκούδων» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Tallbacken Capital Advisors LLC Michael Purves, ο οποίος σωστά προέβλεψε τον περασμένο μήνα ότι το Bitcoin θα μειωθεί.
δσδσδσ.JPG
+300% από τον Μάιο

Και ενώ το Bitcoin εξακολουθεί να αυξάνεται περισσότερο από 300% από τον περασμένο Μάιο, η ταχύτητα της πρόσφατης πτώσης συγκλονίζει τους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων.
Ο Purves λέει ότι το επόμενο επίπεδο για το Bitcoin είναι στα 42.000 δολάρια, σημείο που ισοδυναμεί με την κορύφωση του ράλι που κατεγράφη τον Ιανουάριο του 2020.
Εάν το Bitcoin χάσει αυτό το σημείο στήριξης, θα υπάρξουν περισσότερες απώλειες.
Εάν το διατηρήσει, θα υπάρξουν νέα υψηλά.

Πιο πιθανή η οπισθοχώρηση

Μια οπισθοχώρηση είναι πολύ πιθανό να συμβεί, ανέφερε ο senior trader της Wave Financial Justin Chuh, που επενδύει σε crypto assets.
«Αυτό είναι δείγμα υγείας, ωστόσο είναι κάτι που απευχόμαστε».
Στην αντίπερα όχθη, η Fundstrat Global Advisors, με εννέα bullets points, εξηγεί γιατί θεωρεί πως το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα θα πάρει πάλι τα πάνω του.
Προσθέτει δε ότι οι «βαθιές» διορθώσεις και η μεταβλητότητα είναι φυσιολογικά γεγονότα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.
«Δεν γνωρίζουμε το μέλλον, ωστόσο οι πιθανότητες λένε ότι έχουμε πιάσει πάτο και πως μόνο προς τα πάνω μπορούμε να πάμε» υποστηρίζει η Fundstrat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης