Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Κινδυνεύει το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας χωρίς παραγωγή ημιαγωγών στην ΕΕ

Merkel (Γερμανία): Κινδυνεύει το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας χωρίς παραγωγή ημιαγωγών στην ΕΕ
Η Angela Merkel προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω σε τομείς, όπως οι κβαντικοί υπολογιστές, οι επεξεργαστές και οι μπαταρίες, οι οποίοι θεωρούνται άκρως αναγκαίοι για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας
Σχετικά Άρθρα

Την έντονη ανησυχία της ότι η Ευρώπη και οι βιομηχανίες της θα βρεθούν ενώπιον σοβαρών ελλείψεων σε ημιαγωγούς, μικροεπεξεργαστές και μπαταρίες, εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 19 Μαΐου 2021.
Μιλώντας σε διάσκεψη για το μέλλον της τεχνολογικής καινοτομίας στη Γερμανία, η Καγκελάριος προειδοποίησε ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να μείνει πίσω σε τομείς, όπως οι κβαντικοί υπολογιστές, οι ημιαγωγοί και μπαταρίες, οι οποίες θεωρούνται άκρως αναγκαίοι για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας η οποία προσπαθεί να κερδίσει το στοίχημα της ηλεκτροκίνησης. Εξέφρασε δε τον έντονο προβληματισμό της η Ε.Ε., με το σημαντικό της μέγεθος δεν είναι σε θέση να κατασκευάσει ημιοαγωγούς, κάτι που για την ίδια τη Γερμανία, μια χώρα με κραταιά βιομηχανία αυτοκινήτου αποτελεί ακόμη σοβαρότερη πηγή ανησυχίας.

Θέμα ασφάλειας

Οι σοβαρές ελλείψεις που έχουν ήδη παρατηρηθεί στα επίπεδα παραγωγής ημιαγωγών έχουν ήδη υποχρεώσει πολλές εταιρείες και αυτοκινητοβιομηχανίες σε Ευρώπη αλλά και ΗΠΑ να προχωρήσει σε ακυρώσεις παραγγελιών, εξέλιξη που αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στα επίπεδα κερδοφορίας τους.
Άλλωστε, όπως προειδοποίησε η Καγκελάριος, το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό αλλά είναι και θέμα ασφάλειας, καθώς εάν η Ευρώπη δεν έχει τη δυνατότητα να παράγει μικροεπεξεργαστές θα παραμείνει απόλυτα εξαρτημένη από ξένες παραγωγικές δυνάμεις, ειδικά της Ασίας.
Αυτό σημαίνει ότι η ανάγκη να ενισχυθεί η εγχώρια παραγωγή είναι επιτακτική και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα είναι απαραίτητη η περαιτέρω συνεργασία και οι συνέργειες.

Συμμαχία

Η Ε.Ε. δημιούργησε μια νέα συμμαχία προκειμένου να προωθήσει την τοπική ανάπτυξη και την παραγωγή ημιαγωγών, με στόχο να περιορίσει την εξάρτησή της από το εξωτερικό, όμως η προσπάθεια αυτή δεν αναμένεται να αποδώσει άμεσα καρπούς.
Το ίδιο και ο Λευκός Οίκος, στο πλαίσιο των νέων σχεδίων του Αμερικανού προέδρου Joe Biden, έχει προτείνει την επένδυση έως και 50 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής ημιαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης