Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Επιβεβαιώνει αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. με JP Morgan και Goldman Sachs

Alpha Bank: Επιβεβαιώνει αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. με JP Morgan και Goldman Sachs
Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων 800 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές
Σχετικά Άρθρα
Σε επιβεβαίωση των πληροφοριών του Bankingnews (δείτε εδώ) περί σχεδιασμών για αύξηση κεφαλαίου ύψους 800 εκατ. ευρώ προχώρησε η Alpha Bank, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι στο πλαίσιο της αναθεώρησης του τριετούς στρατηγικού της σχεδίου, έχει προσλάβει την JP Morgan και την Goldman Sachs Bank Europe SE, προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο άντλησης κεφαλαίων ύψους Ευρώ 0,8 δισ. περίπου, για τη χρηματοδότηση του αναπτυξιακού της σχεδίου.

Θετικές οι συνθήκες της αγοράς

Η προτεινόμενη άντληση κεφαλαίων επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τις τρέχουσες ευνοϊκές συνθήκες στις χρηματαγορές, καθώς και την ισχυρή οικονομική θέση της Alpha Bank, προασπίζοντας ταυτοχρόνως την αξία της επένδυσης των υφισταμένων μετόχων, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Alpha Bank.
Η τράπεζα θεωρεί εξαιρετικά θετικές τις προοπτικές της Ελληνικής οικονομίας, και αναλαμβάνει να συμβάλλει υποστηρικτικά στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης