Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόσβαση των 35 – 39 σε όλα τα εμβόλια – Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για AstraZeneca - Υψηλά κρούσματα και τον Ιούνιο

Πρόσβαση των 35 – 39 σε όλα τα εμβόλια – Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για AstraZeneca - Υψηλά κρούσματα και τον Ιούνιο
Εμβολιασμένο με μια δόση το 31% του πληθυσμού - Μέσα στις πρώτες 15 ημέρες του Ιουνίου οι εμβολιασμοί των 18 - 29 ετών
Σχετικά Άρθρα

(upd7) Πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια κατά της covid έχουν από σήμερα Τετάρτη 26/5 τα άτομα ηλικίας 35 – 39 ετών, γεγονός που εκτιμάται πως θα δώσει μια ακόμα ώθηση στην εκστρατεία εμβολιασμού στην Ελλάδα, τη στιγμή που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν να αυξάνονται οι εμβολιασμοί και να αποκλιμακώνεται, έστω και αργά, η ένταση της επιδημίας.
Αν και οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα έως τα τέλη Ιουνίου – υπενθυμίζεται πως χθες 25/5 αναφέρθηκαν περισσότερα από 2.400 νέες μολύνσεις -, η χώρα βρίσκεται σε κατεύθυνση επιστροφής στην κανονικότητα, κάτι που άλλωστε έχει ήδη αρχίσει να φαίνεται στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία.
Όλο το βάρος της κυβέρνησης δίνεται - και ενόψει του περαιτέρω ανοίγματος του τουρισμού αλλά και περισσότερων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων – στην επιτάχυνση των εμβολιασμών αλλά και στη διεύρυνση της χρήσης των self test.
Μέχρι στιγμής το 31% του πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, ποσοστό που εκτιμάται πως θα αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες, μια και πλέον δίνεται η δυνατότητα σε ολοένα και περισσότερους πολίτες να επιλέξουν ποιο εμβόλιο θέλουν να κάνουν.
Έτσι μετά τους 40 – 44 ετών και τους 35 – 39 ετών, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια, τις επόμενες ημέρες αναμένεται πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια να έχουν και οι 30 - 34 ετών, ενώ είναι πολύ πιθανό μέσα στις πρώτες 15 ημέρες του Ιουνίου να ανοίξει και ο εμβολιασμός για τους 18 – 29 ετών.
Άλλωστε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι έως τα τέλη Ιουνίου να έχει επιτευχθεί ένα σημαντικό ποσοστό ανοσίας και να έχει εμβολιαστεί ένα ποσοστό κοντά στο 50% του πληθυσμού, τη στιγμή πάντως που έντονος προβληματισμός επικρατεί με τα αυξημένα περιστατικά θρομβώσεων μετά τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως για το εν λόγω θέμα συνεδριάζει εκτάκτως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού προκειμένου να αποφασίσει εάν θα αλλάξει τα όρια ηλικίας για την χορήγηση του εν λόγω εμβολίου, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται στις 18:00 το απόγευμα.

Διαθέσιμα από σήμερα 26/5 όλα τα εμβόλια για τους 35 – 39 ετών

Διαθέσιμα θα είναι από σήμερα Τετάρτη 26/5 και τα τέσσερα εμβόλια για τον κορωνοϊό για την ηλικιακή ομάδα 35 – 39 ετών, η οποία μέχρι πρότινος μπορούσε να εμβολιαστεί μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, η δυναμικότητα και ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά.
Μέχρι τη Δευτέρα 24/05 ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος έκανε λόγο για βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμβολιαστική κάλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% στο 25% και της Σύρου από το 12% στο 23%.
Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού ξεπερνάει το 90%.
Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε όμως και σε πέντε νησιά στα οποία. η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλλονιά.
Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν νοσήσει και μπορούν, πλέον, να εμβολιαστούν με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες είπε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο.

Παγώνη: Αν οι εμβολιασμένοι φτάσουν στο 80% τέλη Αυγούστου, από 20 Σεπτεμβρίου πετάμε τις μάσκες

Την εκτίμηση πως εάν στα τέλη Αυγούστου, οι εμβολιασμένοι φτάσουν στο 80%, τότε θα υπάρχει ασφάλεια που θα μας επιτρέψει γύρω στις 20 Σεπτεμβρίου, να πετάξουμε τις μάσκες διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη είπε πως τα κρούσματα θα συνεχίσουν να είναι υψηλά μέχρι το τέλος Ιουνίου, όταν και θα φτάσουν γύρω στα 1000, ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ θα μειωθούν σιγά σιγά.
Ωστόσο, σημείωσε πως τα νοσοκομεία επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα και ότι «οι κλινικές αλλάζουν γίνονται από covid no covid».
Ερωτηθείσα για τον 17χρονο που νοσηλεύεται διασωληνωμένος είπε πως δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα και πως δεν είναι το πρώτο περιστατικό.
«Είχαμε και άλλα δύο παιδιά, 18 και 25 ετών που είχαν διασωληνωθεί και το μήνυμα είναι πως η νόσος δεν έχει ηλικίες ή ανθρώπους που έχουν υποκείμενα ή δεν έχουν.
Για αυτό χρειάζεται προσοχή και στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες» είπε η κα.Παγώνη, η οποία υυπογράμμισε πως όσο προχωρήσουν οι εμβολιασμοί ακόμη και αυτό το μικρό ποσοστό που μπορεί να νοσήσει θα είναι με απλά συμπτώματα και δεν θα φτάνει σε ΜΕΘ.

Θρομβώσεις

Για το θέμα των θρομβώσεων και τα εμβόλια ανέφερε πως καθημερινά είναι πολλά τα τηλέφωνα που δέχονται για αυτό το θέμα.
«Συζητάμε με τον ασθενή το ιστορικό του και βεβαίως μπορεί να κάνει το εμβόλιο Astrazeneca.
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Έχουν καταλάβει όλοι ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και έστω το ποσοστό των επιπλοκών του 0.002% συγκριτικά με την νόσο COVID19 δεν συγκρίνονται.
Γι αυτό πρέπει να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν» υποστήριξε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως τα επιστημονικά δεδομένα μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει ρίσκο για γυναίκες κάτω των 50 ετών.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των ανηλίκων, η κα.Παγώνη είπε πως οι πρώτοι που θα αρχίσουν λογικά να εμβολιάζονται είναι οι μαθητές λυκείου και μετά οι μικρότερες ηλικίες.
Υπογράμμισε πως ήδη μελετάται ο εμβολιασμός από 12 ετών και πάνω και πως αναμένονται τα δεδομένα της τρίτης φάσης.
«Νομίζω από το φθινόπωρο θα έχουμε αποτελέσματα και θα προχωρήσουμε.
Με την έναρξη της νέας χρονιάς» είπε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως οι γιατροί οφείλουν και είναι απαραίτητο μέχρι τον Σεπτέμβριο να έχουν τελειώσει όλοι με τους εμβολιασμούς.
Όπως είπε, οι εμβολιασμοί των γιατρών έχουν φτάσει στο 85% ενώ σε κάποια νοσοκομεία το ποσοστό αγγίζει το 92%.

Μόσιαλος: Πολλαπλάσια η θνητότητα λόγω covid στους άνω των 50 ετών

Τη θέση πως η θνητότητα λόγω covid είναι πολλαπλάσια στους άνω των 50 ετών διατύπωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), ο οποίος υποστήριξε πως «είναι άδικο να χάνονται τόσες ζωές καθημερινά γιατί υπάρχει παραπληροφόρηση».
«Η παραπληροφόρηση σκοτώνει και το βλέπουμε.
Οι ΜΕΘ είναι γεμάτες με ανεμβολίαστους συμπατριώτες μας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook ο κ.Μόσιαλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι η θνητότητα από τον κορωνοϊό ανά ηλικιακή ομάδα διαφέρει σημαντικά και είναι πολλαπλάσια στους άνω των 50 ετών σε σύγκριση με τους νεότερους.
Για παράδειγμα, είναι υψηλή στους 70 ετών και είναι σημαντική και στους άνω των 60.
«Στους 60άρηδες, εάν κολλήσουν 250.000 άτομα, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 4.500 και 9.000 από αυτούς, ενώ μόνο ένας είναι πιθανό να αναπτύξει ιδιάζουσα θρόμβωση με το εμβόλιο της AstraZeneca (ΑΖ) ή της Johnson & Johnson (JJ) σε αυτήν την ηλιακή κατηγορία, και το 80% όσων αναπτύξουν ιδιάζουσα θρόμβωση θα επιβιώσουν μετά από θεραπευτική αγωγή.
Άρα, σε 1.250.000 άτομα που θα εμβολιαστούν με εμβόλια των ΑΖ ή J&J και είναι 60άρηδες (60-69), πέντε ίσως πάθουν ιδιάζουσα θρόμβωση και ένας ίσως αποβιώσει.
Εάν κάνουν εμβόλια των Pfizer και Moderna δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εμφάνισης ιδιάζουσας θρόμβωσης.
Αλλά εάν 1.250.000 άτομα σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα (60-69) δεν κάνουν εμβόλιο και κολλήσουν, τότε θα πεθάνουν μεταξύ 22.500 και 45.000 άτομα.
Και όχι μόνο αυτό.
Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτούς που θα κολλήσουν και θα επιβιώσουν θα πάσχει μετά από μακροχρόνια νόσο covid.
Περίπου 250.000 άτομα θα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία».
Το ευχάριστο, βέβαια, στην Ελλάδα είναι ότι οι νεότεροι συμμετέχουν μαζικά στους εμβολιασμούς.
Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπατριώτες μας» επισημαίνει ο κ.Μόσιαλος.

Θεμιστοκλέους: Θα φτάσουμε άνετα στον εμβολιασμό του 70% του πληθυσμού

Την εκτίμηση πως θα φτάσουμε άνετα στον εμβολιασμό του 70% του πληθυμσού διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Θεμιοστοκλέους αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των ηλικιών 12 – 15 ετών, τονίζοντας ότι αυτό που απαιτείται είναι η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.
«Ακολούθως, αυτό θα συζητηθεί και στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, φαντάζομαι ότι και από εκεί θα έχουμε το "πράσινο φως” και επιχειρησιακά θα κατεβαίνουμε όπως κατεβαίνουμε τις υπόλοιπες ηλικίες και θα φτάσουμε στην ηλικιακή ομάδα των εφήβων ηλικίας 12 – 15 ετών.
Η Pfizer έχει αυτή τη στιγμή άδεια για χρήση του φαρμάκου από την ηλικία των 16 ετών» είπε ο κ.Θεμιστοκλέους, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν ο εμβολιασμός των εφήβων θα γίνει εντός του καλοκαιριού, υποστήριξε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των παραδόσεων των εμβολίων και από τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για το «άνοιγμα» των ηλικιακών ομάδων.
Αναφορικά με το «πράσινο πιστοποιητικό», ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε πως αυτό θα περιλαμβάνει τους πλήρως εμβολιασμένους, όσους έχουν νοσήσει, καθώς και αυτούς που έχουν αρνητικό τεστ.
«Για το εσωτερικό ισχύει ότι τα παιδιά άνω των 5 ετών για να ταξιδέψουν χρειάζεται να έχουν υποβληθεί και αυτά σε self test», είπε ο γενικός γραμματέας του υπ. Υγείας, ο οποίος διαβεβαίωσε πως «δεν πετάμε εμβόλια»
Ερωτηθείς για τη δυνατότητα να αλλάξουν εμβόλιο οι πολίτες που έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση, ο κ.Θεμιστοκλέους τόνισε πως η σύσταση των επιστημόνων είναι συνεχίζεται ο εμβολιασμός με το ίδιο εμβόλιο, πέρα από ελάχιστες περιπτώσεις.
«Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά, δεν έχει μελετηθεί σε τέτοιο βαθμό η κάλυψη της ανοσίας με αλλαγή του εμβολίου.
Η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών είναι να συνεχίζεται ο εμβολιασμός με το ίδιο εμβόλιο, εκτός των περιπτώσεων που εμφανίστηκαν συγκεκριμένα προβλήματα, οι οποίες έχουν εκτιμηθεί από τους επιστήμονες» είπε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Έπεσε το «φράγμα» των 200 εισαγωγών


Ενδεικτική της σημαντικής αποσυμφόρησης που συντελείται την τελευταία εβδομάδα και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) ήταν η εικόνα των ημερήσιων εισαγωγών στα νοσοκομεία της επικράτειας.

Χθες 25/5 έσπασε για πρώτη φορά μετά από περίπου τρεις μήνες το ουσιαστικό και ψυχολογικό «φράγμα» των 200 νέων νοσηλευομένων ημερησίως, καθώς μόλις 194 ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν στα νοσοκομεία το τελευταίο 24ωρο, ενώ και ο αριθμός των διασωληνωμένων περιορίστηκε περαιτέρω στους 556.
Εξαιρετικά σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός ότι από την προηγούμενη Παρασκευή – και έπειτα από πολύμηνη και δύσκολη προσπάθεια - έπεσε ακόμα ένα «φράγμα», αυτό των 1.000 συνολικά ασθενών που νοσηλεύονται σε Μονάδες.
Αναλυτικότερα, χθες ο αριθμός τους ανερχόταν σε 918, ενώ το σύνολο των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες και Μονάδες ήταν 3.247, με τους μισούς στα νοσοκομεία της Αττικής.
Επιπλέον, μετά το Πάσχα παρατηρείται αποκλιμάκωση και στον θλιβερό αριθμό των νεκρών από τη λοίμωξη COVID-19, καθώς ο μέσος κινητός όρος των θανάτων ήταν περίπου στο 85 μέσα στο Πάσχα και τώρα βρίσκεται γύρω στο 50.

Ήπια πτωτική τάση στην Αττική – «Ανησυχούν» τα λύματα σε Λάρισα και Βόλο

Η θετική εξέλιξη της πανδημίας στην Αττική αποτυπώνεται, άλλωστε, και από τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.
Σύμφωνα με αυτά, την εβδομάδα 17-23 Μαΐου καταγράφηκε στατιστικά μη σημαντική μείωση (-5%) του μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων, ωστόσο είναι η δεύτερη εβδομάδα κατά την οποία το ιικό φορτίο εμφανίζει μια σταθεροποιητική τάση, παραμένοντας πάντως σε υψηλά επίπεδα.
Ωστόσο, ανησυχία υπάρχει για την πορεία της επιδημίας σε Λάρισα και Βόλο.

Τι ισχύει με τα self test

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρεται ότι «από την Δευτέρα 24/05/2021 έως το Σάββατο 29/05/2021 όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και όσοι έχουν ατομική επιχείρηση, θα μπορούν να προμηθευτούν δύο δωρεάν self tests, ένα για την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 και ένα για την εβδομάδα από 31/05/2021 έως 06/06/2021.
Διευκρινίζεται ότι στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας από 24/05/2021 έως 30/05/2021 δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας self test από τους ανωτέρω εργαζόμενους έως 24 ώρες πριν την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που θα παρέχουν την εργασία τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας και η συνακόλουθη δήλωση του αποτελέσματος στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».
Με άλλα λόγια, για το χρονικό διάστημα 24-30 Μαΐου, μπορεί κάποιος εργαζόμενος να προσέλθει στην εργασία του τη Δευτέρα και να δηλώσει το αποτέλεσμα του self-test αργότερα εντός της εβδομάδας.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας υποχρεούνται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», στο οποίο οδηγούνται αυτόματα αφού μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέξουν «Δήλωση Αποτελέσματος self-test για εργαζόμενο».
Στους έχοντες ατομική επιχείρηση συστήνεται να δηλώσουν το αποτέλεσμα του τεστ εισερχόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr και επιλέγοντας στη συνέχεια «Δήλωση αποτελέσματος self-test για COVID-19».
Σημειώνεται τέλος ότι την εβδομάδα από 24/05/2021 έως 30/05/2021 τα κλιμάκια του ΣΕΠΕ κατά τους επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους».

Άνοιξαν τα ΟΠΑΠ Play

Μετά το άνοιγμα των θερινών σινεμά την Παρασκευή 21/5, σειρά πήραν από 24/5 τα ΟΠΑΠ Play, τα οποία επαναλειτουργούν.
Βάσει του σχεδιασμού, στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.
Μια εβδομάδα αργότερα, στις 31 Μαΐου, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια, με το ακριβές πλαίσιο και τα μέτρα ασφαλείας να ξεκαθαρίζουν έως τέλος Μαΐου.
Επιπλέον, στην εστίαση αναμένουν τις αποφάσεις των ειδικών για το εάν θα επιτραπεί ή όχι η μουσική από τις αρχές Ιουνίου, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξουν τα catering και οι δεξιώσεις, πάντα σε εξωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται πως επιθυμία του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να αυξηθεί το όριο στους γάμους, το οποίο έχει τεθεί στα 100 άτομα κατά την επαναλειτουργία τους τον ερχόμενο μήνα.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να εξεταστεί και περαιτέρω παράταση στην υφιστάμενη ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, από τις 00:30 που είναι σήμερα.
Για τους επόμενους μήνες προβλέπεται, ότι εφόσον φτάσουμε σε ένα υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού του ενήλικου πληθυσμού, να ανοίξει η εστίαση και σε εσωτερικούς χώρους, τα λούνα παρκ, το υπαίθριο εμπόριο και οι παιδότοποι.
Από τα τελευταία που θα ανοίξουν αναμένεται να είναι οι εμπορικές εκθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στους 11.872 οι νεκροί

Στους 11.872 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την επιδημία του κορωνοϊού.
Τα νέα 25/5 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.433,
εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 393.583, εκ των οποίων 51,2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 30 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.997 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
pinakas_22.jpg
Εγιναν συνολικά 70.102 τεστ, τα 21.761 μοριακά και τα 48.341 rapid.
Επί του συνόλου η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 3,47% έναντι 6,52 το προηγούμενο 24ωρο οπότε όμως έγιναν πολύ λιγότεροι έλεγχοι.
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.872 θάνατοι.
Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 556 (χθες 569).

piankes_0.jpg
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.
To 84,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.368 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 194 (ημερήσια μεταβολή -7,62%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
χαρτης25_5.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης