Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

HashEx: Εκατομμύρια χρήστες απειλούνται από σημαντικές ευπάθειες στον κώδικα του SafeMoon

HashEx: Εκατομμύρια χρήστες απειλούνται από σημαντικές ευπάθειες στον κώδικα του SafeMoon
Με σημαντικές ευπάθειες το SafeMoon, λέει ομάδα προγραμματιστών...

Για σημαντικές ευπάθειες στον κώδικα του SafeMoon (DeFi), οι οποίες αποτελούν σημαντική απειλή για εκατομμύρια χρήστες του κρυπτονομίσματος, προειδοποιούν οι ειδικοί ασφαλείας υπολογιστών από το HashEX.
Πιο συγκεκριμένα, οι μηχανικοί του HashEx είπαν ότι προσδιορίστηκαν δώδεκα ευπάθειες σε «έξυπνα» συμβόλαια SafeMoon, τρία από τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ευπάθειες υψηλού επιπέδου και δύο εξαιρετικά επικίνδυνες.
Εν προκειμένω αξίζει να επισημανθεί πως αριθμός των χρηστών του SafeMoon ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια, ενώ η κεφαλαιοποίησή του υπερβαίνει τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια. 
Οι κρίσιμες ευπάθειες μπορούν να επιτρέψουν σε κακόβουλους χρήστες να αυξήσουν σημαντικά τα τέλη για μια συναλλαγή, αποκλείοντας τις μεταφορές SafeΜoon ή να περιπλέξουν εξαιρετικά το έργο των «έξυπνων» συμβολαίων.
Οι μηχανικοί του HashEx θεωρούν βασικό ζήτημα το ότι τα «έξυπνα» συμβόλαια του προγράμματος ελέγχονται από εξωτερική διεύθυνση, στην οποία αποθηκεύονται token του SafeΜoon αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων.
Φυσικά, αν αυτό το «wallet» παραβιαστεί, η τιμή του κρυπτονομίσματος θα καταρρεύσει.

www.bankingnews.gr


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης