Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Εθνική τυγχάνει συστηματικής υποστήριξης από το κράτος – Κέρδη περίπου 550 εκατ στο α΄ τρίμηνο 2021

Η Εθνική τυγχάνει συστηματικής υποστήριξης από το κράτος – Κέρδη περίπου 550 εκατ στο α΄ τρίμηνο 2021
Πως το κράτος στηρίζει την Εθνική τράπεζα;
Σχετικά Άρθρα

Η Εθνική τράπεζα θα ανακοινώσει σήμερα Παρασκευή 28 Μαίου 2021 αποτελέσματα α΄ τριμήνου και με βάση έγκυρες πληροφορίες θα εμφανίσει κέρδη ρεκόρ.
Με βάση ορισμένες πληροφορίες τα κέρδη εκτιμάται ότι θα προσεγγίσουν τα 550 εκατ ευρώ με έκτακτα 240 εκατ και τα υπόλοιπα θα προέλθουν από αντιστροφές προβλέψεων 60 με 65 εκατ και οργανική ανάπτυξη.
Στα κέρδη αυτά δεν περιλαμβάνεται το τίμημα 455 εκατ από την Εθνική Ασφαλιστική που είναι κεφαλαιακά ουδέτερο, ούτε και η τιτλοποίηση Frontier 6,1 δισεκ. NPEs.
Οι δεσμευτικές προσφορές για το Frontier θα υποβληθούν 7 Ιουνίου 2021 και το τίμημα θα μπορούσε να φθάσει έως τα 160 με 170 εκατ ευρώ με την Intrum να ενδιαφέρεται σοβαρά αλλά και η Fortress – Dovalue – Bain Capital καθώς και το σχήμα Cepal – DK.
Με τα κέρδη του α΄ τριμήνου 2021 η Εθνική τράπεζα θα αποδείξει ότι δεν χρειάζεται αύξηση κεφαλαίου.
Να σημειωθεί ότι το 2020 ενέγραψε από έκτακτα κέρδη σχεδόν 1,3 δισεκ. ευρώ που βοήθησαν την Εθνική να εξυγιάνει μεγάλο μέρος του ισολογισμού της.

Πως το κράτος στηρίζει την Εθνική τράπεζα;

Το ελληνικό δημόσιο έχει βοηθήσει ποικιλοτρόπως την Εθνική τράπεζα

  • Με το Titlos το πρώην swaps του δημοσίου με την Goldman Sachs και με άλλες κινήσεις swaps στα ομόλογα συγκέντρωσε 1,3 δισεκ. έκτακτα κέρδη
  • Με το ΛΕΠΕΤΕ το δημόσιο υποστήριξε την Εθνική τράπεζα
  • Παρά τις διαψεύσεις το ζήτημα της απορρόφησης της Attica bank συνεχίζει να υφίσταται είναι κυβερνητικός σχεδιασμός

Προϋπόθεση η εξυγίανση της Attica bank και τα warrants που θα εκδοθούν έναντι αναβαλλόμενης φορολογίας που θα προσεγγίσουν τα 400 εκατ και θα καλυφθούν από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης