Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κοντά στο 50% του πληθυσμού έχει λάβει μια δόση εμβολίου – Πτωτική τάση στα νέα κρούσματα Covid-19

ΗΠΑ: Κοντά στο 50% του πληθυσμού έχει λάβει μια δόση εμβολίου – Πτωτική τάση στα νέα κρούσματα Covid-19

Οι νέα κρούσματα Covid είναι 23.033 την ημέρα, με βάση τον κινητό μέσο όρο των επτά ημερών, μειωμένα κατά 21% σε εβδομαδιαία βάση, σύμφωνα με στοιχεία από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Περίπου οι μισοί από τους Αμερικανούς έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Covid, με βάση τα δεδομένα Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη 27 Μαΐου, καθώς τα επίπεδα των νέων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο συνέχισαν την πτωτική τους τάση, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021.
Τα  νέα κρούσματα Covid είναι 23.033 την ημέρα, στο κινητόμέσο όρο επτά ημερών, μειωμένες κατά 21% από μια εβδομάδα πριν, σύμφωνα με στοιχεία που συλλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Τα δεδομένα των CDC δείχνουν ότι το 49,9% του πληθυσμού των Η.Π.Α. έλαβε μία βολή ή περισσότερο, με το 40% να έχει ολοκληρώσει ένα πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού.
Μεταξύ αυτών ηλικίας 18 ετών και άνω, το 62% έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση.
Τα δεδομένα σε μια έρευνα του Kaiser Family Foundation που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (28/5) δείχνουν ότι τα ποσοστά εμβολιασμού ενηλίκων θα μπορούσαν να φτάσουν το 70% τους επόμενους μήνες.
Ο πρόεδρος Joe Biden σκοπεύει να επιτύχει αυτόν τον στόχο έως τις 4 Ιουλίου.


Εμβολιασμοί

Περίπου 1,6 εκατομμύρια εμβολιασμοί έχουν αναφερθεί ότι χορηγούνται κάθε μέρα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία των CDC.
Μερικές πολιτείες ανέφεραν ότι τα προγράμματα κινήτρων για εμβόλια αύξησαν τον αριθμό των τοπικών εμβολιασμών σε ορισμένες κατηγορίες πληθυσμού μετά από πρόσφατες μειώσεις.

Νέα κρούσματα

Ο κινητός μέσος όρος επτά ημερών των ημερήσιων περιπτώσεων Covid στις ΗΠΑ ήταν 23.033 την Πέμπτη, μειωμένος πάνω από 6.000 από μια εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Johns Hopkins.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης