Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Μεταβλητότητα με χαμηλό τζίρο λόγω της αργίας στις ΗΠΑ περιμένουν οι αναλυτές

XA: Μεταβλητότητα με χαμηλό τζίρο λόγω της αργίας στις ΗΠΑ περιμένουν οι αναλυτές
Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο. Η Εθνική λόγω αποτελεσμάτων και η Alpha Bank λόγω αύξησης κεφαλαίου
Σχετικά Άρθρα

Η αργία στις ΗΠΑ, αναμένεται να επηρεάσει το τζίρο της σημερινής συνεδρίασης, σύμφωνα με τους αναλυτές, όπως και η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών.
Η μεταβλητότητα θα παραμείνει και στην τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου.
Η επενδυτική ψυχολογία εμφανίζεται αδύναμη σήμερα, με κάποιους αναλυτές να περιμένουν πτωτικό άνοιγμα, αλλά και κάποιους να σημειώνουν πως η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μπορεί να προσφέρει στήριξη στο ΧΑ.
Και στη σημερινή συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν στο επίκεντρο.
Η δημοσίευση καλύτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων από την Εθνική Τράπεζα αλλά και το ενδιαφέρον μεγάλων ξένων για την αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank, θα φέρει τις δύο μετοχές στο επίκεντρο.
Η βραχυπρόθεσμη τάση έχει γυρίσει θετική και το βλέμμα πλέον στρέφεται στις δυνάμεις της αγοράς για επαναπροσέγγιση των 900 μονάδων.

Euroxx
Περιμένουμε υψηλή μεταβλητότητα στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα.
Η υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων κοντά σε πολυτετή χαμηλά θα προσφέρει στήριξη.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα καθώς η επενδυτική ψυχολογία εμφανίζεται κάπως επιφυλακτική λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό, οι οποίες καλύπτουν τις ελπίδες για ανάκαμψη.
Λόγω της αργίας σε ΗΠΑ και Βρετανία, ο τζίρος αναμένεται περιορισμένος.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση γύρισε οριακά ανοδική, με τον ΚΜΟ 30 ημερών στις 885 μονάδες. Σημεία στήριξης οι 860 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 900 μονάδες.

Beta
Τελευταία συνεδρίαση του Μαΐου σήμερα και μέχρι στιγμής ο γενικός δείκτης είναι πτωτικός κατά 2,5% σε επίπεδο μήνα, αλλά ανοδικός κατά 9,72% από την αρχή του έτους.
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον και οι μετακυλίσεις θέσεων στην υψηλή κεφαλαιοποίηση θα στηρίξουν τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Depolas
Η εβδομάδα ξεκινά με τον ΓΔ να συνεχίζει να κινείται εντός της περιοχής των 880-890 μονάδων συσσωρεύοντας σχεδόν για τον τελευταίο μήνα.
Ωστόσο, υφίστανται οι προυποθέσεις για μια ανοδική εκτόνωση το επόμενο διάστημα, ειδικότερα στην περίπτωση που το επενδυτικό κλίμα στο εξωτερικό παραμείνει ευνοικό. Σε μια τέτοια κίνηση ενδέχεται να πρωταγωνιστήσουν τίτλοι που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία, όπως το λιανεμπόριο.
Αυξημένη μεταβλητότητα αναμένουμε στον τραπεζικό κλάδο εν όψει και της ΑΜΚ της ΑΛΦΑ.
Για σήμερα, η ατζέντα περιλαμαβάνει πληθωρισμό σε Γερμανία και Ιταλία, ενώ δημοσιεύονται και τα στοιχεία λιανικών πωλήσεων Μαρτίου στη χώρα μας.
Σημειώνουμε ότι κλειστές θα παραμείνουν οι αγορές των ΗΠΑ και ΗΒ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης