Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά, χωρίς τζίρο αλλά με ενδιαφέρον για μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά, χωρίς τζίρο αλλά με ενδιαφέρον για μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χαμηλός ο τζίρος, όπως τον ανέμεναν οι αναλυτές, με κάποιες από τις βασικότερες αγορές να είναι κλειστές σήμερα και είναι λογικό κάπως να μας επηρεάζει αυτή η εξέλιξη. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα το ΧΑ να κινηθεί ήπια ανοδικά στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Οι 900 μονάδες άρχισαν και πάλι να φαίνονται, αλλά αυτή τη φορά αποτελούν αντίσταση και θέλουμε ένα καλό μίγμα ειδήσεων για να τις ξεπεράσουμε. Μέχρι στιγμής έχουμε σύμμαχό μας τα πολύ καλά εταιρικά αποτελέσματα. Βέβαια, δεν είναι όλες οι μετοχές φθηνές, γι΄ αυτό και βλέπουμε με θετικό μάτι τις επιλεκτικές τοποθετήσεις που πραγματοποιούνται.

Σήμερα από τα βαριά ξεχώρισε η Εθνική, αλλά καλά πήγε και η Alpha Bank με την Πειραιώς. Καλή κίνηση και από ΕΥΔΑΠ και Τιτάν. Στα μικρομεσαία είχαμε αρκετούς πρωταγωνιστές, τους οποίους αναλύουμε παρακάτω. Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε στο υψηλό της ημέρας και στις 895 μονάδες σχεδόν με άνοδο 0,82%.

ΕΘΝΙΚΗ: Τα καλά αποτελέσματα και οι εκτιμήσεις ότι ίσως να μην κάνει αύξηση κεφαλαίου οδήγησαν σημαντικά υψηλότερα σήμερα τη μετοχή. Στο +4,19% και στα 2,5840 ευρώ.

ΕΥΔΑΠ: Κράτησε με επιτυχία πριν λίγες συνεδριάσεις τα 8,30 ευρώ και έκτοτε απομακρύνεται. Στα 8,78 ευρώ και στο _2,33%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα από την Alpha Bank και την Πειραιώς. Με διαθέσεις συσσώρευσης έως μικρής διόρθωσης η Eurobank.

ΟΤΕ: Από τα βαριά χαρτιά που συμπαθούμε και θεωρούμε πως η αποτίμηση είναι σχετικά δίκαιη πλέον. Βέβαια με δύο μερίσματα που υπολογίζονται αθροιστικά στο 1 ευρώ δε μπορούμε να πούμε ότι την αφαιρούμε από τις επιλογές μας. Στα 14,81 ευρώ και στο +1,13%.

QUEST: Την παρακολουθεί πλέον η Eurobank Equities και δημοσίευσε ανάλυση, η οποία είναι μετά από… παραγγελία από την εταιρεία. Δίνει δίκαιη τιμή τα 18,4 ευρώ και ένα εύρος από 16,8 ευρώ έως 20,4 ευρώ.

ΕΧΑΕ (απάντηση): Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουμε δει κάτι σημαντικό ώστε να βελτιωθεί ο τζίρος και τα κέρδη. Βέβαια έχουμε ακούσει και το φοβερό από στέλεχος του ομίλου, ότι δεν είναι δουλειά τους να φέρνουν εταιρείες στο ΧΑ. Εταιρείες φεύγουν, μηδενικές είναι οι νέες εισαγωγές, αν δεν είχαν χρεοκοπήσει και κάμποσες φορές οι τράπεζες τα αντληθέντα κεφάλαια μέσω του ΧΑ θα ήταν ελάχιστα. Ίσως έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι δυσκολεύεται να πάει πάνω από τα 4,30 ευρώ. Έχουμε όμως μπροστά μας μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου και αγορά ιδίων μετοχών.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αρκετό το ενδιαφέρον και σήμερα για κάποιες ενώ εντοπίζονται φυσικά και κινήσεις rotation στην εν λόγω κατηγορία.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σε νέα πολυετή υψηλά η μετοχή και συνυπολογίστε την πρόσφατη αποκοπή μερίσματος. Βάζουμε και ένα εβδομαδιαίο γράφημα γιατί πολλοί φίλοι της στήλης είναι λίγο βιαστικοί και θα ήθελαν να έχει πάει στη δίκαιη τιμή. Έχει κάνει όμως τεράστιο ράλι και χρειάζονται και οι στάσεις. Στα 6,19 ευρώ το υψηλό ημέρας και το νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό και στα 6,07 ευρώ το κλείσιμο.
ΠΛΑΘ_1.jpg
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Από τις πιο κοντινές σε… Chipita που έχει το ΧΑ και είχαν φανεί οι διαθέσεις από την περασμένη Παρασκευή. Δεν υπάρχουν και πολλά ελεύθερα κομμάτια πλέον και έτσι εύκολα και με μικρό όγκο πήγε στο limit up και πάνω από τα 3 ευρώ. Στα 3,18 ευρώ και στο +29,27% με όγκο 17 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Πάνω από το 1% του συνόλου των μετοχών άλλαξε χέρια σήμερα. Θα χρειαστούμε άλλες 3 συνεδριάσεις με ανάλογο όγκο για να πούμε πως τέλειωσε ο ξένος. Αν τις δούμε, αν δούμε δηλαδή όγκο συνολικά μαζί με τη σημερινή στο 4% του συνόλου των μετοχών, εκτιμούμε ότι επιτέλους θα δούμε και ανοδική κίνηση. Στα 2,66 ευρώ και στο +2,31% με όγκο 202 χιλ. τεμάχια. Όλα μέσα στην αγορά.

ΛΑΚΑΝΑΜ: Μέχρι και αυτή αφυπνίστηκε και για τα δεδομένα της έκανε και όγκο. Στα 1,09 ευρώ και στο +9% με 25 χιλ. τεμάχια.

ΚΛΜ: Μόνο αυτή δε μπορεί να ξεκολλήσει. Αλλά είπαμε, όσο πουλάει ένας συγκεκριμένος κωδικός, δύσκολα θα δει προκοπή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ούτε εδώ θέλουν κάποιοι να πάει υψηλότερα.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Μέρισμα 0,027 ευρώ ανά μετοχή θα δώσει η εταιρεία. Στις 16/7 το κόβει. Στα 1,76 ευρώ με άνοδο 0,57%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Στο +20% από νωρίς με τον όγκο των συναλλαγών να είναι μεγάλος και να φτάνει τις 150 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Η διάθεση υπάρχει όπως φαίνεται από τους επενδυτές για υψηλότερα. Στο 1 εκατ. τεμάχια ο όγκος αλλά αντιστοιχεί σε μόλις 132 χιλ. ευρώ. Μερικά δυνατά πορτοφόλια δηλαδή από έξω και κάνουν τη μετοχή ό,τι θέλουν. Στα 0,1360 ευρώ και στο +9,68%.

MODA BAGNO: Επιχειρεί ξανά τη διάσπαση των 0,60-0,63 ευρώ. Στο +12,73%.

CPI: Άλλη μετοχή τις τελευταίες μέρες. Στα 0,79 ευρώ και στο +6,76% με όγκο 169 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης