Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Έως τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας – Ενθαρρυντικά τα επιδημιολογικά στοιχεία

Πελώνη: Έως τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση της κυκλοφορίας – Ενθαρρυντικά τα επιδημιολογικά στοιχεία
Η πανδημία είναι ακόμα εδώ, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες θα διατηρηθεί έως τα μέσα Ιουνίου διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριξε πως αν και είναι ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αυτή είναι ακόμα εδώ.
«Σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζοντας την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που πραγματοποιείται στην Αθήνα έστειλε μήνυμα για ένα ασφαλές καλοκαίρι στην Ελλάδα.
Η ασφάλεια το πρωταρχικό μας μέλημα και είμαστε στην πρώτη γραμμή μιας σειράς καινοτομιών που μας επέτρεψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας να διασφαλίσουμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να κάνουμε τα ταξίδια όσο πιο ασφαλή γίνεται.
Ήδη από την περασμένη Τρίτη, η Ελλάδα μαζί με άλλες 6 χώρες της ΕΕ ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό covid.
Είναι μάλιστα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο σχετικός κοινοτικός κανονισμός διαμορφώθηκε σε μόλις δύο μήνες όταν σε άλλες περιπτώσεις απαιτούνταν χρόνια.
Η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού που κάποιοι θεωρούσαν καταδικασμένη και λοιδορούσαν κατέληξε σε σημαντική επιτυχία για τη χώρα μας καθώς μπορεί να λειτουργεί σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα και να συμβάλει στην τόνωση του Τουρισμού» είπε η κα.Πελώνη κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Είναι ακόμα εδώ η πανδημία

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, η κα.Πελώνη ανέφερε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, αλλά η πανδημία είναι ακόμα εδώ και τόνισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να αξιοποιούμε τα εργαλεία που είναι διαθέσιμα όπως τα self test.
Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, υποστήριξε ότι «έχουν γίνει πάνω από 5.790.000 εμβολιασμοί, 3.752. 000 τουλάχιστον με μία δόση και πάνω από 2.155.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους».

Απεργιακό μπλόκο στο λιμάνι

Ερωτηθείσα για την ταλαιπωρία που υπέστησαν το πρωί οι επιβάτες πλοίων στο λιμάνι του Πειραιά η κα.Πελών υποστήριξε ότι «το δικαίωμα στην απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, αλλά υπάρχει και το δικαίωμα του κοινωνικού συνόλου να μην ταλαιπωρείται».
«Τέτοιου τύπου απεργίες που κρίνονται παράνομες και τέτοιου τύπου παθογένειες είναι από αυτές που αντιμετωπίζει το νομοσχέδιο που έρχεται άμεσα» υπογράμμισε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης