Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Macron και Johnson – Λογομάχησαν για τη Βόρεια Ιρλανδία

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ Macron και Johnson – Λογομάχησαν για τη Βόρεια Ιρλανδία
O Macron λογόφερε με τον Johnson σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών
Σχετικά Άρθρα
Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron και του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson σημειώθηκε κατά τις συζητήσεις στη Σύνοδο των G7 για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

O Macron λογόφερε με τον Johnson σχετικά με τη γεωγραφία του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit καθώς συζητούσαν πώς θα επιλυθεί ο γρίφος των βορειοϊρλανδικών εμπορικών ροών.
«Ο πρόεδρος είπε πως η Τουλούζη και το Παρίσι είναι μέρος μιας ενιαίας γεωγραφικής περιοχής και πως η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται σε ένα νησί», ανέφερε το Μέγαρο των Ηλυσίων μετά το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph σύμφωνα με το οποίο ο Macron υπαινίχθηκε πως η Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βρετανική απόφαση

«Ο πρόεδρος θέλει να υπογραμμίσει πως η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική και πως δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοιου είδους σύγκριση», ανέφερε το Ελιζέ.
«Υπενθύμισε στον Johnson πως η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ είναι μια βρετανική απόφαση και πως πρέπει να μείνουμε στον λόγο που έχει δοθεί» ανέφερε το Ελιζέ.
«Ο πρόεδρος κατηύθυνε στη συνέχεια τη συζήτηση πίσω στα θέματα-κλειδιά της G7», ανέφερε το Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης