Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Daily Mail - ΤUI: Ακυρώσεις τουριστικών πακέτων προς Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία έως τις αρχές Ιουλίου 2021

Daily Mail - ΤUI: Ακυρώσεις τουριστικών πακέτων προς Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία έως τις αρχές Ιουλίου 2021

Η Jet2 ακύρωσε όλες τις διεθνείς και τουριστικές πτήσεις της έως και την 1η Ιουλίου, και ενώ η Easyjet «επανεξετάζει» το πρόγραμμα δρομολογίων της

Σχετικά Άρθρα

Σε ακυρώσεις τουριστικών πακέτων που είχαν προγραμματιστεί τουλάχιστον έως τις αρχές Ιουλίου προχώρησε η εταιρεία κρατήσεων TUI εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την «πράσινη λίστα» τουριστικών προορισμών της βρετανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.
Η απόφαση ελήφθη αφότου η Jet2 ακύρωσε όλες τις διεθνείς και τουριστικές πτήσεις της έως και την 1η Ιουλίου, και ενώ η Easyjet "επανεξετάζει" το πρόγραμμα δρομολογίων της.
Από την απόφαση επηρεάζεται και η χώρα μας, καθώς ακυρώνονται τα τουριστικά πακέτα που είχαν κλειστεί έως τις αρχές Ιουλίου για εννέα ελληνικούς προορισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται το Travel Weekly, η TUI ακύρωσε τουριστικά πακέτα:

  • Έως και τις 4 Ιουλίου σε: Ελλάδα - Κρήτη (Χανιά), Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε Αρούμπα, Κροατία, Κύπρο, Ιταλία, Τζαμάικα, Μάλτα, Ισπανία - Ηπειρωτική Ισπανία, Φορμεντέρα, Μαγιόρκα , Ίμπιζα, Μενόρκα, Λα Πάλμα, και όλες τις προγραμματισμένες διακοπές σε προορισμούς της κατηγορίας "λίμνες και βουνά".
  • Έως και τις 11 Ιουλίου σε: Βουλγαρία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κόστα Ρίκα, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Μεξικό, Μαρόκο, Τυνησία, Τουρκία.

Τρίτοι προορισμοί

Η εταιρεία ακύρωσε επίσης όλες τα τουριστικά πακέτα που περιλαμβάνουν πτήσεις τρίτων προς Ινδονησία, Μαλδίβες, Μαυρίκιο, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Ταϊλάνδη και ΗΑΕ έως τις 11 Ιουλίου.
Έχει ήδη αναγκαστεί να ακυρώσει τις κρατήσεις πριν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οπότε πιστεύεται ότι η τελευταία απόφαση είναι μια προσπάθεια να αποφευχθεί η απώλεια περισσότερων χρημάτων.
 
Πορτοκαλί λίστα

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην "πορτοκαλί λίστα", που σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από τη χώρα μας στη Μ. Βρετανία θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών και να υποβληθούν δύο φορές σε διαγνωστικό τεστ για την Covid-19.
Με βάση το βρετανικό σύστημα, τα ταξίδια στις χώρες που χαρακτηρίζονται "κόκκινες" ή "πορτοκαλί" δεν απαγορεύονται, όμως αποθαρρύνονται.
Mail.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης