Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν: Κερδίζουν εδάφη οι Ταλιμπάν, εκδιώκονται οι κυβερνητικές δυνάμεις

Αφγανιστάν: Κερδίζουν εδάφη οι Ταλιμπάν, εκδιώκονται οι κυβερνητικές δυνάμεις
Ακόμα 6 περιφέρειες στα χέρια των ισλαμιστών ανταρτών
Σχετικά Άρθρα

Ολοένα και περισσότερα εδάφη κερδίζουν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ιδιαίτερα από την επίσημη αναγγελία της αποχώρησης των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
Όπως έγινε γνωστό, οι ισλαμιστές αντάρτες Ταλιμπάν κατάφεραν να πάρουν στα χέρια τους έξι ακόμα περιφέρειες της χώρες, εκδιώκοντας τις κυβερνητικές αφγανικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κυβερνητικές δυνάμεις αποχώρησαν ή ενώθηκαν με άλλες δυνάμεις και απομακρύνθηκαν, έχοντας αεροπορική στήριξη.
Ωστόσο, άφησαν πίσω τους τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά τους, ενώ ορισμένοι από τους στρατιώτες αγνοούνται.
Σημειώνεται πως από την 1η Μαΐου, όταν και ανακοινώθηκε επισήμως η απόσυρση των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν έχουν καταλάβει τουλάχιστον 23 περιφέρειες.
Το Αφγανιστάν έχει 34 επαρχίες και περίπου 400 περιφέρειες.
Τα κέντρα των περιφερειών βρίσκονται μια βαθμίδα κάτω από τις επαρχίες στη διάρθρωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Καθησυχάζει η κυβέρνηση

Πάντως η αφγανική κυβέρνηση έσπευσε να καθησυχάσει για τις νίκες των Ταλιμπών, υποστηρίζοντας πως η αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων έγινε από περιφέρειες που δεν θεωρούνται στρατηγικής σημασίας και ότι έχουν σκοπό να αποτρέψουν πόλεις και περιφέρειες-κλειδιά να πέσουν στα χέρια των ανταρτών.
Σημειώνεται πως ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ έχει ολοκληρωθεί κατά 50% και πλέον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης