Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Εισροές πάνω από 300 δισ. την επόμενη 5ετία βλέπουν τα hedge funds στα κρυπτονομίσματα - Το «μαγικό» 7%

Εισροές πάνω από 300 δισ. την επόμενη 5ετία βλέπουν τα hedge funds στα κρυπτονομίσματα - Το «μαγικό» 7%
Τα hedge funds σχεδιάζουν να επεκτείνουν σημαντικά την έκθεσή τους σε κρυπτονομίσματα έως το 2026
Σχετικά Άρθρα
Τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου (hedge funds) ενδέχεται να αυξήσουν σημαντικά τα ποσοστά των χαρτοφυλακίων τους στην αγορά κρυπτογράφησης, σύμφωνα με μια παγκόσμια δημοσκόπηση των διευθυντών οικονομικών.
Σύμφωνα με έναν μέσο όρο με βάση τις προβλέψεις τους, τα κεφάλαια θα διατηρήσουν περισσότερο από το 7% των περιουσιακών στοιχείων στην κρυπτογράφηση μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Οι CFOs του Hedge Fund αναμένουν σημαντική αύξηση των επενδύσεων σε Crypto

Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 100 CFOs σε όλο τον κόσμο, σηματοδοτεί ότι τα hedge funds σχεδιάζουν να επεκτείνουν σημαντικά την έκθεσή τους σε κρυπτονομίσματα έως το 2026.
Το Reuters περιέγραψε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ως μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, που έρχεται μετά την πρόσφατη πτώση της αγοράς και εν μέσω σχεδίων για αυστηρότερους κεφαλαιακούς κανονισμούς.

Εισροές πάνω από 300 δισ. δολάρια στα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία εντός 5 ετών

Τα στελέχη πιστεύουν ότι τα κεφάλαιά τους θα κρατήσουν το 7,2% του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων στην κρυπτογράφηση ή περίπου 312 δισ. δολάρια με βάση τις εκτιμήσεις για το μέγεθος του κλάδου, εξηγεί η Intertrust.
Και ενώ αυτή είναι η μέση πρόβλεψη του δείγματος, το 17% των ερωτηθέντων μοιράστηκαν υψηλότερες προσδοκίες, δηλώνοντας ότι τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης θα διαχειρίζονται πιθανώς περισσότερο από 10% στην κρυπτογράφηση.
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα ακριβή δεδομένα για τις τρέχουσες κρυπτογραφικές τοποθετήσεις του τομέα, αλλά η έκθεση σημειώνει ότι πολλά μεγάλα ονόματα στον κλάδο έχουν ήδη δεσμεύσει ορισμένα ποσά σε ψηφιακά στοιχεία.
Οι επενδύσεις έχουν παρακινηθεί από τις αυξανόμενες τιμές κατά το παρελθόν έτος και από «αναποτελεσματικές αγορές που μπορούν να κάνουν arbitrage», αναλύει η Intertrust.

Αυξάνεται η πίστη στο Bitcoin

Ενώ οι περισσότεροι παραδοσιακοί διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων παραμένουν δύσπιστοι για τα κρυπτονομίσματα, αναφέροντας κυρίως την υψηλή αστάθεια και το αβέβαιο μέλλον τους, η έρευνα για τα hedge fund δείχνει μια αυξανόμενη πίστη.
Σύμφωνα με τον David Miller, της Quilter Cheviot Investment Management, τα hedge funds «γνωρίζουν καλά όχι μόνο τους κινδύνους αλλά και το μακροπρόθεσμο δυναμικό» των κρυπτονομισμάτων.
Μεταξύ αυτών που έχουν ήδη επενδύσει σε crypto περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Man Group που διαπραγματεύεται futures bitcoin μέσω της μονάδας AHL και της Renaissance Technologies, η οποία ανακοίνωσε πέρυσι ότι το ταμείο Medallion θα μπορούσε επίσης να αγοράσει συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης.
Το Reuters υπενθυμίζει επίσης ότι τα hedge fund του Paul Tudor Jones, του Brevan Howard και η Skybridge Capital έχουν επενδύσει και ορισμένα κεφάλαια σε crypto.

Η ταυτότητα της έρευνας

Τα hedge funds που συμμετείχαν στην έρευνα Intertrust διαχειρίζονται κατά μέσο όρο 7,2 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.
Η τιμή του bitcoin (BTC) αυξήθηκε στο ρεκόρ των 63.000 δολαρίων νωρίτερα φέτος, αλλά έκτοτε έχει μειωθεί σε περίπου 40.000 δολάρια.
Ταυτόχρονα, παραμένει ασαφές πώς οι επερχόμενοι κανονισμοί θα επηρεάσουν τον παγκόσμιο χώρο της κρυπτογράφησης και τελικά την αποτίμηση των περισσότερων ψηφιακών νομισμάτων που υπάρχουν σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης