πάμε euro

Euro 2020, Φινλανδία- Ρωσία 0-1: Ο Μίραντσουκ κρατά την παράδοση και της δίνει ελπίδες!

Euro 2020, Φινλανδία- Ρωσία 0-1: Ο Μίραντσουκ κρατά την παράδοση και της δίνει ελπίδες!
2ος όμιλος: H Ρωσία πέτυχε την πρώτη νίκη απέναντι στους Φινλανδούς, με εκπληκτικό γκολ του Μίραντσουκ και μένει ζωντανή για την πρόκριση.

Στην δεύτερη πράξη του δεύτερου ομίλου, η Ρωσία πήρε την νίκη με 1-0 απέναντι στην "πρωτάρα" Φινλανδία και κράτησε τόσο τις ελπίδες για πρόκριση, όσο και την παράδοση να μην έχει χάσει ποτέ από τους Σκανδιναβούς σε 5 ματς.

Φάσεις εκατέρωθεν αλλά το προβάδισμα η Ρωσία

Οι διαθέσεις των Ρώσων να πιέσουν την Φιλανδία φάνηκαν με το σφύριγμα της έναρξης από τον Μακέλι, με τον Γκολοβίν να πηγαίνει στο κόρνερ μόλις στο πρώτο λεπτό. Ωστόσο, οι Φινλανδοί τους σόκαραν με την κεφαλιά-γκολ του Πογιάνπαλο, το οποίο τελικά ακυρώθηκε από τον VAR για οφσάιντ(4’).

Στο 10ο λεπτό οι παίκτες του Τσερτσέσοφ θα απαντήσουν, απειλώντας τον Χραντέτσκι με το σουτ του Οζντόεφ με ανοιχτό πεδίο από την μεγάλη περιοχή που κατέληξε ψηλά άουτ. Ο ίδιος παίκτης στο 30’ έκανε συρτή πάσα παράλληλη με το τέρμα με τον Ούρονεν να απομακρύνει τελευταία στιγμή, προλαβαίνοντας τον Καραβάεφ που ακολουθούσε την φάση.

Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλισε με τις δύο ομάδες να ανεβοκατεβάζουν την μπάλα και να δημιουργούν ευκαιρίες χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις (45’+2’) ο Τζιούμπα πάσαρε στον Μίραντσουκ, ο οποίος άλλαξε πόδι και με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φινλανδού τερματοφύλακα. Αυτό το γκολ ήταν και το πρώτο για τον ποδοσφαιριστή της Αταλάντα σε τελική φάση Euro.


Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρος είχε ως σημείο αναφοράς την αντεπίθεση της Φινλανδίας με τον Πούκι (49’) να βγαίνει στην κόντρα από την πάσα του Λουντ, αλλά με το σουτ του να κόβεται στο ύψος της περιοχής από τον Ντιφέεφ.

Λίγο αργότερα, στο 52ο λεπτό, ο Ρώσος Γκολοβίν βρέθηκε στο όριο της περιοχής από όπου σούταρε, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Χραντέτσκι.

Η αλλαγή του Τσερτσέσοφ, Ζεμαλεντίνοφ χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά για να δημιουργήσει την πρώτη του φάση για την Ρωσία (66ο λεπτό), αφού απέφυγε πολύ όμορφα τον αντίπαλό του μέσα στην περιοχή, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι.

Μεγάλη ευκαιρία ξανά στο 72ο λεπτό για τους Ρώσους που έδειχναν συνεχώς πιο επικίνδυνοι. Ο Κουζάγιεφ από πλάγια θέση στην περιοχή έκανε το σουτ, χωρίς να νικήσει τον τερματοφύλακα των Φινλανδών, ο οποίος πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση στην κάτω δεξιά γωνία.

 

 Σε ένα παιχνίδι που χάρισε θέαμα, η Ρωσία κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο τρίποντο και να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες που έχει για πρόκριση. Από την άλλη, η Φινλανδία έχοντας επόμενο αντίπαλο το φαβορί, Βέλγιο, "φορτώνεται" με άγχος για την εξέλιξη του group.

Φινλανδία (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέτσκι, Τοΐβιο (85' Γένσεν) , Αρατζούρι, Ο’Σόνεσι, Ραϊτάλα (75’ Σοϊρι), Σίλερ (67’ Κάουκο), Λουντ, Καμάρα, Ούρονεν, Πούκι (75’ Λαπαλάινεν), Πογιάνπαλο

Ρωσία (Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ): Σαφόνοφ, Φερνάντες (25’ Καραβάεφ), Ντιφέεφ, Τζικίγια, Κουζάγιεφ, Ζομπνίν, Μπαρίνοφ, Οζντόεφ (61’ Ζεμαλεντίνοφ), Γκολοβίν, Τζιούμπα (85' Σομπόλεφ), Μίραντσουκ (85' Μουκίν)

 

Γήπεδο: Κρεστόβσκι (Αγία Πετρούπολη)

Διαιτητής: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

 

Βαθμολογία (2ος όμιλος)

Βέλγιο  3

Φινλανδία  3

Ρωσία  3

Δανία  0

Επόμενοι αγώνες (3η αγωνιστική)

Ρωσία – Δανία (21/06)

Φινλανδία- Βέλγιο (21/06)

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης