Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Θα ζητήσω έγγραφα για τις αποφάσεις για το AstraZeneca – Θέμα παραίτησης της κυβέρνησης

Κουρουμπλής: Θα ζητήσω έγγραφα για τις αποφάσεις για το AstraZeneca – Θέμα παραίτησης της κυβέρνησης
Πόσα λεφτά πλήρωσε η Ελλάδα για τα εμβόλια διερωτάται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Σειρά εγγράφων σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πριν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ανακοινώσει τις αρχικές της συστάσεις για την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες κάτω των 60 ετών αναμένεται να ζητήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος κάνει λόγο για υπόθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει και στην παραίτηση της κυβέρνησης.
«Εγώ έψαχνα αυτό τον καιρό να βρω στοιχεία για το πώς κατέληξε τότε η επιτροπή να πει όχι, εμείς θα συνεχίσουμε τα εμβόλια.
Και οι πληροφορίες που έχω είναι ότι υπάρχουν τρία θεσμικά όργανα, τα οποία πρέπει να ρωτώνται από την εθνική επιτροπή για τα ζητήματα του εμβολιασμού.
Η πρώτη είναι η επιτροπή διαπραγμάτευσης.
Ξέρετε πόσα λεφτά πλήρωσε η Ελλάδα για τα εμβόλια;
Εγώ δεν ξέρω και θα ήθελα να το μάθω, ως πολίτης φορολογούμενος.
Θέλω να μάθω ποιος έλαβε μέρος από την Ελλάδα στη διαπραγμάτευση και η Ελλάδα πώς πλήρωσε τα εμβόλια αυτά και πόσα λεφτά.
Δεύτερον, υπάρχει η λεγόμενη επιτροπή αξιολόγησης φαρμάκων.
Ρωτήθηκε πριν καταλήξει η Επιτροπή;
Τη Δευτέρα θα καταθέσω αίτημα για κατάθεση εγγράφων, αν συνεδρίασε η επιτροπή διαπραγμάτευσης.
Δεύτερον αν συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης φαρμάκων για να πουν να εμβολιαστούν το παιδί μου και το παιδί σας, διότι είναι πολύ μεγάλη ευθύνη και τρίτον, αν υπάρχουν τα σχετικά πρωτόκολλα.
Εάν δεν έχουν ρωτηθεί μπαίνει θέμα παραίτησης της ίδιας της κυβέρνησης» ανέφερε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουρουμπλής.

Στηρίζω την εμβολιαστική προσπάθεια

«Από την πρώτη στιγμή ήμουν από τους ανθρώπους που στήριξαν την εμβολιαστική προσπάθεια της πολιτείας, παρότι χθες ο κ. Μητσοτάκης, που με εντυπωσίασε με την αφασία του, είπε ότι δεν στήριξε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Πριν από δύο μήνες, ενώ όλη η Ευρώπη και η Αμερική είχαν καταλήξει το εμβόλιο της AstraZeneca να μην χορηγείται στις νεότερες ηλικίες, η δική μας επιτροπή αποφάσιζε να γίνει και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά.
Τόλμησε τότε ο Τσίπρας να πει την περίφημη φράση «ξεστοκάρετε» κι έπεσε όλο το σύστημα επάνω του να τον κατακρεουργήσει.
Ακόμη κι ο κ. Πορτοσάλτε είπε ότι είχε δίκιο κ. Τσίπρας» υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης