πάμε euro

EURO 2020, Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία 2-1: Τρίποντο και τα δίνει όλα για όλα στην τελευταία αγωνιστική

EURO 2020, Ουκρανία – Βόρεια Μακεδονία 2-1: Τρίποντο και τα δίνει όλα για όλα στην τελευταία αγωνιστική
3ος όμιλος: Οι Ουκρανοί έχουν πια στο μυαλό τους μόνο το ματς της επόμενης αγωνιστικής με την Αυστρία...

Η Ουκρανία επικράτησε 2-1 της Βόρειας Μακεδονίας στο Βουκουρέστι, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του EURO 2020. Οι παίκτες του Αντρέι Σεβτσένκο επικεντρώνονται πλέον στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Αυστρία, προκειμένου να διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση του ομίλου.

 

Απόλυτη κυριαρχία της Ουκρανίας στο πρώτο ημίχρονο

Η Ουκρανία πάτησε με περισσότερη σιγουριά και αποφασιστικότητα στο γήπεδο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Καραβάεφ σημείωσε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 5ο λεπτό, επιχειρώντας ένα σουτ εκτός περιοχής το οποίο τελικά πέρασε άουτ. Λίγο αργότερα (8’) ο Μαλινόφσκι δοκίμασε το σουτ από τα δεξιά στη γραμμή της περιοχής, αλλά ο Ντιμιτριέφσκι έπεσε στην αριστερή του γωνιά και παραχώρησε κόρνερ.

Η τρίτη ευκαιρία ήταν και η… φαρμακερή για τη Βόρεια Μακεδονία, αφού οι Ουκρανοί κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Στο 16’ ο Ζιντσένκο έκανε ένα πανέξυπνο τακουνάκι στο 2ο δοκάρι και τον Γιαρμολένκο, ο οποίος από πλάγια θέση πλάσαρε τον τερματοφύλακα στην κλειστή γωνία για το 1-0!



Ο Γιαρέμτσουκ δεν λυπήθηκε καθόλου τους αντιπάλους του, σημειώνοντας και δεύτερο γκολ! Συγκεκριμένα στο 34ο λεπτό ο Ουκρανός υποδέχθηκε την κάθετη του Γιαρμολένκο από τα δεξιά, βγήκε σε τετ α τετ και πλάσαρε τον Ντιμιτριέφσκι για το 2-0.



Η Βόρεια Μακεδονία βρήκε κι εκείνη τέρμα με καταπληκτική προσπάθεια του Πάντεφ πέντε λεπτά πριν από τη λήξη του ημιχρόνου όμως έπειτα από τον έλεγχο της φάσης από το VAR, απεδείχθη ότι ο παίκτης ήταν σε θέση οφσάιντ.



Τους έβαλαν δύσκολα αλλά δεν ήταν αρκετό

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βόρεια Μακεδονία φάνηκε να μπαίνει πιο δυναμικά στην αναμέτρηση, με την Ουκρανία όμως να ελέγχει ακόμη τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Στο 47’ ο Αντέμι έπαιξε το 1-2 με τον Πάντεφ, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως ο Μπούστσαν κατάφερε να αποκρούσει πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Στη συνέχεια οι Ουκρανοί απάντησαν με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαλινόβσκι στο 51ο λεπτό, με τον Ντιμιτριέβσκι να αποκρούει εντυπωσιακά.



Η Βόρεια Μακεδονία αντέδρασε στην κυριαρχία της Ουκρανίας, έχοντας αρχικά δοκάρι και βρίσκοντας έπειτα γκολ από μια στατική φάση. Στο 57’ ο Αλιόσκι εκτέλεσε το πέναλτι αριστερά του Μπούστσαν, ο οποίος μάντεψε σωστά τη γωνία και απέκρουσε. Ο 29χρονος στη συνέχεια έτρεξε πρώτος στην μπάλα και με προβολή έκανε το 2-1 σε κενή εστία.



Οι Ουκρανοί είχαν την ευκαιρία να μεγαλώσουν τη διαφορά των τερμάτων τους με εκτέλεση πέναλτι από τον Μαλινόβσκι στο 84’. Ο τερματοφύλακας της Βόρειας Μακεδονίας όμως μάντεψε σωστά και απέκρουσε.



Η Ουκρανία έφυγε με το τρίποντο από το Βουκουρέστι, όμως η εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο σίγουρα δεν άφησε ευχαριστημένο τον προπονητή της. Πλέον η υπόθεση της δεύτερης θέσης του ομίλου θα κριθεί στο επόμενο ματς των Ουκρανών.

Ουκρανία (Αντρέι Σεβτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Ματβιένκο, Μικολένκο, Σαπαρένκο (77' Σίντουρτσουκ), Στεπανένκο, Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (69' Τσιγκάνκοφ), Γιάρεμτσουκ (69' Μπεσέντιν), Μαλινόβσκι (90' + 2' Σόμπολ)

Βόρεια Μακεδονία (Ιγκόρ Αγκελόφσκι): Ντιμιτρίεφσκι, Ριστόβσκι, Μούσλιου, Βελκόφσκι (85' Τριχκόφσκι), Αλιόσκι, Νικόλοφ (46' Τραϊκόφσκι), Αντέμι (85' Ριστέβσκι), Μπάρντι (77' Αβραμόφσκι), Ελμάς, Πάντεφ, Σπιρόφσκι (46' Τσουρλίνοφ)


Βαθμολογία

Ολλανδία 3

Αυστρία 3

Ουκρανία 3

Βόρεια Μακεδονία 0

Επόμενη αγωνιστική (3η):

21/06, 19:00 Ουκρανία – Αυστρία

21/06, 19:00 Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία



Ξανθίππη Δασκαλάκη

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης