Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Space: Ανοδικός ο τζίρος στο α’ εξάμηνο 2021 - Ανάγκη επιστροφής Ελλήνων από το εξωτερικό

tags :
Space: Ανοδικός ο τζίρος στο α’ εξάμηνο 2021 - Ανάγκη επιστροφής Ελλήνων από το εξωτερικό

Απουσιάζουν τα εξειδικευμένα στελέχη και λόγω των μεγάλων εισροών που αναμένονται από το Ταμείο ανάκαμψης, υπάρχει ανάγκης επιστροφής Ελλήνων ή να έρθουν ξένοι

Ανάπτυξη παρουσιάζει ο κύκλος εργασιών της Space Hellas στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, βοηθούμενος από το ανεκτέλεστο των 50 εκατ. ευρώ που έχει σήμερα η εισηγμένη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση στη χθεσινή (18/6) γενική συνέλευση, υπάρχει η αίσθηση πως και φέτος να μεγέθη θα είναι βελτιωμένα και αυτό θα αποτυπωθεί στις εξαμηνιαίες λογιστικές καταστάσεις.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιάννη Μερτζάνη το ανεκτέλεστο αποτελεί μία σοβαρή βάση για την εξέλιξη του τζίρου, ενώ η εταιρεία περιμένει τα αποτελέσματα έργων, με άλλα να είναι προς υπογραφή και άλλα προς κατακύρωση.
Σε ερώτηση του ΒΝ για τις προοπτικές του κλάδου και αν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω συσσώρευσης, ο κ.Μερτζάνης, ανέφερε πως η επόμενη τριετία θα είναι πολύ σημαντική για το κομμάτι του Ι.Τ. και πως οι προοπτικές για τον κλάδο λόγω των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν από το Ταμείο Ανάκαμψης είναι μεγάλες.
Κατά τη γνώμη του δεν τίθεται θέμα σχημάτων στον κλάδο, αφού έχουν μπει και μεγάλες εταιρείες από τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αλλά θέμα εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.
Όπως σημείωσε πρέπει να γυρίσουν Έλληνες που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια από το εξωτερικό ή να έρθουν ξένοι στην Ελλάδα.
Η Space αυξάνει το προσωπικό της και από 427 που ήταν οι εργαζόμενοι το 2020 είναι τώρα 460 και ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω λόγω των έργων που αναλαμβάνει.
Σε ό,τι αφορά εξαγορές και συγχωνεύσεις, αναφέρθηκε πως μετά και την εξαγορά της Singular, η εταιρεία είναι καλυμμένη, αλλά είναι ανοικτή σε συνεργασίες ή στρατηγικές σχέσεις, χωρίς να υπάρχει κάτι όμως μέχρι σήμερα.
Το μοντέλο που ακολουθεί τώρα η εταιρεία μετά και την εξαγορά της Singular είναι το Digital integration.
Προσφέρει ολοκληρωμένη λύση σε μεγάλους οργανισμούς με μεγάλο πεδίο δραστηριότητας στο χώρο αυτό.
Να σημειωθεί πως η γενική συνέλευση ενέκρινε μεταξύ άλλων τη διανομή μερίσματος ύψους 0,08 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένο σε σύγκριση με το μέρισμα της προηγούμενης χρήσης και η αποκοπή του θα γίνει στις 5 Ιουλίου.
Ο όμιλος είχε στη χρήση 2020 πωλήσεις 80,7 εκατ. ευρώ από 72,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,76 εκατ. ευρώ, ενώ τονίστηκε η χαμηλή σχέση καθαρού δανεισμού ως προς τα EBITDA.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης