Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αγγλία: Εμβολιασμοί από σήμερα 18/6 σε όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών

Αγγλία: Εμβολιασμοί από σήμερα 18/6 σε όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών
Στόχος ο εμβολιασμός όλων των ενηλίκων εντός του επόμενου μήνα
Σχετικά Άρθρα

Στον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων άνω των 18 ετών προχωρά από σήμερα 18/6 η Αγγλία, η οποία έχει θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό όλων των ενηλίκων μέσα στον επόμενο μήνα.
Η κυβέρνηση Johnson ανέστειλε το προγραμματισμένο άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας που είχε προαναγγελθεί για την 21η Ιουνίου, παρατείνοντας το lockdown έως τις 19 Ιουλίου λόγω της αύξησης των περιστατικών μόλυνσης εξαιτίας της κυριαρχίας της ινδικής παράλλαξης του ιού.
«Η προσφορά σε όλους τους ενήλικες μιας δόσης εμβολίου χωρίς να έχουν συμπληρωθεί 200 ημέρες από την ενεργοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα συλλογικά επιτεύγματα της χώρας μας, έχοντας διασώσει περισσότερες από 14.000 ανθρώπινες ζωές μέχρι τώρα» ανέφερε ο Boris Johnson.
Σημειώνεται πως η Μ. Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19 σε περισσότερα από 42 εκατομμύρια ανθρώπους, περίπου ποσοστό 80% των ενηλίκων, ενώ ποσοστό κατά πολύ μεγαλύτερο του 50% από αυτούς έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες στην Αγγλία, στην Ουαλία, στη Σκωτία, αλλά και στη Βόρεια Ιρλανδία υλοποιούν η καθεμιά το δικό της πρόγραμμα εμβολιασμών.
Η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία έχουν ήδη διαθέσει εμβόλια σε κάθε ενήλικο, ενώ η Σκωτία τα προσφέρει σε όλους με ηλικία άνω των 30 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης