πάμε euro

EURO 2020, Κροατία- Σκωτία 3-1: Θυμήθηκαν πως ήταν φιναλίστ στο Μουντιάλ και πέρασαν οι Κροάτες!

EURO 2020, Κροατία- Σκωτία 3-1: Θυμήθηκαν πως ήταν φιναλίστ στο Μουντιάλ και πέρασαν οι Κροάτες!
4ος όμιλος: H Κροατία επικράτησε με 3-1 της Σκωτίας στον αγώνα του... πρέπει και με οδηγό τον Λούκα Μόντριτς περνά στην επόμενη φάση!

Σε έναν αγώνα του «πρέπει» με τους ουραγούς του 4ου ομίλου, η Κροατία εμφανίστηκε άξια των προσδοκιών της και με τον... μάγο Λούκα Μόντριτς κατόρθωσε να περάσει στην επόμενη φάση αποκλείοντας τους φιλόδοξους Σκωτσέζους...
Στο μεγαλύτερο διάστημα οι Κροάτες είχαν την κατοχή και κυκλοφορούσαν τη μπάλα, έχοντας και τις μεγάλες φάσεις του αγώνα. Όσο και αν προσπάθησε η Σκωτία έμεινε...κολλημένη στο παιχνίδι με την Αγγλία και  «καθηλωμένη» στους ομίλους, με το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση να μένει ...πικρό!

Δύο στα δύο κόντρα στη ροή

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την Σκωτία να κρατά την…διάθεση που έδειξε απέναντι στους Άγγλους, θέλοντας να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να κερδίσει 2 κόρνερ σε 40 δευτερόλεπτα.

Στο 6ο λεπτό ο Τζον ΜακΓκίν σέντραρε προς το τέρμα με σκοπό να βρει τον Άνταμς που κινούταν προς την φάση, αλλά ο Λιβάκοβιτς είχε καλή αντίδραση και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Μερικά λεπτά αργότερα (10’), ο ίδιος παίκτης θα εμπλακεί ξανά σε ευκαιρία της Σκωτίας, αφού κοντρόλαρε μία κακή πάσα, πέρασε από τον αντίπαλό του, όμως το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πέρασε άουτ.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Πέρισιτς με κεφαλιά έδωσε στον Νίκολα Βλάσιτς, ο οποίος κατέβασε υπέροχα και με εξαιρετικό χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία του Μάρσαλ έκανε το 1-0 στο 17’. Ο παίκτης της ΤΣΚΑ Μόσχας που κλήθηκε να παίξει βασικός στο αποψινό παιχνίδι πρόλαβε τον ΜακΤόμινεϊ, ο οποίος κινήθηκε προς τη μπάλα χωρίς να κόψει.

Στο 22ο λεπτό βρέθηκαν κοντά στο 2-0 με τον Λούκα Μόντριτς έξω από την περιοχή, ο οποίος εξαπέλυσε ένα ωραίο σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάρσαλ. Η απάντηση στην ευκαιρία της Κροατίας, ήρθε από την διπλή προσπάθεια του ΜακΓκίνι που ξεκίνησε με κεφαλιά και ολοκληρώθηκε από το αδύναμο σουτ στο όριο της περιοχής, ωστόσο βρέθηκε ξανά μπροστά στον… τοίχο του Λιβάκοβιτς.

Στον εναπομείναντα χρόνο για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Κροάτες κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Μέχρι να έρθει ο «πύραυλος» του ΜακΓκρέγκορ που πήρε το ριμπάουντ από το διώξιμο του Βίντα για να γράψει το 1-1 στο 42’. Το τέρμα αυτό είχε και ιστορική «χροιά», αφού ήταν το πρώτο που πετυχαίνει η Σκωτία σε τελική φάση EURO.

Μονόλογος Κροατίας και Μόντριτς

Η επιστροφή από την ανάπαυλα έφερε στο χορτάρι έναν…μονόλογο για την Κροατία που μέσα σε ένα δεκάλεπτο δημιούργησε 2 φάσεις. Συγκεκριμένα στο 50ο λεπτό ο Γκβαρντιόλ ανέβηκε μέχρι την μεγάλη περιοχή, σήκωσε το κεφάλι και σούταρε στο κέντρο της εστίας, χωρίς να νικήσει τον Μάρσαλ. Στο 55’ μία μαγική πάσα του Μόντριτς είχε αποδέκτη τον Πέρισιτς, ο οποίος επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να «κρεμάσει» τον Μάρσαλ.

Ο έμπειρος μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε φαρδιά πλατιά το όνομά του στο παιχνίδι με ένα από τα καλύτερα γκολ της διοργάνωσης. Στο 62ο λεπτό ο Κόβασιτς του μοίρασε έξω από την περιοχή και εκείνος με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού έστειλε την μπάλα στην αριστερή μεριά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Όσο κυλούσε ο χρόνος για την λήξη της αναμέτρησης η Σκωτία φαινόταν αγχωμένη και κάθε της κίνηση…έσβησε γρήγορα από τους Κροάτες. Ο Μόντριτς έγινε πρωταγωνιστής σε ακόμη μία φάση, όταν εκτέλεσε το κόρνερ στο 77’, βρήκε τον Ιβάν Πέρισιτς που πήδηξε ψηλότερα από όλους και «σφράγισε» την νίκη της Κροατίας.

Ο Λιβάκοβιτς μετά από αρκετή ώρα απειλήθηκε από τον συνήθη «ύποπτο» της Σκωτίας, Άνταμς που έκανε το σουτ στην εστία στο 80ο λεπτό, δίχως να βρει δίχτυα!

Τα τελευταία λεπτά ήταν τυπική διαδικασία για την Κροατία που με το σφύριγμα της λήξης είδε ολόκληρο το φίλαθλο κοινό να πανηγυρίζει μία πρόκριση όπως ο Μόντριτς!

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Βίντα, Γκβαρντιόλ (71’ Μπάρισιτς), Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς, Μόντριτς, Βλάσιτς (74’ Ιβάνουσεκ), Πέρισιτς (81’ Ρέμπιτς), Πέτκοβιτς (70’ Κράμαριτς)

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Μάρσαλ, Χάνλεϊ (33’ ΜακΚένα), ΜακΤόμινεϊ, Τίρνεϊ, Ο' Ντόνελ (84’ Πάτερσον), ΜακΓκίν, ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, Άρμστρονγκ (70’ Φρέιζερ), Ντάικς, Άνταμς (84’ Νίσμπετ)

Βαθμολογία (4ος όμιλος)

Αγγλία  7

Κροατία  4

Τσεχία  4

Σκωτία  1

Σταυρούλα Μουστακάτου

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης