Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Εντός της ημέρας η απόφαση για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Πελώνη: Εντός της ημέρας η απόφαση για την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους
Όπου υπάρχει συνωστισμός, τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως εντός της ημέρας θα υπάρχουν αποφάσεις για την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ωστόσο είπε πως δεν πρέπει να εφησυχάζουμε παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα που καταγράφεται στην χώρα.
Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη αφού είπε πως σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες, εξέφρασε την ελπίδα αυτό να γίνει σύντομα.
«Ωστόσο, για την εφαρμογή της απόφασης θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής» τόνισε η κα.Πελώνη, η οποία διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.
Ερωτηθείσα για την κατάργηση και του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες, είπε πως το θέμα θα τεθεί εν καιρώ.
«Η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει.
Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή» υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Θωρακισμένος ο πληθυσμός όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί

Η κα Πελώνη επεσήμανε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος.
Όπως είπε, το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.
«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα.
Πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα» είπε η κα.Πελώνη, η οποία ερωτηθείσα για τη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολύνει τα παιδιά, είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά για τον εμβολιασμό των παιδιών και θα εισηγηθεί σχετικά.
Τέλος, είπε ότι τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης