Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πώς θα αρθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους – Μοντέλο δύο ταχυτήτων

Πώς θα αρθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους – Μοντέλο δύο ταχυτήτων
Η κεντρική ιδέα του μοντέλου που είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι να λειτουργούν οι χώροι υψηλής πυκνότητας – κυρίως οι ανοιχτοί – σε δύο ταχύτητες
Σχετικά Άρθρα

Την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 πιθανότατα αναμένονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο για την άρση περιορισμών σε εμβολιασμένους, θέτοντας σε εφαρμογή τα «προνόμια» από τον Ιούλιο.
Η κεντρική ιδέα του μοντέλου που είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι να λειτουργούν οι χώροι υψηλής πυκνότητας – κυρίως οι ανοιχτοί – σε δύο ταχύτητες και είναι στην ευχέρεια των ιδιοκτήτων το πώς θα πορεύονται, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ.
Πιο συγκεκριμένα, υπεύθυνοι κινηματογράφων, θεάτρων, συναυλιών, φεστιβάλ, αθλητικών εκδηλώσεων θα μπορούν να επιλέγουν αν θα παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν αποκλειστικά σε εμβολιασμένους οπότε και θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το διπλό μοντέλο

Ωστόσο εάν ο ίδιος επιλέξει να απευθυνθεί σε όλο το φάσμα των πολιτών – εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους – τότε θα ισχύουν τα πρωτόκολλα που υπάρχουν αυτή την στιγμή.
Για παράδειγμα στην εστίαση άνω του 70% πληρότητα, στα τραπέζια μέχρι 10 άτομα, μάσκες οι εργαζόμενοι κλπ.
Εξαίρεση σε αυτό το μοντέλο θα έχουν οι χώροι που είναι απαραίτητο να πάει ένας πολίτης όπως δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερ μάρκετ, καταστήματα, τράπεζες, ΜΜΜ, κλπ.
Σε αυτά δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
Σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται και για τους κλειστούς χώρους κυρίως της εστίασης οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν σε πρώτη φάση κυρίως για τους εμβολιασμένους.

Πώς θα ελέγχεται η είσοδος των εμβολιασμένων

Από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποκρυσταλλώνεται αν οι εμβολιασμένοι θα εισέρχονται σε αυτούς τους χώρους με επίδειξη του Ευρωπαϊκού ή του Εθνικού πιστοποιητικού που δίνεται όταν κάποιος εμβολιάζεται και όπου αναγράφεται ένα barcode.
Στην συνέχεια ο ιδιοκτήτης ή ο υπεύθυνος χώρων θα το ελέγχει με μια ειδική εφαρμογή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης