Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Αλλάζει στρατηγική το Fairfax στη Eurobank, τμηματική η αποεπένδυση σε βάθος 4ετίας – Προς placement το ΤΧΣ στα 0,90 ευρώ

Αλλάζει στρατηγική το Fairfax στη Eurobank, τμηματική η αποεπένδυση σε βάθος 4ετίας – Προς placement το ΤΧΣ στα 0,90 ευρώ

Για το 2022 το Fairfax θα διαθέσει μικρότερο ποσοστό, της τάξεως του 7%, το οποίο σε τρέχουσες τιμές αντιστοιχεί περίπου στα 220 εκατ. ευρώ

Σχετικά Άρθρα
Να αλλάζει στρατηγική φαίνεται το καναδικό fund Fairfax, βασικός μέτοχος στη Eurobank με ποσοστό 31,27%, με ιστορικό μέσο κόστος κτήσης τα 2,5 ευρώ αλλά αναπροσαρμοσμένο μετά την απορρόφηση της Grivalia στα 0,92 – 0,93 ευρώ.

Με βάση πληροφορίες ο Pr. Watsa, ο διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Holding εκτιμά ότι υπάρχουν πλέον υπεραξίες στον όμιλο της Eurobank, πιστεύει ότι τα 500 εκατ. κέρδη ετησίως που έχει παρουσιάσει η τράπεζα στο business plan είναι επιτεύξιμα και για το λόγο αυτό έχει αναπροσαρμόσει τη στρατηγική του ως επενδυτής στη Eurobank.
Συγκεκριμένα, ενώ μεταξύ των εναλλακτικών σεναρίων που είχε εξεταστεί να διαθέσει κάποια στιγμή μέσα στο 2022 το 10% με 15% των μετοχών της Eurobank εφόσον η χρηματιστηριακή τιμή της τράπεζας ξεπερνούσε τα 1,05 ευρώ, η στρατηγική έχει αλλάξει.
Για το 2022 το Fairfax θα διαθέσει μικρότερο ποσοστό, της τάξεως του 7%, το οποίο σε τρέχουσες τιμές αντιστοιχεί περίπου στα 220 εκατ. ευρώ.
Η αλλαγή λοιπόν της στρατηγικής έγκειται ότι τα ποσοστά μετοχών που θα μειώνει το Fairfax θα είναι σταδιακά και σε βάθος τετραετίας, από το 2022 έως το 2026.
Πρόκειται για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, όπου η μετοχή της Eurobank θα μπορούσε θεωρητικά να βρίσκεται σε αυτό το βάθος τετραετίας στα 1,3 ή 1,5 ευρώ ανά μετοχή.
Να αναφερθεί ότι πέραν από το Fairfax βασική συμμετοχή με αξιόλογα ποσοστά στη Eurobank είναι το Capital με 5,06% και το Helikon με 5%.

Έρχεται placement του ΤΧΣ στα 0,90 ευρώ

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει το 1,34% των μετοχών της Eurobank και σχεδιάζει να πουλήσει αυτές τις μετοχές με τιμή περίπου στο 0,90 ευρώ.
Με βάση τις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές, με τη Eurobank στα 0,85 ευρώ, το 1,34% που κατέχει το ΤΧΣ στην τράπεζα αποτιμάται σε 41 με 42 εκατ. ευρώ.
Το ΤΧΣ κατέχει 49,5 – 50 εκατ. μετοχές και με τιμή 0,90 ευρώ ουσιαστικά θα αποτιμάται 45 εκατ.
Η αποεπένδυση του ΤΧΣ θα σηματοδοτήσει και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Eurobank, η οποία θα είναι και η πρώτη τράπεζα που θα ιδιωτικοποιηθεί στην Ελλάδα, κλείνοντας έναν δεκαετή κύκλο εσωστρέφειας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης