Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Ο Kim καθαίρεσε ολόκληρη ομάδα αξιωματούχων εξαιτίας της… ανικανότητάς τους έναντι του κορωνοϊού

Βόρεια Κορέα: Ο Kim καθαίρεσε ολόκληρη ομάδα αξιωματούχων εξαιτίας της… ανικανότητάς τους έναντι του κορωνοϊού

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει επίσημα κρούσματα COVID-19, αν και ο ισχυρισμός της ότι είναι απαλλαγμένη από ιούς έχει αμφισβητηθεί ευρέως

Με τους ανώτερους αξιωματούχους της χώρας του τα έβαλε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un, εξαιτίας της αποτυχίας τους να αντιμετωπίσουν την κρίση του κορωνοϊού.

Το επίσημο κορεατικό κεντρικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) δήλωσε ότι ο Kim στη συνάντηση του Πολιτικού Γραφείου του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος άσκησε κριτική σε ανώτερους αξιωματούχους για ανικανότητα, ανευθυνότητα και παθητικότητα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση μέτρων κατά της COVID 19.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Kim είπε ότι "ανώτεροι αξιωματούχοι που είναι υπεύθυνοι για σημαντικές κρατικές υποθέσεις παραμέλησαν την εφαρμογή των σημαντικών αποφάσεων του κόμματος σχετικά με τη λήψη οργανωτικών, θεσμικών, υλικών, επιστημονικών και τεχνολογικών μέτρων, όπως απαιτείται από την παρατεταμένη εκστρατεία πρόληψης έκτακτης ανάγκης του κράτους".

Αβέβαιη η εικόνα στη Βόρεια Κορέα

Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει επίσημα κρούσματα COVID-19, αν και ο ισχυρισμός της ότι είναι απαλλαγμένη από ιούς έχει αμφισβητηθεί ευρέως.
Πέρυσι, ο Kim επέβαλε αυστηρά μέτρα κατά των ιών, όπως το κλείσιμο των συνόρων και τα εγχώρια ταξίδια.
Υπολογίζεται ότι τα μέτρα είχαν καταστροφικό αντίκτυπο στην ήδη εύθραυστη οικονομία της Βόρειας Κορέας.
Ο Hong Min, ανώτερος αναλυτής στο Κορεατικό Ινστιτούτο Εθνικής Ενοποίησης, ένα think tank που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, δήλωσε:
"Ακόμα κι αν υπήρχαν μαζικές μεταδόσεις, ο Βορράς σίγουρα δεν θα αποκαλύψει τέτοιες εξελίξεις.
Αλλά είναι επίσης σαφές ότι κάτι σημαντικό συνέβη και ήταν αρκετά μεγάλο για να δικαιολογήσει την επίπληξη ανώτερων αξιωματούχων.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μαζικές λοιμώξεις ή κάποια κατάσταση όπου πολλοί άνθρωποι διατρέχουν άμεσο κίνδυνο μολύνσεων".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης