Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Άρση των περιορισμών για επισκέπτες από Βρετανία, Πορτογαλία και την Ινδία

Γερμανία: Άρση των περιορισμών για επισκέπτες από Βρετανία, Πορτογαλία και την Ινδία
Το Βερολίνο είχε κηρύξει και τις τρεις αυτές χώρες ως «ζώνες παραλλαγής του ιού» που σήμαινε καραντίνα δύο εβδομάδων για τους ταξιδιώτες
Σχετικά Άρθρα

Σε άρση των περιορισμών για ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία και την Ινδία προχωρά η Γερμανία, σύμφωνα με το AFP, τη Δευτέρα 7 Ιουλίου 2021.
Υπενθυμίζεται πως το Βερολίνο είχε κηρύξει και τις τρεις αυτές χώρες ως «ζώνες παραλλαγής του ιού», κάτι που σήμαινε ότι ταξιδιώτες που έφταναν στη Γερμανία ήταν υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων.

Η «κόκκινη λίστα»

Στις 18 Ιουνίου, η Γερμανία είχε βγάλει από την λίστα των επικίνδυνων λόγω κορωνοϊού περιοχών δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ελβετία και περιοχές της Ισπανίας.

Βρετανία

Νωρίτερα, μεγάλα βήματα χαλάρωσης ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson , παρά τις διαφωνίες που εκφράζονται από την επιστημονική κοινότητα.
Όπως είπε σχεδιάζεται κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, αλλά και των περιορισμών στις συναθροίσεις.
Η άρση αναμένεται να ισχύσει από τις 19 Ιουλίου.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στις 12 Ιουλίου 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης