πάμε euro

EURO 2020, Αγγλία - Δανία 2-1 (παρ.): Και όμως η Αγγλία θα παίξει τελικό! Ούτε η Δανία μπόρεσε να τη σταματήσει (video)

EURO 2020, Αγγλία - Δανία 2-1 (παρ.): Και όμως η Αγγλία θα παίξει τελικό! Ούτε η Δανία μπόρεσε να τη σταματήσει (video)
Ημιτελικά: Η Αγγλία πέρασε «διά πυρός και σιδήρου», αλλά επικράτησε της Δανίας με 2-1 στην παράταση και έκλεισε εισιτήριο για τον πρώτο της τελικό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!
Σχετικά Άρθρα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή για ακόμη μία φορά τον Ραχίμ Στέρλινγκ -που είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ- η Αγγλία πέρασε στον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλία.

Ο Σιμόν Κιάερ με αυτογκόλ (38’) ισοφάρισε το γκολ-ποίημα του Ντάμσγκαρντ (30’), ενώ ο Κέιν στο 104’, έστω κι αν δεν μετουσίωσε άμεσα σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ στην παράταση, στην επαναφορά χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στη χώρα του!


Έργο τέχνης από τον Ντάμσγκαρντ και ισοφάριση με αυτογκόλ για την Αγγλία!

Παρότι οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να δημιουργήσουν προϋποθέσεις από την αρχή του παιχνιδιού, η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια σημειώθηκε στο 13ο λεπτό, όταν ο Στέρλινγκ επιχείρησε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ήταν αδύναμο και ο Σμάιχελ μπλόκαρε με άνεση.

Το ίδιο συνέβη και δύο λεπτά αργότερα στην προσπάθεια του Χόιμπιεργκ που δεν ανησύχησε τον Πίκφορντ. Στην εξέλιξη της φάσης λίγο έλειψε να κάνει τραγικό λάθος, αλλά η επιλογή των Δανών ήταν βιαστική και η μπάλα κατέληξε άουτ.


Στο 30ο λεπτό οι Δανοί πάγωσαν το Wembley. Με μία αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Ντάμσγκαρντ που άφησε ελάχιστα περιθώρια αντίδρασης στον τερματοφύλακα της Αγγλίας, άνοιξαν το σκορ γράφοντας το 1-0!


Η απάντηση των Άγγλων ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα, όταν ο Κέιν έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Στέρλινγκ σούταρε, αλλά ο Σμάιχελ απέκρουσε εξ επαφής. Ό,τι δεν πέτυχε η Αγγλία στο 38’ το ολοκλήρωσε ένα λεπτό αργότερα με μία μικρή βοήθεια από τους Δανούς. Ο Σάκα πάτησε περιοχή από τα δεξιά, «έσπασε» την μπάλα προς τον Στέρλινγκ και ο διερχόμενος Κιάερ την έσπρωξε στα δίχτυα της ομάδας του σημειώνοντας το 1-1.


Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Δανία έκλεισε τους χώρους με στόχο να μην κινδυνεύσει περαιτέρω. Η Αγγλία δεν βρήκε χώρους ελεύθερους και ως λογικό και επόμενο το σκορ του πρώτου μέρους έμεινε στο 1-1.

Ξεκίνημα με εκατέρωθεν ευκαιρίες, αλλά χωρίς ανάλογη εξέλιξη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Δανία να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 51ο λεπτό. Μετά από πάσα του Ντιλέινι και κακή συνεννόηση της αγγλικής άμυνας, ο Ντόλμπεργκ βρέθηκε σε θέση βολής, σούταρε, αλλά ο Πίκφορντ επενέβη άμεσα και απομάκρυνε σε κόρνερ.


Η απάντηση της Αγγλίας ήταν άμεση, αφού μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάουντ στο 54’, ο Μαγκουάιρ έπιασε την κεφαλιά, αλλά με εκπληκτική εκτίναξη ο Κάσπερ Σμάιχελ αποσόβησε τον κίνδυνο.


Από το σημείο εκείνο, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε δραματικά. Η Δανία έκλεισε πολύ σωστά τους χώρους, με την Αγγλία να μην έχει απάντηση στην πολυπρόσωπη άμυνα. Η πρώτη αξιόλογη φάση σημειώθηκε 26 λεπτά μετά, όταν ο Φίλιπς σούταρε από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Με το ματς να έχει φτάσει πλέον στις καθυστερήσεις, το σουτ του ίδιου παίκτη μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Δανίας πέρασε απελπιστικά άουτ, ενώ η κεφαλιά του Μαγκουάιρ στο 90+4 κατέληξε στην αγκαλιά του Σμάιχελ.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση με τις δύο ομάδες να μην έχουν παρουσιάσει κάτι αξιόλογο για περίπου τριάντα λεπτά.

Μαγικός Στέρλινγκ και γκολ ο Κέιν με τη... δεύτερη!

Το πρώτο μέρος της παράτασης ξεκίνησε με την Αγγλία να δείχνει άγριες διαθέσεις. Στο τρίτο λεπτό, έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Κάιλ Γουόκερ, ο Κέιν βρέθηκε απέναντι στον Σμάιχελ, αλλά ο Δανός γκολκίπερ είπε «όχι» στο σουτ του φορ της Τότεναμ.


Οι παίκτες της Αγγλίας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, αλλά τόσο το σουτ του Γκρίλις, όσο και αυτό του Στέρλινγκ στο ίδιο λεπτό (97’), δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ωστόσο, ο μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι στο 14ο λεπτό της παράτασης, «χόρεψε» την άμυνα της Δανίας, δέχτηκε το μαρκάρισμα του Μέλε εντός της μεγάλης περιοχής και ο Μακέλι υπέδειξε την «άσπρη βούλα». Ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σμάιχελ απέκρουσε, αλλά στο ριμπάουντ ο επιθετικός της Αγγλίας έγραψε το 2-1!

 

Η Αγγλία, από εκείνο το σημείο και έπειτα, κράτησε την μπάλα και φρόντισε να διατηρήσει το υπέρ της αποτέλεσμα, όπως και έγινε, με το 2-1 να παραμένει ως το τελικό σκορ που έδωσε την πρόκριση στα «Τρία Λιοντάρια».

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις (95’ Χέντερσον), Σάκα (69’ Γκρίλις, 105’ Τρίπιερ λ.τρ.), Μάουντ (95’ Φόντεν), Στέρλινγκ, Κέιν

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ):  Σμάιχελ, Βέστεργκαρντ (105’ Βιντ), Κιάερ, Μέλε, Κρίστενσεν (79’ Άντερσεν), Στρίγκερ (67’ Βας), Ντιλέινι (88’ Γένσεν), Χόιμπιεργκ, Ντάμσγκαρντ (67’ Πόουλσεν), Ντόλμπεργκ (68’ Νόργκαρντ), Μπρεθγουεϊτ

Τελικός:

Αγγλία - Ιταλία (11/07, 22:00) 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης