Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μονομαχία για ένα «αδειανό πουκάμισο» η μάχη για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Μονομαχία για ένα «αδειανό πουκάμισο» η μάχη για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ
Mονομαχία για ένα «αδειανό πουκάμισο» ή «μονομαχία στο πράσινο βάλτο» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.
Σχετικά Άρθρα

Mονομαχία για ένα «αδειανό πουκάμισο» ή «μονομαχία στο πράσινο βάλτο» θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ.
Τα πράγματα έχουν ως εξής: Στην εφημερίδα Μακεδονία παρουσιάστηκε μία δημοσκόπηση της To The Point στην οποία προβάρουν ως φαβορί για το κόμμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος κόντρα στην δημοσκόπηση της MRB που έδειχνε πρώτη με διαφορά την Φώφη Γεννηματά.
Στο στρατόπεδο Λοβέρδου αλλά και Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρούν ότι αυτή η δημοσκόπηση της To the Point είναι πιο αντικειμενική διότι έχει ένα μεγάλο δείγμα, γύρω στο 900 άτομα και παρουσιάζονται και διάφορα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν έχουν παρουσιάσει άλλες δημοσκοπήσεις.

Γρηγοράκος πάει με Λοβέρδο

Ωστόσο, στην πραγματικότητα και οι τρεις υποψήφιοι (αν και ο Ν.Ανδρουλάκης δεν έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του) ακόμα δεν μπορούν να γνωρίζουν την απήχηση που έχουν στην κοινωνία και εν μέσω θέρους όλα έχουν ατομήσει.
Σε επίπεδο συμμαχιών ο Λεωνίδας Γρηγοράκος έχει αποφασίσει να συνταχθεί με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Θυμίζουμε ότι ο κ. Γρηγοράκος είναι ένα στέλεχος του περιβάλλοντος Βενιζέλου που έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ μερικοί ήδη τον κατατάσσουν στις μεταγραφές που θα κάνει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές.
Ο Α.Λοβέρδος είναι ο μόνος που κινείται για επαφές, γνωριμίες και συμμαχίες, τις προηγούμενες μέρες βρέθηκε στην Πελοπόννησο.

Ποντάρουν στον Βενιζέλο μπας και επιστρέψουν οι πράσινοι μισθοφόροι της ΝΔ

Στο παρασκήνιο, πολλά στελέχη περιμένουν που θα κάτσει η μπίλια και κυρίως τι θα αποφασίσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος σχετικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι ένα συνδετικός κρίκος στελεχών που τώρα τελούν θητεία σε θέσεις εξουσίας στη ΝΔ.
Έχουμε απαριθμήσει σε παλαιότερο κείμενο τα πρόσωπα της κυβέρνησης που έχουν στενή σχέση με τον Β.Βενιζέλο.
Με τη Φώφη Γεννηματά δεν έχει καμία επαφή αλλά ούτε και με το Νίκο Ανδρουλάκη.
Προς το παρόν, λόγω φιλίας, βλέπει με συμπάθεια την υποψηφιότητα Λοβέρδου και θα ήθελε μέσω αυτού να επιστρέψει στο χώρο.
Υπάρχουν πολλά στελέχη σε όλη την Ελλάδα, πρώην εκσυγχρονιστές που πήγαν και ψήφισαν «καρφί» Μητσοτάκη στις εκλογές αλλά περιμένουν τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.
Από εκεί πηγάζει η αισιοδοξία Λοβέρδου ότι μπορεί να επιστρέψουν πολλά στελέχη και να πάρει ποσοστά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Καμία δύναμη πλέον οι Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ

Ωστόσο, αν βγει ο Α.Λοβέρδος θα φύγουν όλα τα στελέχη που θέλουν συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι Παπανδρεικοί είναι μοιρασμένοι.
Θέλουν κάποιοι να κατεβάσουν τον Χάρη Καστανίδη που διατηρεί επαφές με ΣΥΡΙΖΑ αλλά η υποψηφιότητά του είναι αδύναμη.
Κάποιοι άλλοι θέλουν να πάρει πρωτοβουλία ο Γιώργος Παπανδρέου ή ο Νίκος Παπανδρέου αλλά ο ένας θεωρείται «καμμένο χαρτί», ο άλλος πιο έξυπνος δεν θέλει να ασχοληθεί με ένα τελειωμένο κόμμα, ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να στηρίξουν ξανά τη Φώφη.
Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν Ανδρουλάκη-Λοβέρδο.
Αλλά πλέον και αυτούς δεν τους υπολογίζουν και πολλοί.
Μιλάμε για πρόσωπα που πλέον ούτε ο θυρωρός τους δεν τους ξέρει…

Κινδυνολογία Φώφης για εθνικές εκλογές το φθινόπωρο

Η δε Φώφη προσπαθεί να διατηρήσει το κόμμα στις επάλξεις έχοντας ξεκινήσει μία σεναριολογία ότι ο «Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές το φθινόπωρο» καθώς δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί το 4ο κύμα της πανδημίας.
Με αυτές τις συνθήκες, η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει αναβληθεί για Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο οι πιέσεις θα είναι ασφυκτικές ώστε οι εκλογές να γίνουν το αργότερο τέλη Νοέμβρη ενώ και η ίδια έχει πειστεί ότι δεν μπορεί να τις αποφύγει.
Μάλλον, όπως λένε αντίπαλοί της, θέλει να κερδίσει χρόνο και να αποδυναμώσει την δυναμική των υποψήφιών της.

Ο χομπίστας Γερουλάνος

Επίσης, η περίπτωση Γερουλάνου θεωρείται αμελητέα.
Στις δημοσκοπήσεις ίσα που τον βρίσκουν στο 3-5%, δηλαδή καμία τύχη.
Η πολλή σκέψη και η χομπίστική διάθεση για την πολιτική δεν δημιουργεί δεσμούς με ένα κόμμα που έχει συνδεθεί με τον κομματισμό και την εξουσία.
Βέβαια, το ποσοστό που πήρε στις δημοτικές εκλογές δεν είναι αμελητέο αλλά άλλη η ψήφος για την Αθήνα άλλη για το ΚΙΝΑΛ.
Άλλωστε, εδώ και δύο μήνες δεν έχει κινηθεί επιθετικά.
Πότε θα αναπτύξει δυναμική;

Σε μερικά χρόνια το ΚΙΝΑΛ θα εξαϋλωθεί

Βέβαια, εδώ πρέπει να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (στις δημοσκοπήσεις) βρίσκεται καθηλωμένο σε ένα ποσοστό κάτω από αυτό που έλαβε στις εκλογές (8%) και όσο ο Κ. Μητσοτάκης στρέφεται στο κέντρο τόσο στο κόμμα θα υπερισχύουν οι διασπαστικές τάσεις.
Και αν αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί επίσης στο Κέντρο, τότε είναι σίγουρο και θέμα χρόνου ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα εξαϋλωθεί.
Σε περίπτωση, μάλιστα, που κερδίσει η Φώφη ξανά τις εσωκομματικές εκλογές, τότε οι αποχωρήσεις θα είναι πολλές και η πόρτα της ΝΔ ανοικτή.
Γι’ αυτό και υποστηρίζουμε ότι οι εκλογές και η προσπάθεια που κάνουν στελέχη- με μικρή απήχηση στο κόσμο- για να πάρουν την αρχηγία του ΚΙΝΑΛ είναι μία μονομαχία για ένα «αδειανό πουκάμισο».
Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπό τις τρέχουσες συνθήκες, σε μερικά χρόνια θα παλεύει για να μπει στη Βουλή.
Θα έχει γίνει σαν το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης