Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Swiss Re: Στα 6,9 τρισ δολάρια η παραγωγή ασφαλίστρων το 2021

Swiss Re: Στα 6,9 τρισ δολάρια η παραγωγή ασφαλίστρων το 2021
Κόκκινος συναγερμός για τα νομισματικά και φορολογικά αποθέματα
Σχετικά Άρθρα

Στο 5,8% ανάπτυξη θα γράψει η παγκόσμια οικονομία και 3,3% η παραγωγή ασφαλίστρων παγκοσμίως το 2021 συνολικά στα 6,9 τρισεκατομμύρια δολάρια ενώ το 2022 τα διαγνωστικά της Swiss Re μιλάνε για ανάπτυξη στην παραγωγή ασφαλίστρων 3,9%.
Πληθωρισμός και ψηφιοποίηση εκτιμά η Swiss Re στην μελέτη της θα είναι καθοριστικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του κλάδου.
Θετική εξέλιξη για τους ασφαλιστές αναφέρει είναι το γεγονός ότι ο κόσμος, μετά τη πανδημία συνειδητοποίησε την ανάγκη του να είναι ασφαλισμένος.
Χαρακτηριστικό συμπέρασμα και αυτής της έκθεση ότι αυξήθηκαν τα ποσοστά ασφάλισης υγείας και προϊόντων προστασίας το 2020 κατά 1.9% and 1.7%.
Ο κλάδος θα πάρει πάνω του 7 τρισεκατομμύρια έως το τέλος του έτους και πρόκειται σύμφωνα με την Swiss Re για την καλύτερη προετοιμασία της αγοράς έναντι του επόμενου οικονομικού σοκ καθώς με τα αποθέματα που θα συγκεντρωθούν οι κραδασμοί στην οικονομία θα είναι μικρότερης έντασης.

Η προστασία να μπει στα κυβερνητικά πλάνα

Ωστόσο, η αντασφαλιστική προειδοποιεί ότι εξαντλούνται σε ανησυχητικό βαθμό τα φορολογικά και νομισματικά αποθέματα πράγμα που σημαίνει ότι ο ασφαλιστικός τομέας γίνεται όλο και περισσότερο σημαντικός, υπογραμμίζοντας ότι τα κενά προστασίας θα πρέπει να ενταχθούν στους στόχους των κυβερνήσεων.
Η πορεία της ανάπτυξης της οικονομίας βρίσκεται σε πολύ καλό ρυθμό φέτος και όπως φαίνεται και του χρόνου γράφει στην μελέτη της, προσθέτοντας ότι η αύξηση του ποσοστού ασφάλισης σε κλάδους όπως η υγεία, η ιατρική ασφάλιση, η ασφάλιση των επιχειρήσεων και της εφοδιαστικής αλυσίδας θα βοηθήσει τα μάλα στην έξοδο από μία παρόμοια κρίση.
Συντελεστές ανάπτυξης
Η ανάπτυξη γράφει η μελέτη εξαρτάται από την δυνατότητα του εμβολίου να κρατήσει υπό έλεγχο τον ιό.
Η άνοδος του πληθωρισμού επίσης αποτελεί ένα κίνδυνο μεσοπρόθεσμο ούτε πολύ υψηλό, ούτε πολύ χαμηλό, ειδικά για τους ασφαλιστές κατά ζημιών.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο οι προοπτικές του κλάδου είναι θετικές.

Ελενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης