Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Süddeutsche Zeitung: Η επίσκεψη Erdogan στα κατεχόμενα συμβολίζει τη μόνιμη διαίρεση της Κύπρου

Süddeutsche Zeitung: Η επίσκεψη Erdogan στα κατεχόμενα συμβολίζει τη μόνιμη διαίρεση της Κύπρου
Ο Erdogan, λοιπόν, καταλήγει η εφημερίδα, «αναμφίβολα χρησιμοποιεί την επετειακή επίσκεψή του για να στηρίξει συμβολικά τον στόχο της μόνιμης διαίρεσης»
Σχετικά Άρθρα

Τη μόνιμη διαίρεση της Κύπρου, σηματοδοτεί η επίσκεψη Erdogan στα κατεχόμενα, για την επέτειο της εισβολής του Αττίλα, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung, η οποία παράλληλα θεωρεί πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διεθνής διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού βρίσκεται σε αδιέξοδο».
Μπορεί με το άνοιγμα μέρους της Αμμοχώστου, ο Erdogan να δηλώνει ότι στόχος του είναι η τουριστική αξιοποίηση της «πόλης φάντασμα», μετά το 1974, στην πραγματικότητα, όμως, εκτιμά η γερμανική εφημερίδα, οι στόχοι του πάνε πολύ μακρύτερα.
«Τα Βαρώσια είναι το μέρος με τη μεγαλύτερη συμβολική ισχύ στο νησί», γράφει η Süddeutsche Zeitung.
«Η επιστροφή του εκτοπισμένου ελληνικού πληθυσμού αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επανένωση, στην οποία ελπίζουν και πολλοί Τουρκοκύπριοι».
Ωστόσο, «ο Erdogan δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό. Ο σκληροπυρηνικός πρόεδρος, Tatar (σ.σ. κατεχόμενα), ο οποίος εξελέγη το προηγούμενο έτος με μεγάλη υποστήριξη από τον Erdogan, δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει διεθνώς ότι μόνο η «λύση δύο κρατών» είναι εφικτή.
Απαιτεί επίσης από τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει επιτέλους το τμήμα της χώρας του ως κυρίαρχο κράτος. Μέχρι τώρα μόνο η Άγκυρα το έχει κάνει».
Ο Erdogan, λοιπόν, καταλήγει η εφημερίδα, «αναμφίβολα χρησιμοποιεί την επετειακή επίσκεψή του για να στηρίξει συμβολικά τον στόχο της μόνιμης διαίρεσης».
Κατά την εφημερίδα, εκτός των άλλων, «σύμφωνα με πληροφορίες από την Αγκυρα, σκοπεύει να μετατρέψει ένα πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο στο βόρειο τμήμα του νησιού σε βάση για drones και επίσης να κατασκευάσει μια ναυτική βάση κοντά στα Βαρώσια».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης