Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το Ισραήλ καταρρίπτει μύθους: Σε 143 ασθενείς, οι 87 είναι εμβολιασμένοι ή 61% – Νέες παρενέργειες από Johnson & Johnson

Το Ισραήλ καταρρίπτει μύθους: Σε 143 ασθενείς, οι 87 είναι εμβολιασμένοι ή 61% – Νέες παρενέργειες από Johnson & Johnson
Επιβεβαιώνεται δηλαδή η μελέτη 4 διεθνών πανεπιστημίων που ανέφεραν ότι το ποσοστό νοσηρότητας και θνητότητας σε νέους και παιδιά είναι μόλις 0,00020% δηλαδή τα παιδιά σε ποσοστό 99,9998% δεν έχουν κανένα πρόβλημα.
Σχετικά Άρθρα

Το Ισραήλ έρχεται να καταρρίψει τον μύθο της αποτελεσματικότητας των εμβολίων, όταν σε άλλες χώρες αποσιωπούνται στοιχεία για να υποστηριχθεί η μονόπλευρη προπαγάνδα ότι το εμβόλιο κάνει για όλους οριζόντια.
Το πιο συγκλονιστικό στοιχείο από τους 20 νεκρούς που πέθαναν τον Ιούλιο 2021 από Covid 19, στο Ισραήλ το 75% αυτών ή 15 άνθρωποι ήταν εμβολιασμένοι και μόνο το 25% αυτών ή 5 άνθρωποι που πέθαναν ήταν ανεμβολίαστοι.

Τι αποκαλύπτει το Iσραήλ;

Το τελευταίο διάστημα στο Ισραήλ νόσησαν και νοσηλεύτηκαν 143 άνθρωποι:
Από τους 143 νοσηλευόμενους ασθενείς με μέτρια ή βαριά συμπτώματα, το 58% εμβολιάστηκε, το 39% δεν ήταν εμβολιασμένο και το 3% είχαν εμβολιαστεί μερικώς.
Με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ – προσέξτε επίσημα στοιχεία.

Ποια τα συμπεράσματα;

1)Μόνο ένας ασθενής ήταν παιδί.
Πέντε ήταν έγκυες ή γυναίκες που γέννησαν πρόσφατα.
Το πρώτο στοιχείο είναι ότι τα παιδιά έχουν την καλύτερη ανοσία ή αντιμετώπιση απέναντι στον Covid 19 και τις μεταλλάξεις του.
Επιβεβαιώνεται δηλαδή η μελέτη 4 διεθνών πανεπιστημίων που ανέφεραν ότι το ποσοστό νοσηρότητας και θνητότητας σε νέους και παιδιά είναι μόλις 0,00020% δηλαδή τα παιδιά σε ποσοστό 99,9998% δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

2)Από τους 64 σοβαρά ασθενείς στο Ισραήλ, μεταξύ των οποίων 17 σε κρίσιμη κατάσταση, υπήρχαν 12 που διασωληνώθηκαν και χρειαζόντουσαν μηχανική υποστήριξη.
Ωστόσο, ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν ήταν υψηλό, το ποσοστό των εμβολιασμένων που χρειάστηκε να διασωληνωθεί ήταν χαμηλό:
Από τα 12 άτομα που διασωληνώθηκαν μόνο τρία ήταν πλήρως εμβολιασμένα και μπήκαν σε αναπνευστήρα ή 25% των 12 περιπτώσεων.

3)Αν και ο αριθμός της νοσηρότητας και των ασθενών με βαριά λοίμωξη αυξάνεται - με 154 νέους αυτόν τον μήνα σε σύγκριση με μόνο 31 νέους ασθενείς τον Μάιο και 17 ασθενείς τον Ιούνιο - υπήρχαν 972 νέες σοβαρές περιπτώσεις τον Ιούλιο 2020
Αυτό αποδεικνύει ότι οι βαριά ασθενείς την τρέχουσα συγκυρία είναι σχεδόν 80% λιγότεροι σε σχέση με το 2020.
Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι νέες μεταλλάξεις δεν έχουν υψηλή νοσηρότητα ή θνητότητα.
Περίπου 18.469 Ισραηλινοί έχουν καταγραφεί σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση από την έναρξη της πανδημίας.
Από τους 143 νοσηλευόμενους ασθενείς, οι 30 ήταν σε μέτρια κατάσταση και 49 ήταν σε ήπια κατάσταση.

Πού νοσηλεύονται;

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, υπάρχουν 42 ασθενείς σε ένα από τα τέσσερα νοσοκομεία στο Κεντρικό Ισραήλ εκτός από το Τελ Αβίβ.
Περίπου 37 άτομα υποβάλλονται σε θεραπεία στο Τελ Αβίβ, 25 στη Χάιφα, 15 στο Νότιο Ισραήλ, 15 στο Βόρειο Ισραήλ και άλλα 9 στην Ιερουσαλήμ.
Το ιατρικό κέντρο Meir στο Kfar Saba έχει τον υψηλότερο αριθμό ασθενών με 14, καθώς και τον υψηλότερο αριθμό σοβαρών περιπτώσεων - μαζί με το ιατρικό κέντρο Soroka της Beersheba - με επτά.
Το ιατρικό κέντρο Hillel Yaffe στην Hadera είχε 6 ασθενείς.

Πόσα άτομα έχουν πεθάνει;

Από την έναρξη της κρίσης του covid 19 συνολικά, 6.452 Ισραηλινοί πέθαναν από την ασθένεια.
Ο πιο θανατηφόρος μήνας ήταν ο Ιανουάριος 2021, όταν πέθαναν 1.445 Ισραηλινοί.
Μέχρι στιγμής τον Ιούλιο 2021, συνολικά 20 άτομα πέθαναν από τον κορωνοιό, σε σύγκριση με 9 άτομα τον Ιούνιο 2021 και 237 τον Ιούλιο του 2020.

Το 75% των νεκρών ήταν εμβολιασμένοι

Ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι από τους 20 νεκρούς που πέθαναν τον Ιούλιο από Covid 19, το 75% αυτών ή 15 άνθρωποι ήταν εμβολιασμένοι και μόνο το 25% αυτών που πέθαναν ήταν ανεμβολίαστοι.

Συμπέρασμα

Με βάση τα επίσημα στοιχεία από το Ισραήλ, το πλέον εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι εμβολιασμένοι και νοσούν βαριά και πεθαίνουν με ποσοστό 61% και 75% αντίστοιχα.
Προφανώς και πεθαίνουν και ανεμβολίαστοι αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι εάν είσαι εμβολιασμένος με υποκείμενα νοσήματα κινδυνεύεις να πεθάνεις ή να νοσήσεις βαριά.
Αντιθέτως με όρους κρουσμάτων, τα οποία είναι πολλά σε σχέση με τους νοσούντες και κυρίως είναι ανεμβολίαστοι αλλά αυτό εξηγείται γιατί κυρίως είναι νέα παιδιά που δεν νοσηλεύονται ή κατά βάση έχουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί.

Αποτελεσματικότητα και παρενέργειες από τα εμβόλια της Johnson & Johnson

Το εμβόλιο Johnson & Johnson κατά του COVID-19 είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματικό έναντι των παραλλαγών σε σύγκριση με τα δύο άλλα εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μελέτη από επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή του New York University.
Σύμφωνα με την περίληψη της μελέτης, τα αντισώματα που προκαλούνται από τα εμβόλια Pfizer-BioNTech και Moderna «έδειξαν μέτρια αντίσταση εξουδετέρωσης έναντι παραλλαγών Beta, Delta, Delta plus και Lambda».
Αντιθέτως, τα αντισώματα που δημιουργήθηκαν ως απόκριση από το εμβόλιο της Johnson & Johnson είχαν «σημαντικά μειωμένη αποδοτικότητα».
«Τα δεδομένα υπογραμμίζουν τη σημασία της παρακολούθησης για νέες λοιμώξεις και απαιτείται και δεύτερη δόση για να υπάρξει αποτελεσματικότερη ανοσοποίηση μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson για να αυξηθεί η προστασία έναντι των μεταλλάξεων», αναφέρει η μελέτη.
Η μελέτη δεν έχει αξιολογηθεί από άλλους επιστήμονες και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την καθοδήγηση σε θέματα στρατηγικής για την υγεία ή να θεωρηθεί ως οριστική.
Δημοσιεύτηκε δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Naftali Bennett ότι το εμβόλιο Pfizer COVID-19 είναι «σημαντικά λιγότερο» αποτελεσματικό έναντι της παραλλαγής Delta.
«Δεν γνωρίζουμε ακριβώς σε ποιο βαθμό βοηθά το εμβόλιο, αλλά είναι σημαντικά λιγότερο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, στις 17 Ιουλίου.

Παρενέργειες εμβολίων

Η συμβουλευτική ομάδα του CDC των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, πρόκειται να συνεδριάσει στις 22 Ιουλίου 2021 για να εξετάσει δεδομένα σχετικά με περιπτώσεις σπάνιου συνδρόμου σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή Πρακτικών Ανοσοποίησης, μια ομάδα αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες ιατρικής και δημόσιας υγείας που κάνουν συστάσεις για εμβολιασμούς, θα αξιολογήσουν την εμφάνιση του συνδρόμου Guillain-Barré σε Αμερικανούς που εμβολιάστηκαν με εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Το σύνδρομο Guillain-Barré (CBS) είναι μια σπάνια νευρολογική διαταραχή.
Τα άτομα που πάσχουν δέχονται επίθεση από το ίδιο τους το σώμα.
Τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν μυϊκή αδυναμία και σε ορισμένες περιπτώσεις, παράλυση.
Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από το σύνδρομο μπορούν να αναρρώσουν πλήρως.

Πάνω από 900 ανάλογες παρενέργειες

Πάνω από 900 αναφορές έχουν υπάρξει από ασθενείς που εμβολιάστηκαν και εμφάνισαν το σύνδρομο Guillain-Barré στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Εμβολίων στις ΗΠΑ.
(Προφανώς δεν υπάρχει τέτοια υπηρεσία στην Ελλάδα)

Επτά από αυτές τις περιπτώσεις οδήγησαν σε θάνατο, ενώ άλλες 134 προκάλεσαν μόνιμη αναπηρία, σύμφωνα με τις αναφορές.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ η FDA την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι «τα διαθέσιμα στοιχεία υποδηλώνουν συσχέτιση μεταξύ του εμβολίου Johnson & Johnson και αυξημένου κινδύνου για το σύνδρομο Guillain-Barré»
Μέχρι τώρα καμία παρόμοια παρενέργεια δεν έχει συνδεθεί με τα εμβόλια της Moderna ή Pfizer.
Ένας εκπρόσωπος του CDC τόνισε ότι ο οργανισμός παρακολουθεί τα δεδομένα για το σύνδρομο Guillain-Barré.
Οι περισσότερες περιπτώσεις στην Αμερική έχουν παρατηρηθεί περίπου δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό σε άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω.
Οι ρυθμιστικές αρχές πιστεύουν ότι τα γνωστά και πιθανά οφέλη των εμβολίων της Johnson & Johnson «ξεπερνούν σαφώς» τους γνωστούς και πιθανούς κινδύνους.
Ωστόσο, το CDC πρόσθεσε μια προειδοποίηση σχετικά με το σύνδρομο Guillain-Barré σε ένα ενημερωτικό δελτίο για άτομα που εμβολιάζονται με Johnson & Johnson.

Πολλές συναντήσεις για παρενέργειες από το CDC

Αξιωματούχοι του CDC των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, συναντήθηκαν τον Ιούνιο 2021, για να εξετάσουν δεδομένα σχετικά με περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής μετά τον εμβολιασμό, διαπιστώνοντας ότι τα περιστατικά ήταν πολύ υψηλότερα από το αναμενόμενο ποσοστό σε νεαρούς άνδρες.
Ο σύμβουλος του CDC δεν τροποποίησε τις συστάσεις του σχετικά με τον εμβολιασμό για τους νέους, αν και το FDA πρόσθεσε μια προειδοποίηση σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης της φλεγμονής μετά τη λήψη των εμβολίων της Moderna ή της Pfizer.
Οι περισσότερες σοβαρές παρενέργειες εμφανίστηκαν μετά τη δεύτερη δόση εμβολιασμού.
Το εμβόλιο της Johnson & Johnson συνδέθηκε προηγουμένως με σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων στο αίμα, προκαλώντας χαμηλά επίπεδα αιμοπεταλίων.
Η συμβουλευτική επιτροπή του CDC συνέστησε με 10 ψήφους υπέρ και 4 κατά να άρει την απαγόρευση στη χρήση του εμβολίου της Johnson & Johnson, μετά από έλεγχο των δεδομένων.
Στον ιστότοπο του του CDC των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στις ΗΠΑ, αναφέρεται ότι οι πρόσφατες αναφορές «δείχνουν μια εύλογη αιτιώδη σχέση» μεταξύ του θρόμβου στο αίμα και του εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης