Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Επαναφορά των περιοριστικών μέτρων υπό το φόβο της μετάλλαξης Delta – Την Παρασκευή (23/7) οι νέες ταξιδιωτικές οδηγίες

Ισραήλ: Επαναφορά των περιοριστικών μέτρων υπό το φόβο της μετάλλαξης Delta – Την Παρασκευή (23/7) οι νέες ταξιδιωτικές οδηγίες

Μεταξύ άλλων από τις 29 Ιουλίου 2021 επανέρχεται το «πράσινο» πιστοποιητικό – Στην «κόκκινη» λίστα αναμένεται να περιληφθούν Ελλάδα και Κύπρος

Σχετικά Άρθρα

Μόνο εμβολιασμένοι, άτομα που έχουν νοσήσει με Covid-19 ή έχουν αρνητικό διαγνωστικό τεστ θα εισέρχονται στο εξής σε δημόσιους χώρους, όπως εστιατόρια, γυμναστήρια και συναγωγές, στο Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021.
Με τον τρόπο αυτό και η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού παγκοσμίως υποχρεώνεται σε επαναφορά των περιοριστικών μέτρων, λόγω της ανάκαμψης των κρουσμάτων με μετάλλαξη Delta.
Οι αρχές είχαν ήδη επαναφέρει κάποια μέτρα, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους και κάποιους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες.
Όμως, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα, το γραφείο του πρωθυπουργού Naftali Bennett επαναφέρει σε ισχύ από τις 29 Ιουλίου 2021 το λεγόμενο «Πράσινο Διαβατήριο», που είναι ουσιαστικά το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ύπαρξης αντισωμάτων.

Η εφαρμογή

Το Πράσινο Διαβατήριο θα εφαρμόζεται σε πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους, στην εστίαση, σε συνέδρια, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος.
Η είσοδος στα μέρη αυτά θα επιτρέπεται μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους, σε όσους έχουν περάσει κορωνοϊό και όσους έχουν αρνητικό τεστ, εφόσον είναι ηλικίας 12 ετών και άνω.
Για όσους θέλουν να παραστούν σε γιορτές, πάρτι και γάμους θα απαιτείται πλήρης εμβολιασμός ή απόδειξη νόσησης ανεξαρτήτως ηλικίας, ακόμη και για αυτούς που είναι κάτω των 12 ετών
Πάντως, σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι στο εξής τα μέτρα θα είναι στοχευμένα και πως θα αποφύγει οπωσδήποτε ένα τέταρτο εθνικό lockdown που θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία.

Επιπλέον χώρες στην… κόκκινη λίστα

Αύριο, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2021, εξάλλου αναμένεται και η ανακοίνωση της νέας ταξιδιωτικής λίστας της χώρας, με την εισήγηση που δέχτηκε η κυβέρνηση από τους ειδικούς να… κοκκινίζει αρκετές χώρες ακόμη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ισραηλινού Τύπου, στην κόκκινη λίστα που συνεπάγεται απαγορευτικό ταξιδιών θα μπει, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, η Τουρκία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με έναρξη εφαρμογής από τις 30 Ιουλίου. Από τις ευρωπαϊκές χώρες, στην κόκκινη λίστα έχει ήδη μπει η Ισπανία.
Η χώρα μας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, εξετάζεται –χωρίς να θεωρείται βέβαιο- να μπει στην «πορτοκαλί «λίστα αυξημένου κινδύνου μετάδοσης που για τους ταξιδιώτες, πέρα από αρνητικό τεστ, συνεπάγεται καραντίνα επτά ημερών.
Σημειωτέον δε, πως το διάστημα της καραντίνας μειώθηκε μόλις πρόσφατα για τις χώρες αυξημένου κινδύνου στις επτά ημέρες, από τις 10 με 14 μέρες που ήταν.

Πρόγραμμα εμβολιασμών

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στις 21 Ιουλίου  2021 από τις ισραηλινές αρχές έφταναν τα 1.336, από τα οποία το 52% ήταν πλήρως εμβολιασμένοι και το 38% ηλικίας κάτω των 18 ετών.

Το Ισραήλ έχει ένα από τα υψηλότερα, αν όχι το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμών παγκοσμίως, στο 56% των 9,3 εκατ. κατοίκων, όλοι τους με εμβόλιο των Pfizer/BioNTech που είναι το μόνο που χρησιμοποιεί στο εθνικό του πρόγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης