Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ο δείκτης S&P 500 της Wall Street θα «πέσει» βραχυπρόθεσμα στις 3.900 ή πτώση -13%

Morgan Stanley: Ο δείκτης S&P 500 της Wall Street θα «πέσει» βραχυπρόθεσμα στις 3.900 ή πτώση -13%

Ραγδαία πτώση αναμένει για τον δείκτη S&P 500 η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley

Σχετικά Άρθρα

Με την ανησυχία για τις μετοχές να διογκώνεται, παρά το ανοδικό σερί στη Wall Street, η Morgan Stanley αναφέρει ότι ο δείκτης βαρόμετρο του αμερικανικού χρηματιστηρίου S&P 500 θα σημειώσει μεγάλη πτώση στις 3.900 μονάδες (πτώση -13% από τα τρέχοντα επίπεδα, δηλαδή τις 4.390 μονάδες), μέχρι το τέλος του 2021.
Eιδικότερα, πριν από δύο εβδομάδες, όταν οι αμερικανικές μετοχές αντιμετώπιζαν πτωτικές πιέσεις, η Morgan Stanley είχε σημειώσει κάτι δυσοίωνο, ότι το εύρος της αγοράς κατέρρευσε κατά παρόμοιο τρόπο το καλοκαίρι του 2020.
Υπενθυμίζεται ότι το εύρος της αγοράς πρόσφατα κυμάνθηκε από σε αβυσσαία επίπεδα, με μόλις 50% των μετοχών στον S&P 500 να κινούνται πάνω από τον κινούμενο μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών – με μια μικρή παρεμβολή, στο 47%, στις 29 Ιουνίου, όταν ο S&P έφτασε σε ιστορικό υψηλό.
Και καθώς οι μετοχές κατάφεραν να ανακάμψουν από το selloff της Δευτέρας 19 Ιουλίου, με τον S&P να κατρακυλά κατά 3,5% σε σχέση με τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, οι τράπεζες αρχίζουν να δίνουν μεγάλη προσοχή στη δομή των κερδών, απευθύνοντας προειδοποιήσεις στους πελάτες τους.
Έτσι και η Morgan Stanley, σε πρόσφατο report της, υπενθυμίζει ότι τα εταιρικά κέρδη θα εκπλήξουν θετικά, όχι όμως και οι αποτιμήσεις των μετοχών.
Όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, κατά τη διάρκεια της μετάβασης στον μέσο κύκλο, τα εκτιμώμενα P/Es, τυπικά, έπεσαν 20%, ενώ μέχρι τώρα έχουν πέσει κατά μέσο όρο κατά 5%.
Αυτό σημαίνει ότι, στην περίπτωση που το αφήγημα του χρηματοπιστωτικού κολοσσού επιβεβαιωθεί, τα P/Es θα διολισθήσουν τους επόμενους μήνες, με αποτέλεσμα ο δείκτης βαρόμετρο της Wall Street Να κατρακυλήσει στις 3.900 μονάδες.

Εύρος της αγοράς

Ωστόσο, τι συμβαίνει με το εύρος της αγοράς; 
Όπως υποστηρίζει η τράπεζα, πέρα από όλα τα άλλα «σήματα» της αγοράς που υποστηρίζουν την αφήγηση του μεσαίου κύκλου, «το συνολικό εύρος της αγοράς έχει επιδεινωθεί σημαντικά».
Σημειώνεται δε ότι αυτό συμβαδίζει με τη μετάβαση στον μεσαίο κύκλο «και συνήθως προηγείται διόρθωση στον δείκτη πρώτων υλών που σηματοδοτεί το τέλος της».
Πόσο κακό είναι το εύρος;
Σύμφωνα με τους αναλυτες της Morgan Stanley, τον τελευταίο μήνα, «είναι το πιο αδύναμο που έχουμε δει ποτέ, με τον S&P 500 να φτάνει σε ιστορικά υψηλά».
Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των μετοχών κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση τον μέσο όρο των τελευταίων 52 εβδομάδων. 

Περαιτέρω, πάνω από το 50% των μετοχών κινείται κάτω από τον μέσο όρο των τελευταίων 50 ημερών στον δείκτη S&P 500 – κάτι που είναι εξαιρετικά δυσοίωνο για χαμηλότερης ποιότητας δείκτες.

52_DMA.jpg

Σε αυτό το σημείο, η Morgan Stanley υπενθυμίζει στους πελάτες ότι, πριν από ένα χρόνο, συνιστούσε για τον S&P 500 ένα χαρτοφυλάκιο σταθμισμένο βάσει «αλλά τώρα αυτό το μέρος του κύκλου έχει τελειώσει».
Τέλος, και πιο δυσοίωνο, οι αναλυτές της τράπεζας γράφουν ότι, ενώ ο λόγος των κυκλικών προς αμυντικές μετοχές ανατράπηκε, οπότε οι επενδυτές πρέπει να στραφούν προς πιο αμυντικές λύσεις. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης