Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράλυση της γερμανικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο φοβάται η Merkel, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Delta

Παράλυση της γερμανικής οικονομίας τον Σεπτέμβριο φοβάται η Merkel, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης Delta
Tα κρούσματα αυξάνονται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης από τις αρχές Ιουλίου, κυρίως λόγω της εξάπλωσης της πιο μολυσματικής παραλλαγής Delta
Σχετικά Άρθρα

Την έντονη ανησυχία του ότι, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού θα μπορούσε να αυξηθεί δραματικά τις επόμενες εβδομάδες και να φτάσει τις 100.000 ημερησίως εξέφρασε ο προσωπάρχης της Γερμανίδας καγκελαρίου Angela Merkel.
Μετά από περισσότερο από δύο μήνες σταθερής πτώσης, τα κρούσματα αυξάνονται στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης από τις αρχές Ιουλίου, κυρίως λόγω της εξάπλωσης της πιο μολυσματικής παραλλαγής Delta, αναφέρει το Reuters.
Ο προσωπάρχης της Merkel, Helge Braun, εμφανίζεται ανήσυχος πως με αυτόν τον ρυθμό τα κρούσματα θα μπορούσαν να εκτοξευθούν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην οικονομία.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι μολύνσεις σημειώνουν κατακόρυφη άνοδο 60% παρά το γεγονός, πως οι μισοί Γερμανοί πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Τεράστιο πρόβλημα

«Εάν η παραλλαγή Delta πρόκειται να συνεχίσει να εξαπλώνεται με αυτόν τον ρυθμό και δεν την αντιμετωπίσουμε με πολύ υψηλό ποσοστό εμβολιασμού ή αλλαγή συμπεριφοράς, θα έχουμε μια συχνότητα 850 (ανά 100.000 άτομα) σε μόλις εννέα εβδομάδες», είπε ο Braun σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag
«Αυτό θα ισοδυναμούσε με 100.000 νέες λοιμώξεις την ημέρα», τόνισε, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα, αφού τόσο πολλοί άνθρωποι θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα.
«Ο αντίκτυπος στη βιομηχανία και την οικονομία θα ήταν τεράστιος.
Το βλέπουμε ήδη στο Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε ο στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.387 την τελευταία ημέρα σε 3,76 εκατομμύρια, ανέφερε την Κυριακή (25/7/2021) το Ινστιτούτο Robert Koch με την επίπτωση των 7 ημερών να φτάνει τα 13,8 ανά 100.000 άτομα.

Όχι υποχρεωτικά τα εμβόλια αλλά...

Ο Braun προέτρεψε τους Γερμανούς να εμβολιαστούν.
Περίπου το 60% των 83 εκατομμυρίων Γερμανών πολιτών υπεβλήθη στην πρώτη δόση και το 48% έχει εμβολιαστεί πλήρως.
Ενώ η Γερμανία έχει καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ο Braun δήλωσε ότι, οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν ορισμένα περιοριστικά μέτρα.
«Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επισκέψεις σε εστιατόριο, κινηματογράφους και γήπεδα δεν θα ήταν δυνατές για μη εμβολιασμένους πολίτες επειδή ο κίνδυνος θα είναι πολύ υψηλός», επισήμανε. Κατέληξε ωστόσο ότι, πιθανότατα δεν θα χρειαστεί ένα νέο πλήρες lockdown.
Υπενθυμίζεται πως στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας έχουν χάσει τη ζωή τους, 91.524 άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης