Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Μπάσκετ Ανδρών: Θρίαμβος της Γαλλίας (83-76), 1η ήττα μετά από 25 σερί νίκες σε 17 χρόνια για την Team USA

Μπάσκετ Ανδρών: Θρίαμβος της Γαλλίας (83-76), 1η ήττα μετά από 25 σερί νίκες σε 17 χρόνια για την Team USA
Το χειρότερο δυνατό ξεκίνημα έκαναν οι superstars της Team USA γνωρίζοντας την ήττα στο πρώτο παιχνίδι τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Σχετικά Άρθρα

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι Γάλλοι που επιβλήθηκαν κόντρα των ΗΠΑ με 83-76, βάζοντας τέλος στο σερί 25 συνεχόμενων νικών τους σε αναμετρήσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Με τον Fournier (28 πόντους) σε τρομερή κατάσταση, αλλά και τον πλήρη έλεγχο της ρακέτας, η εθνική Γαλλίας κατάφερε να κερδίσει και πάλι τους Αμερικανούς όπως και στο Παγκόσμιο της Κίνας το 2019. Για την Team USA, o Jrue Ηoliday ήταν ο μόνος που αγωνίστηκε αξιοπρεπώς, τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους.

Οι παίκτες του Gregg Popovich χωρίς να θέλξουν με την παρουσία τους πήραν από νωρίς το προβάδισμα του αγώνα. Οι Γάλλοι κέρδιζαν κατά κράτος τη μάχη της ρακέτας, όμως η αστοχία τους από τη γραμμή του τρίποντου δημιούργησε διαφορά 10 πόντων (45-35) για τους Αμερικανούς λίγο πριν το ημίχρονο.

Ωστόσο, το 4ο φάουλ του Kevin Durant, αλλά και ένας εξαιρετικός Evan Fournier δημιούργησαν νέα δεδομένα στην αναμέτρηση. Το μεγάλο φαβορί δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, το σύνολο του Vincent Collet βελτίωσε τα ποσοστά του στα σουτ τριών πόντων, παίρνοντας το momentum αλλά και το προβάδισμα (76-74) με καθοριστικό τρίποντο του πάικτη των Celtics, ένα λεπτό πριν το τέλος. Ακολούθησαν διαδοχικές άστοχες επιθέσεις των Αμερικανών, με το 83-76 να είναι το τελικό σκορ.

Νωρίτερα για τον ίδιο όμιλο η Τσεχία επιβλήθηκε δύσκολα του Ιράν με 84-78. Η ομάδα που απέκλεισε την εθνική μας στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά της Βικτώρια, είχε πάρει προβάδισμα που έφτασε μέχρι και τους 22 πόντους, το Ιράν επέστρεψε, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να ολοκληρώσει την ολική ανατροπή. Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Auda (16 πόντους) και Satoransky (6 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ), ενώ ο Yakhchalibe -με 23 πόντους- ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο για τους Ασιάτες.

Για τον Β’ όμιλο, η Αυστραλία με ένα ξέσπασμα στην 4η περίοδο κέρδισε εύκολα τη Νιγηρία με 84-67. Ο Patty Mills ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικός με 25 πόντους και 5/8 τρίποντα, με τους Emegano (12π.) και Okogie (11π.) να είναι οι μόνοι που διασώθηκαν για τους Νιγηριανούς.

Οι Ιταλοί πήραν το ευρωπαϊκό ντέρμπι κόντρα στους Γερμανούς (92-82) χάρη σε ένα τρομερό σερί (19-3) τους στα τελευταία λεπτά του αγώνα. O Maodo Lo (24 πόντους με 75% FG) ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του αγώνα, ωστόσο, η γειτονική χώρα είχε περισσότερες απαντήσεις, με τους Fontecchio, Gallinari και Tonut να πετυχαίνουν αθροιστικά 56 πόντους.

Το πρόγραμμα των αυριανών αναμετρήσεων:

Αργεντινή-Σλοβενία (07:40, ΕΡΤ3)
Ιαπωνία-Ισπανία (15:00, ΕΡΤ3)

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης