Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Αναλαμπή χωρίς τζίρο, με στηρίξεις από FTSE, στο ΧΑ +0,74% στις 876 μον. - Στο επίκεντρο Alpha και ο Μυτιληναίος και λόγω MSCI

Αναλαμπή χωρίς τζίρο, με στηρίξεις από FTSE, στο ΧΑ +0,74% στις 876 μον. - Στο επίκεντρο Alpha και ο Μυτιληναίος και λόγω MSCI

Οι τράπεζες τελούν σε καθεστώς επενδυτικής απραξίας - Συνεχίστηκε η κινητικότητα στον Ελλάκτωρ και στον Μυτιληναίο που πιθανότατα θα ενταχθεί στον δείκτη MSCI standard

Σχετικά Άρθρα
(upd19) Με επιλεκτικές αγορές σε μη τραπεζικές μετοχές, ειδικά σε Μυτιληναίο και Ελλάκτωρ, το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε ανοδικά στη ζώνη των 875 μονάδων, με τις τράπεζες να κλείνουν μία ακόμη αρνητική και έντονης μεταβλητότητας συνεδρίαση με ισχνό τζίρο.
Από τις μη τραπεζικές μετοχές ξεχώρισαν ο Ελλάκτωρ +3,4% στα 1,33 ευρώ όπου παρά το φιάσκο στο Κατάρ καθώς θα πρέπει να πληρώσει 31,5 εκατ ευρώ και ο Μυτιληναίος +2,8% στα 15 ευρώ περίπου λόγω των αποτελεσμάτων α΄ 6μήνου 2021.
Με την κεφαλαιοποίηση στα 2,14 δισεκ. ο Μυτιληναίος βάζει υποψηφιότητα για αναβάθμιση στον δείκτη MSCI standard ακόμη και στις 11 Αυγούστου 2021 αν και το πιθανότερο είναι 11 Νοεμβρίου 2021.

Οι συναλλαγές παρέμειναν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα από την αύξηση των κρουσμάτων και του φόβου νέων περιοριστικών μέτρων εν μέσω τουριστικής περιόδου, ενώ το ενδιαφέρον παραμένει επιλεκτικό καθώς έχουν αρχίσει οι δημοσιεύσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου 2021.
Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 876 μονάδες, χωρίς να διασπά αποφασιστικά την πρώτη αντίσταση των 865 - 875 μονάδων ενώ η πρώτη στήριξη βρίσκεται στις 850 μονάδες.
Ακολουθούν οι 830 μονάδες και οι κρίσιμες 820 - 800 μονάδες.
Η διάσπαση τους οδηγεί στις 780 μονάδες ενώ με ένα καθολικό lockdown θα οδηγηθεί στις 750 και 700 μονάδες με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη μεταβλητότητα.
Ο Τραπεζικός Δείκτης καθηλώθηκε στις 520 μονάδες με πρώτη αντίσταση τις 540 μονάδες και κρίσιμη την στήριξη των 505 μονάδων.

Η πορεία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στην σημερινή συνεδρίαση

Mε αρνητικά πρόσημα ξεκίνησε η χρηματιστηριακή αγορά με τον Γενικό Δείκτη στο -0,39% και τον Τραπεζικό Δείκτη στο -0,63%.
Λίγο μετά τις 12:00 όμως ο γενικός δείκτης πέρασε σε θετικά εδάφη, τα οποία και διατήρησε έως τη λήξη.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη +0,74% στις 876 μονάδες έχοντας υψηλό στις 877,25 μονάδες και χαμηλό 866,51 μονάδες.
Ο τζίρος και όγκος συναλλαγών σε χαμηλά επίπεδα και είναι μοιρασμένος στις τράπεζες και στα μη τραπεζικά blue chips.
Αναλυτικότερα, η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 43,3 εκατ. ευρώ, ο όγκος 19,6 εκατ. τεμάχια εκ των οποίων τα 9 εκατ. να διακινούνται στις τράπεζες.

Τα τεχνικά σημεία

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 874 μονάδες με πρώτη αντίσταση τις 865 - 875 μονάδες και ακολουθούν οι 885 μονάδες και οι 900 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 850 μονάδες και ακολουθούν οι 830 και οι κρίσιμες 820 και οι 800 μονάδες.
Η διάσπαση της ζώνης των 800 μονάδων θα οδηγήσει αρχικά στις 780 μονάδες και σε ένα δυσμενές σενάριο με ένα καθολικό lockdown στις 750 και 720 μονάδες.
Ο Τραπεζικός Δείκτης βρέθηκε στις 520 μονάδες, με πρώτη αντίσταση τις 540 μονάδες και ακολουθούν οι 550, οι 580 και οι 600 μονάδες.
Στην πρώτη στήριξη βρίσκονται οι 505 μονάδες και ακολουθούν οι 490 – 480 μονάδες και οι 460 μονάδες.

Σταθεροποίηση στην ελληνική αγορά ομολόγων

Σταθεροποίηση καταγράφεται στην ελληνική αγορά ομολόγων όπως και στα υπόλοιπα ομόλογα στην Ευρωζώνη στο απόηχο της συνεδρίασης της ΕΚΤ και της δέσμευσή της να διατηρήσει τα επιτόκιά της σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μέχρι ο πληθωρισμός να φτάσει 2% και να παραμείνει, ενώ επιβεβαίωσε ότι αγορές στο πλαίσιο του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για πανδημία (PEPP) κατά το τρέχον τρίμηνο θα πραγματοποιηθούν με σημαντικά υψηλότερο ρυθμό από ό,τι κατά τους πρώτους μήνες του έτους.
Ειδικότερα, το ελληνικό 10ετές βρίσκεται στο 0,63% και το ιταλικό 10ετές στο 0,61% και με το μεταξύ τους spread στις 2 μονάδες βάσης.
Το ελληνικό CDS στα 5 χρόνια, στις 74 μονάδες ή 0,74% ενώ το CDS της Αργεντινής βρίσκεται στις 1030 μονάδες βάσης.

Αλλάζει στρατηγική το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Αν και έχουν γραφεί πολλά για το πότε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα ξεκινήσει τα placement στις ελληνικές τράπεζες… ωστόσο φαίνεται ότι κυριαρχεί μια νέα προσέγγιση η οποία εκ των πραγμάτων είναι ορθή.
Η διάθεση των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στις τράπεζες θα πραγματοποιηθεί μόνο υπό αυστηρές προϋποθέσεις δηλαδή σε υψηλές τιμές, με στόχο να επιτευχθούν οι βέλτιστές υπεραξίες.
Θα σκεφθεί κανείς, ότι το ΤΧΣ αναφέρει το αυτονόητο, προφανώς και θα πουλήσει στις καλύτερες δυνατές τιμές… ωστόσο φαίνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η λύση… στην πίεση που ασκεί η κυβέρνηση ώστε το Ταμείο να ξεκινήσει άμεσα τις πωλήσεις μετοχών.
Το επιχείρημα του ΤΧΣ ουσιαστικά θα επιβραδύνει την προσπάθεια… επιτάχυνσης της διάθεσης των μετοχών που κατέχει το Ταμείο στις τράπεζες.
Η συνολική αξία των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι 1,55 δισεκ. ευρώ.

Να καταβάλλει 31,5 εκατ υποχρεώνεται ο Ελλάκτωρ

Να καταβάλλει το ποσό των 31,5 εκατ. δολ. ή το 22% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ, υποχρεώνει την Ελλάκτωρ το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου για σύμβαση στο Κατάρ.
Ειδικότερα, το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η θυγατρική Άκτωρ Α.Τ.Ε. για την κατασκευή του μετρό στην Ντόχα του Κατάρ οφείλει 98,5 εκατ. δολ. σε αλλοδαπή εταιρεία.
Στην Κοινοπραξία συμμετέχει η θυγατρική της Εταιρείας, ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. με ποσοστό 32%.
Η Άκτωρ συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη της Κοινοπραξίας προκειμένου να ασκηθεί αγωγή ακύρωσης της απόφασης.

H Greenhill διερευνά... για να αγοράσει νέες μετοχές του Ελλάκτωρ

Σε κινήσεις υπεράσπισης της μετοχικής τους θέσης στην Ελλάκτωρ έχουν αποδυθεί τις τελευταίες ημέρες οι εφοπλιστές της Greenhill (κ. Γ. Μπάκος. Δ. Καϋμενάκης).
Σύμφωνα με έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές, οι δυο εφοπλιστές έχουν προχωρήσει σε αγορές μετοχών από την αγορά, ενώ από την περασμένη εβδομάδα προσέγγισαν ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια προκειμένου να εξασφαλίσουν την συγκατάθεση τους στην μάχη εναντίον του Ολλανδικού Family office Reggeborgh.
Οι κινήσεις των δυο εφοπλιστών αποτυπώθηκαν και στο χρηματιστηριακό ταμπλό καθώς χθες, η μετοχή της Ελλάκτωρ πραγματοποίησε συνολικά 344 χιλ τεμάχια σημειώνοντας άνοδο 4,60% στα 1,295 ευρώ. Την περασμένη Παρασκευή, η μετοχή είχε πραγματοποιήσει όγκο 187 χιλ τεμαχίων καταγράφοντας άνοδο 0,73%.
Συγκεκριμένα, τόσο ο κ. Γ. Μπάκος όσο και ο Γ. Καϋμενάκης βρίσκονται σε συνεχείς επαφές με ξένους και Έλληνες θεσμικούς επενδυτές προκειμένου είτε να αυξήσουν το μετοχικό ποσοστό είτε ή να εξασφαλίσουν την σύμφωνη γνώμη τους, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής αύξησης κεφαλαίου.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι διατεθειμένοι να καλύψουν και όσες αδιάθετες μετοχές προκύψουν από την αύξηση κεφαλαίου.

Η επικαιρότητα

Με το εμβολιαστικό πρόγραμμα για τον κορωνοϊό να έχει «κόψει» ρυθμούς παρά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Delta, που είναι περισσότερο μεταδοτική, κυβέρνηση και επιστήμονες ετοιμάζονται για τον 15Αύγουστο, οπότε και αναμένεται η κορύφωση του κύματος. Κομβικό ρόλο θα διαδραματίσει και η έξοδος των εκδρομέων τον 15Αύγουστο.
Τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου, ανέβηκαν λίγο πάνω από το όριο των 2.000, ωστόσο προκάλεσε ανησυχία η αύξηση των διασωληνωμένων που βρίσκονται στις ΜΕΘ. Ειδικότερα, μέσα σε 24 ώρες, ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε κατά 13, φτάνοντας τους 147.
Τις τελευταίες ημέρες, εξάλλου, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι νοσηλείες ασθενών με κοροναϊό, ενώ ο ιός , στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, χτυπά ιδιαίτερα νεαρές ηλικίες, καθώς και όσους είναι ανεμβολίαστοι.

Σε αρνητικό έδαφος η Wall Street

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται σήμερα 27/7 οι βασικοί δείκτες της Wall Street εν αναμονή των αποτελεσμάτων τριμήνου από ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν το sell-off σε Χονγκ Κονγκ και Κίνα το οποίο απειλεί να πλήξει την επενδυτική ψυχολογία και στην αμερικανική αγορά.
Στο μεταξύ, η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve ξεκινά σήμερα με τους επενδυτές να περιμένουν τις κρίσιμες ανακοινώσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας αύριο Τετάρτη στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Η Fed θα τοποθετηθεί την Τετάρτη για το πόσο ανησυχεί για την εκτίναξη του πληθωρισμού και πώς θα κινηθεί όσον αφορά τόσο τις αγορές περιουσιακών στοιχείων, όσο και τα επιτόκια στο μέλλον.
Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου έδειξαν ότι η συζήτηση για μείωση των αγορών ομολόγων έχει ήδη ανοίξει.
Την επενδυτική προσοχή συνεχίζουν ταυτόχρονα να συγκεντρώνουν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες -0,74% στις 34.939 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -0,63% στις 4.394 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημειώνει πτώση -1,2% στις 14.662 μονάδες

Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το βλέμμα σε πανδημία και εταιρικά αποτελέσματα

Πτωτικά κινούνται τα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν συνδυαστικά την πορεία των εταιρικών αποτελεσμάτων, τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε διάφορα σημεία της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά και τη νέα μαζική διασπορά της Covid-19 και ειδικά της μετάλλαξης Δέλτα.
Ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,46%, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,27%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,42%.

Sell off στην Κίνα - O Hang Seng στο  -4,5%

Κλιμακώνονται οι πιέσεις στα χρηματιστήρια της Κίνας, με τις αγορές να υποχωρούν για τρίτη ημέρα, , λόγω των περιορισμών που επέβαλε το Πεκίνο στους κλάδους της τεχνολογίας, της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των ακινήτων.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε -4,5% στις 24.980 μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 2,5% στις 3.381 μονάδες.
Το ενδιαφέρον των ασιατικών αγορών στρέφεται στη Wall Street,εν όψει των ανακοινώσεων από τη Federal Reserve.

Σήμερα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου οι εταιρείες Alphabet (Google), Apple και Microsoft.
Αργότερα εντός της εβδομάδας αναμένονται και τα αποτελέσματα της Amazon.
Ο Asia Dow σημείωνε οριακές μεταβολές στις 3.824 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,49% στις 27.968 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε οριακές μεταβολές στις 52.892 μονάδες.
Μικρή άνοδο καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αργού πετρελαίου διαπραγματεύεται στα 72,11 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,2%, ενώ η τιμή του brent καταγράφει κέρδη 0,3% στα 73,93 δολ. το βαρέλι.

Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες με χαμηλές συναλλαγές

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στις τράπεζες με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,2260 ευρώ, με απώλειες -0,62% με όγκο 1,7 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,03 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Εθνικής σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,008 ευρώ προ RS ή 0,12 ευρώ μετά reverse split (στις 15 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,0066 προ RS ή 0,099 μετά reverse split
Με το νέο reverse split στις 10 παλαιές 1 νέα στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,20 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 0,99 ευρώ.
Ας σημειωθεί ότι το νέο χαμηλό ιστορικό της Εθνικής πραγματοποιήθηκε στις 17/3/2020 στα 0,8150 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 2,5 δισ. ευρώ στα 2,20 ευρώ, σε σχέση με τα 4,29 ευρώ της αύξησης του 2013 ενώ η ΑΜΚ του 2015 υλοποιήθηκε στα 0,02 ευρώ προ RS ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Εθνικής που ξεκίνησε με τιμή εκκίνησης 6,823 ευρώ είχε τελευταία τιμή 0,0010 ευρώ και τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης οριστικά.
Η Alpha Βank έκλεισε στα 1,0680 ευρώ, με άνοδο +0,75% με όγκο 4,3 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,50 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Βank είναι στα 1,16 ευρώ ή προ RS στα 0,0232 ευρώ και σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016(στις 50 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στο 0,01898 προ RS ή 0,949 μετά reverse split
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό κλείσιμο της Alpha Bank πραγματοποιήθηκε στις 2/11/2020 στα 0,4250 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 30/10/2020 στα 0,4032 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 0,44 ευρώ και του 2014 στα 0,65 ευρώ ενώ η τιμή της ΑΜΚ του 2015 ήταν στα 0,04 ευρώ προ reverse split ή 2 ευρώ μετά το reverse split.
Το warrant της Alpha Βank που ξεκίνησε με πρώτη τιμή εκκίνησης τα 1,45 ευρώ βρέθηκε στα 0,0010 ευρώ όπου και σταμάτησε πλέον να διαπραγματεύεται.
Η Πειραιώς έκλεισε στα 1,3560 ευρώ, χωρίς μεταβολή με όγκο 1,3 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση στα 1,69 δισεκ. ευρώ.
Σημειώνουμε ότι ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς σημειώθηκε 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,0008 ευρώ προ RS ή 0,081 ευρώ μετά reverse split ( στις 100 παλαιές 1 νέα) ενώ το ενδοσυνεδριακό χαμηλό ήταν 0,00067 προ RS ή 0,067 ευρώ μετά RS.
Με το νέο reverse split στις 20 παλαιές 1 νέα δωρεάν τον Ιούλιο 2017 το ιστορικό χαμηλό κλείσιμο προσαρμόστηκε στα 1,62 ευρώ ενώ το ενδοσυνεδριακό στα 1,34 ευρώ..
Ας σημειωθεί ότι το νέο ιστορικό χαμηλό της Πειραιώς πραγματοποιήθηκε στις 19/7/2021 στα 0,079 ευρώ ή 1,29 ευρώ μετά το νέο reverse split στις 16,5 παλαιές 1 νέα.
Η τιμή της αύξησης κεφαλαίου του 2013 ήταν 1,71 ευρώ και του 2014 στα 1,70 ευρώ και η ΑΜΚ του 2015 στα 0,003 ευρώ προ reverse split ή 0,30 ευρώ μετά RS.
Το warrant της Πειραιώς που είχε αρχική τιμή εκκίνησης όταν πρωτοξεκίνησε τα 0,8990 ευρώ σταμάτησε να διαπραγματεύεται και είχε τελευταία τιμή στα 0,0010 ευρώ.
Η Eurobank έκλεισε στα 0,7738 ευρώ, με απώλειες -1,02% με όγκο 3,2 εκατ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 2,87 δισ. ευρώ.
Το ιστορικό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στην Eurobank σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 στα 0,002410 ευρώ προ RS ή 0,2410 ευρώ μετά RS (στις 100 παλαιές 1 νέα).
Η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου βρίσκεται στα 1,0450 ευρώ, με απώλειες 0,66% και κεφαλαιοποίηση 400,6 εκατ. ευρώ.
Από τις 10 Ιανουαρίου του 2017 η μετοχή της Κύπρου έχει διαγραφεί από το ελληνικό χρηματιστήριο και διαπραγματεύεται σε Κύπρο και Λονδίνο.
Η Attica Bank έκλεισε στα 0,1418 ευρώ, με πτώση -1,25% με όγκο 346 χιλ. τεμάχια και κεφαλαιοποίηση 65 εκατ. ευρώ.
Το ιστορικό χαμηλό της Attica Βank είναι στα 0,02480 ευρώ μετά το RS και προ reverse split 0,001255 ευρώ και σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου του 2017.
Η μετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος έκλεισε στα 14,90 ευρώ, χωρίς μεταβολή και κεφαλαιοποίηση 298 εκατ. ευρώ.

Μεικτές τάσεις στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με χαμηλές συναλλαγές

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις μη τραπεζικές μετοχές του FTSE 25 με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.
Την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Στον αντίποδα, απώλειες σημείωσαν οι Βιοχάλκο και Jumbo.
H Coca Cola έκλεισε στα 31,64 ευρώ, με κέρδη +0,54% και κεφαλαιοποίηση στα 11,72 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των κεφαλαιοποιήσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο.
Ο ΟΤΕ έκλεισε στα 15,19 ευρώ, με άνοδο +2,29% και αποτίμηση 6,93 δισ. ευρώ και βρίσκεται στην 2η θέση των κεφαλαιοποιήσεων.
Η ΔΕΗ έκλεισε στα 8,90 ευρώ, με πτώση -0,22% και αποτίμηση 2,06 δισ. ευρώ.
Ο ΑΔΜΗΕ έκλεισε στα 2,5950 ευρώ, με άνοδο +1,17% και κεφαλαιοποίηση 602 εκατ. ευρώ.
Ο ΟΠΑΠ έκλεισε στα 11,88 ευρώ, με κέρδη +2,06% και αποτίμηση 4 δισ. ευρώ.
Ο Titan Cement International έκλεισε στα 16,20 ευρώ, με πτώση -0,25% και κεφαλαιοποίηση 1,26 δισεκ. ευρώ.
Η μετοχή των ΕΛΠΕ έκλεισε στα 5,78 ευρώ, με άνοδο +1,40% και κεφαλαιοποίηση 1,76 δισ. ευρώ.
Η Motor Oil έκλεισε στα 13,76 ευρώ, με άνοδο +1,33% και κεφαλαιοποίηση 1,46 δισεκ. ευρώ.
Ο Μυτιληναίος έκλεισε στα 15,04 ευρώ, με άνοδο +2,80% και κεφαλαιοποίηση 2,14 δισεκ. ευρώ.
Η Jumbo έκλεισε στα 13,63 ευρώ, με απώλειες -0,87% και κεφαλαιοποίηση 1,85 δισ. ευρώ.
Η μετοχή της ΕΥΔΑΠ έκλεισε στα 8,07 ευρώ, με κέρδη +1,13% και κεφαλαιοποίηση 859 εκατ. ευρώ.
Η ΕΛΒΑΛΧΑΚΟΡ έκλεισε στα 1,9420 ευρώ, με άνοδο +0,73% και κεφαλαιοποίηση 728 εκατ. ευρώ.
Η MIG (που είναι εκτός FTSE 25) έκλεισε στα 0,0264 ευρώ, με άνοδο +1,54% και κεφαλαιοποίηση 24 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης