Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ήπιες απώλειες με το βλέμμα στα αποτελέσματα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Έχουμε πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, παρά το χαμηλό τζίρο το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται στις 870 μονάδες και θα θέλαμε να το κατοχυρώσει το σημείο. Όμως οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν χειρότερο από ότι περίμεναν οι αναλυτές. Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες στις ΗΠΑ και Κίνα αναφορικά με τον τεχνολογικό κλάδο.

Η αγορά άνοιξε με απώλειες και κάτω από τις 870 μονάδες με χαμηλό τζίρο και πάλι. Ο «Γερμανός» χάνει πάνω από 1% επομένως μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω πίεση. Πιέζονται οι τράπεζες, ενισχύεται η ΕΧΑΕ λόγω αποτελεσμάτων, σταθεροποιητικά η Μυτιληναίος επίσης λόγω αποτελεσμάτων.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σε τροχιά επίτευξης νέου ιστορικού υψηλού επιπέδου κερδοφορίας, σημειώνει πως βρίσκεται η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. Καλά τα αποτελέσματα και κοντά στις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ο δείκτης net debt/EBITDA στις 2 φορές. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον όμιλο. Εξακολουθούμε να παρακολουθούμε τη μετοχή και να την έχουμε στο εικονικό μας χαρτοφυλάκιο.

ΕΧΑΕ: Μας άρεσαν τα αποτελέσματα και φυσικά η διάρθρωση του ισολογισμού. Θεωρούμε πως υπάρχει σημαντικό περιθώριο ανόδου στη μετοχή, αλλά κάτι απασχολεί τους επενδυτές φαίνεται. Και εμάς πολλά βέβαια, αλλά τι να κάνουμε, αυτό έχουμε, αυτό κοιτάμε. Στο +1,30% η μετοχή και στα 3,90 ευρώ.

Θα σημειώσουμε μόνο το εξής: Η ΕΧΑΕ έχει μία συμμετοχή στο Χρηματιστήριο του Κουβέιτ (0,779%). Η διαπραγμάτευση της μετοχής ξεκίνησε το 2020. Η συμμετοχή της ΕΧΑΕ είχε αξία 1,039 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2020 άξιζε 4,4 εκατ. ευρώ και στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 5,54 εκατ. ευρώ. Δηλαδή από τα 5,5 εκατ. ευρώ η υπεραξία είναι 4,5 εκατ. ευρώ. Αυτά σε περίπου 1 χρόνο. Και έχει και σημαντικά έσοδα από την παροχή υπηρεσιών στο εν λόγω χρηματιστήριο.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ανοδικά η μετοχή και δείχνει πως η διάθεση για υψηλότερα υπάρχει. Μέρες μας το δείχνει βέβαια. Ανοδικά και το δικαίωμα.

AEGEAN: Ξεκίνησε με μεγάλο όγκο. Στα πρώτο λεπτά έκανε σχεδόν 70 χιλ. τεμάχια. Με αγοραστές στα 5,20 ευρώ. Η στήλη παραμένει θετική για την πορεία του τουρισμού και βλέπει πως παρά την αύξηση των κρουσμάτων η διάθεση του κόσμου να ταξιδέψει δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά. Λείπουν οι τουρίστες βέβαια από κάποιες αγορές και ο κρίσιμος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος.

INTERTECH: Πρώτοι διαβάσατε από αυτή τη στήλη, την περασμένη Παρασκευή την εντολή που μπήκε, αλλά και χθες την εκτέλεση της εντολής και τι έχει γίνει αναφορικά με το ποσοστό του Δ.Κοντομηνά, το οποίο «έβγαλε στο σφυρί» η Eurobank. Εκτίμησή μας είναι πως οι βασικοί μέτοχοι αγόρασαν το ποσοστό ή περιβάλλον τους. Η στήλη θα ήθελε να μη φύγει η μετοχή από το ΧΑ και ο βασικός μέτοχος να βάλει και τις άλλες δραστηριότητές του στο ΧΑ μέσω της Intertech. Αλλά επειδή ξέρουμε τι συμβαίνει συνήθως, κρατάμε μικρό καλάθι. Η μετοχή άνοιξε με μεγάλη άνοδο και με μικρό όγκο.

EPSILON NET: Πάλι ανοδικά αν και με μικρό όγκο.

CENTRIC: Με μικρό όγκο άνοιξε κοντά στα 0,30 ευρώ.

ΕΚΤΕΡ: Στα 1,30 ευρώ η μετοχή, δεν έχει κάνει την ανοδική διαφυγή. Αν δεν τα καταφέρει δε θα αποκλείαμε ένα πισωγύρισμα, το οποίο θα σήμαινε συνέχιση της συσσώρευσης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης