Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έσπασε ξανά το ορόσημο των 40.000 δολ. το Bitcoin - Θεαματική αύξηση στον όγκο συναλλαγών του Ethereum

tags :
Έσπασε ξανά το ορόσημο των 40.000 δολ. το Bitcoin - Θεαματική αύξηση στον όγκο συναλλαγών του Ethereum
Η κοινότητα των cryptos αποδίδει την άνοδο στην τιμή στη συμμετοχή των θεσμικών αλλά και «παραδοσιακών», πλέον, επενδυτών
Σχετικά Άρθρα

Για άλλη μία φορά το Bitcoin έσπασε το ψυχολογικό φράγμα των 40.000 δολαρίων ανά νόμισμα, ωστόσο γρήγορα υποχώρησε στα 39.000 δολ.
Πιο συγκεκριμένα, την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το δημοφιλέστερο ψηφιακό asset βρισκόταν στα 39.600 δολ. περίπου.
Βάσει όσων μεταφέρει το Cointelegraph, ο δείκτης BTC/USD (bitcoin προς δολάριο) έχει σημειώσει αύξηση 34,13% τις τελευταίες επτά ημέρες.
Η κοινότητα των cryptos αποδίδει την άνοδο στην τιμή στη συμμετοχή των θεσμικών αλλά και «παραδοσιακών», πλέον, επενδυτών, όπως ο Elon Musk και ο Michael Saylor.
Αυτή την εβδομάδα, η έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε σε σχέση με την Amazon, ότι δηλαδή θα αρχίσει να δέχεται Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής, παρείχε καύσιμα για τη νέα ώθηση που δόθηκε – αν και ο γίγαντας του διαδικτύου αργότερα διέψευσε τις φήμες.
Ενώ οι τρέχοντες δείκτες τιμών υποδηλώνουν ότι το Bitcoin ενδέχεται να διατηρήσει τη στήριξή του στο όριο των 30,000 δολ. - 40,000 δολ., το BTC δεν έχει ακόμη δει θετική αλλαγή στα 20.000 δολ., προτού φτάσει στις παλιές του δόξες, στα 60.000 δολ.
Σε πρόσφατη έρευνα που διενήργησε το CNBC σε μια ομάδα διαχειριστών χαρτοφυλακίου και αναλυτών, το 44% των ερωτηθέντων θεώρησε ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος θα πέσει κάτω από τα 30.000 δολ.
Το υπόλοιπο 56% των επενδυτών είχε μια πιο αισιόδοξη προοπτική, με το 6% να ελπίζει ότι το Bitcoin θα φτάσει τα 60.000 δολ., κοντά στο υψηλό των 65.000 δολ.

Ο όγκος συναλλαγών της ETH αυξήθηκε πολύ πιο γρήγορα από ό, τι ο BTC στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Στο μεταξύ, έδαφος κερδίζει το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, όσον αφορά την αύξηση του όγκου συναλλαγών κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.
Με άλλα λόγια, οι συναλλαγές στο blockchain του Ethereum αυξήθηκαν ταχύτερα από του Bitcoin το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, όπως αναφέρει η Coinbase.
Ειδικότερα, η έκθεση Coinbase Institutional «H1 2021 in Review», που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναγνώρισε ότι το α’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους ήταν μια από τις πιο ενεργές περιόδους που έχουν καταγραφεί για την κρυπτογράφηση, με αρκετά νέα ιστορικά υψηλά στις τιμές, νέους χρήστες και μεγάλη συναλλακτική δραστηριότητα. 
Λαμβάνοντας δεδομένα από 20 χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, η έκθεση αποκάλυψε ότι ο όγκος συναλλαγών για Bitcoin έφτασε τα 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένος κατά 489%, από 356 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους.
Ο συνολικός όγκος συναλλαγών του Ethereum (ETH) έφτασε το 1,4 τρισεκατομμύριο δολάρια, αλλά η ανάπτυξή του ήταν πολύ ταχύτερη, αυξημένη κατά 1,461% από 92 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2020.
eth_volume.jpg
Η Coinbase παρατήρησε ότι ήταν η πρώτη σταθερή χρονική περίοδος που ο ρυθμός διαπραγμάτευσης του Ethereum ξεπέρασε τον Bitcoin.
Η έρευνα έλαβε, επίσης, υπόψη τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, η οποία ξεκίνησε το έτος στα 769 δισεκατομμύρια δολάρια, κορυφώθηκε στα 2,4 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο και κατέληξε στο 1,4 τρισεκατομμύριο δολάρια, καταγράφοντας ως σήμερα καθαρό κέρδος 86%. 
Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος από τα κέρδη του BTC σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2020 και το πρώτο τρίμηνο του 2021 πριν από την πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος το δεύτερο τρίμηνο του 2021.
Προς το παρόν, διαπραγματεύεται με -38,8% από το ιστορικό υψηλό της 13ης Απριλίου, στα 65,899 δολάρια.
Από την άλλη πλευρά, το Ethereum είδε την πλειονότητα των κερδών της στο 2ο τρίμηνο του 2021, όταν διπλασιάστηκε η τιμή του, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό, ήτοι στα 4.357 δολάρια, στις 12 Μαΐου.
Ωστόσο, υποχώρησε ακόμη πιο «βαθιά» (-47,4%), στα τρέχοντα επίπεδα. 
Το δεύτερο μεγαλύτερο, βάσει κεφαλαιοποίησης, ψηφιακό νόμισμα έχει αυξήσει την τιμή του κατά 895% κατά τη διάρκεια της 12μηνης περιόδου και 210% κατά την εξάμηνη περίοδο που λήγει στις 30 Ιουνίου.
Η Coinbase θεωρεί ότι αυτό οφείλεται στην αυξημένη χρήση της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, στην αισιοδοξία των επενδυτών για τη μετάβαση στο αλγοριθμικό πρωτόκολλο Proof of stake και την ανάδυση των layer-two λύσεων.

ethereum_sizing_market_0.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης