Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Νέα Υόρκη: «Bonus» 100 δολ. σε κάθε πολίτη που εμβολιάζεται - Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας

ΗΠΑ - Νέα Υόρκη: «Bonus» 100 δολ. σε κάθε πολίτη που εμβολιάζεται - Πότε είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Σχετικά Άρθρα
Αρχής γενομένης από αυτή την Παρασκευή 3ο Ιουλίου 2021, η Νέα Υόρκη θα «πληρώνει» 100 δολάρια κάθε πολίτη που εμβολιάζεται με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης Bill de Blasio, όπως μεταδίδει το Reuters την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.
Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την απόφαση πως όλοι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα πρέπει είτε να εμβολιαστούν, είτε να ακολουθούν ένα αυστηρό πρωτόκολλο εβδομαδιαίων ελέγχων, με φόντο τα αυξανόμενα κρούσματα ρης μετάλλαξης Delta.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του New York State Department of Health, οι κάτοικοι της Νέα Υόρκης είναι πλήρως εμβολιασμένοι σε ποσοστό μεταξύ 45% - 65%.

Χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους από όλους

Οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί πολίτες θα πρέπει και πάλι να φορούν μάσκα προστασίας σε κλειστούς χώρους, σε περιοχές υψηλού κινδύνου, ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).
«Στις ζώνες όπου παρατηρείται υψηλή μεταδοτικότητα (σ.σ. της Covid-19) τα CDC συνιστούν στους πλήρως εμβολιασμένους ανθρώπους να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους», ανέφερε η Rochelle Walensky, η διευθύντρια του οργανισμού αυτού.
Όπως εξήγησε, αυτή η νέα οδηγία θεωρήθηκε αναγκαία λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Delta στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης