Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bullard (Fed St. Louis): «Φρένο» στις αγορές ομολόγων από το Φθινόπωρο, τέλος του προγράμματος το Μάρτιο του 2022

tags :
Bullard (Fed St. Louis): «Φρένο» στις αγορές ομολόγων από το Φθινόπωρο, τέλος του προγράμματος το Μάρτιο του 2022
Σχετικά Άρθρα

Πολύ καλά προετοιμασμένες χαρακτήρισε τις χρηματοπιστωτικές αγορές προκειμένου να αρχίσει η Federal Reserve να μειώνει το μαζικό πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων το φθινόπωρο, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του St. Louis, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.
«Ανέμενα αυτή την εξέλιξη.
Οι αγορές δεν πιστεύουν πραγματικά ότι οι αγορές περιουσιακών στοιχείων είναι σε αυτό το βαθμό αποτελεσματικές σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον », δήλωσε σε μια διαδικτυακή εκδήλωση την Παρασκευή.
Οι αγορές «παρουσιάζουν μεγάλη ετοιμότητα» ώστε η σταδιακή περιστολή του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων ύψους 120 δισ. δολ σε μηνιαία βάση «θα ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο», είπε ο Bullard, προσθέτοντας ότι θα ήθελε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα μέχρι το «πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους».

Ταχεία αλλαγή

Το χρονοδιάγραμμα του Bullard είναι αρκετά πιο γρήγορο από ό,τι έχει προταθεί από άλλους αξιωματούχους της Fed ή από το σχέδιο που αναμένεται από τους οικονομολόγους.
Σε μια έρευνα πριν από τη συνεδρίαση πολιτικής αυτής της εβδομάδας, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η επιτροπή θα ανακοινώσει επίσημα μια μείωση του προγράμματος έως τον Δεκέμβριο και θα ξεκινήσει τo λεγόμενο tapering στις αρχές του 2022.
Να σημειωθεί ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Fed καθόρισε το ύψος των μηνιαίων αγορών της σε ομόλογα αμερικανικού δημοσίου στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια και 40 σε ενυπόθηκους τίτλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης