Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυταρχικά μέτρα στην Ευρώπη: Απολύσεις ανεμβολίαστων στη Βρετανία, απαγόρευση διαδηλώσεων στη Γερμανία

Αυταρχικά μέτρα στην Ευρώπη: Απολύσεις ανεμβολίαστων στη Βρετανία, απαγόρευση διαδηλώσεων στη Γερμανία

Σκληρά μέτρα από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ως μοχλός πίεσης έναντι των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του Covid

Σχετικά Άρθρα

Αυταρχικά μέτρα με συνταγματικές ακροβασίες λαμβάνονται ανά την Ευρώπη, με στόχο να εμβολιαστεί η συντριπτική πλειονότητα του πληθυσμού έναντι του Covid και να καμφθούν οι αντιρρήσεις όλων όσοι ανησυχούν για πιθανές παρενέργειες.
Στη Μεγάλη Βρετανία ο υπουργός Μεταφορών, Grant Shapps, εκτίμησε πως θα ήταν καλή ιδέα οι επιχειρήσεις να επιλέξουν προσωπικό, που θα έχει υποβληθεί και στις δύο δόσεις του εμβολίου, προσθέτοντας ωστόσο ότι, αυτή η θέση δεν θα λάβει νομοθετική μορφή.
Οι εργοδότες έχουν δίκιο να θέλουν να προστατεύσουν το προσωπικό τους και τους πελάτες τους, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα όπου οι άνθρωποι κινδυνεύουν, όπως οι υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ωστόσο, οι απαιτήσεις πρέπει να είναι αναλογικές, χωρίς διακρίσεις και να υπάρχει πρόβλεψη για όσους δεν μπορούν να εμβολιαστούν για ιατρικούς λόγους, συνέχισε.

Διαφορετική αντιμετώπιση

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Βρετανό υπουργό, ο βουλευτής των Συντηρητικών, Damian Collins, δήλωσε πως οι
άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν δεν θα πρέπει να περιμένουν «να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο» όπως εκείνοι που έχουν.
«Δεν αναγκάζουμε κανέναν να κάνει εμβόλιο σε αυτή τη χώρα, εξαρτάται από την ατομική του επιλογή.
Αλλά ταυτόχρονα, μπορεί να είναι παράλογο για κάποιον που αποφάσισε να μην εμβολιαστεί να περιμένει να αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο όπως κάποιος που έχει εμβολιαστεί δύο φορές ...
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι ιδιοκτήτες χώρων, που διοργανώνουν μεγάλες εκδηλώσεις θα ήθελαν να προστατεύσουν τις επενδύσεις τους», σημείωσε ο Collins.

Απαγόρευση διαδηλώσεων στη Γερμανία

Την ίδια ώρα στη Γερμανία, οι διαδηλώσεις κατά των περιοριστικών μέτρων, που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο απαγορεύτηκαν από τη Δικαιοσύνη, εν μέσω φόβων ότι η παραλλαγή Delta θα οδηγήσει σε αύξηση των λοιμώξεων.
Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι δικαστές στο διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου αρνήθηκαν να επιτρέψουν 13 διαδηλώσεις, απαγορεύοντας σε δεκάδες χιλιάδες Γερμανούς να συγκεντρωθούν στην πρωτεύουσα.
Οι διοργανωτές μιας διαμαρτυρίας δήλωσαν ότι 22.500 άτομα επρόκειτο να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.
Μερικές από τις διαδηλώσεις είχαν οργανωθεί από το γερμανικό κίνημα κατά του lockdown ενώ αρκετές άλλες είχαν οργανωθεί για την υποστήριξη των νυχτερινών κέντρων.
Η αστυνομία του Βερολίνου εκφράζει έντονες ανησυχίες ότι πολλοί διαδηλωτές θα συνεχίσουν να ταξιδεύουν στην πόλη.
Η απαγόρευση ήρθε καθώς ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.400 σε 3.769.165, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI) για μολυσματικές ασθένειες.
Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε κατά 21 σε 91.658.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης