Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πυροσβεστική: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή Ζήρεια

Πυροσβεστική: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην περιοχή Ζήρεια

Συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο, στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής  στην περιοχή Λαμπίρι

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή της Ζήρειας, στην Αιγιάλεια, αν και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει βελτιωθεί η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά.
Στο μεταξύ, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο, στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή Λαμπίρι.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο εθνικός διοικητής πολιτικής προστασίας Θ. Δημακογιάννης, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απ. Μαρτζάκλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χ. Μπονάνος, ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δ. Καλογερόπουλος, η περιφερειακή συντονίστρια πολιτικής προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθία Γιαννιά, αλλά και αιρετοί εκπρόσωποι της περιφέρειας και του δήμου Αιγιαλείας.

Μπονάνος (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας): Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα αίτια της πυρκαγιάς

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χ. Μπονάνος, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ζήτησε «να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά, διότι όταν έχεις τέσσερις πυρκαγιές σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στην ίδια περιφερειακή ενότητα, θεωρώ πως κάτι ύποπτο συμβαίνει».
Όπως σημείωσε στη συνεδρίαση, «δόθηκαν στοιχεία για την πορεία της φωτιάς και για τις ισχυρές δυνάμεις που επιχειρούν», ενώ «υπήρξε άμεση συνεργασία με όλους και ό,τι μας ζητήθηκε από πλευράς περιφέρειας το δώσαμε, όπως μηχανήματα και υδροφόρες, ώστε να διευκολύνουμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».
Αναφορικά με την καταγραφή των ζημιών, ο κ. Μπονάνος επισήμανε ότι «η διαδικασία θα ξεκινήσει μόλις σβήσει η πυρκαγιά», τονίζοντας ότι «ως Περιφέρεια θα συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την φωτιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης