Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΔΜΗΕ: Σχέδιο Β΄ για την ηλεκτροδότηση των Βορείων Προαστίων λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

ΑΔΜΗΕ: Σχέδιο Β΄ για την ηλεκτροδότηση των Βορείων Προαστίων  λόγω της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη

Εχουν αποκοπεί οι κύριες γραμμές μεταφοράς υψηλής αλλά και μέσης τάσης του δικτύου, που ξεκινούν από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι 

Σχετικά Άρθρα

Η ενεργοποίηση εναλλακτικών σχεδίων για να διασφαλιστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα Βόρεια Προάστια κατά τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων ωρών και όσο μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ υπό τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τρίτη 3 Αυγούστου 2021.
Tο βασικό πρόβλημα είναι ότι λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Βόρεια Αττική, έχουν αποκοπεί οι κύριες γραμμές μεταφοράς υψηλής αλλά και μέσης τάσης του δικτύου, που ξεκινούν από το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι.

Εναλλακτικές διαδρομές

Οι γραμμές αυτές τροφοδοτούν τις περιοχές Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Βριλήσσια και Κηφισιά, και πλέον τροφοδοτούνται από εναλλακτικές διαδρομές από τα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Παλλήνης και Αχαρνών.
Οι βλάβες αυτές προκαλούν διαταραχές στο δίκτυο μεταφοράς και σύντομες περικοπές ηλεκτροδότησης.

Μετά την κατάσβεση

«Οι κύριες γραμμές ηλεκτροδότησης θα επανέλθουν αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ υπό τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση εναλλακτικών σχεδίων προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη διάρκεια των επόμενων κρίσιμων ωρών.
Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης και το προσωπικό όλων των αρμόδιων φορέων είναι σε επιφυλακή και δίνει μάχη υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», αναφέρεται στο ανακοίνωση του υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης