Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020

Πόλο Ανδρών, Ελλάδα – Σερβία 10-13: Ασημένιοι στο βάθρο, αλλά χρυσοί στις καρδιές μας! (video)

Πόλο Ανδρών, Ελλάδα – Σερβία 10-13: Ασημένιοι στο βάθρο, αλλά χρυσοί στις καρδιές μας! (video)

Πάλεψε, προσπάθησε αλλά στο τέλος… «λύγισε». Η Ελλάδα δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων στο πόλο των Ανδρών, καθώς ηττήθηκε με 13-10 από την Σερβία.

Μπορεί να έφτασε πολύ κοντά, αλλά η Ελλάδα έμεινε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, καθώς ηττήθηκαν με 13-10 από την Σερβία στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, κρατώντας την εντυπωσιακή πορεία μέχρι αυτό το σημείο. Για τους Σέρβους είναι το δεύτερο σερί μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το Ρίο το 2016 ενώ η χώρας μας μπαίνει ανάμεσα σε αυτούς και τους Ούγγρους, που βγήκαν τρίτοι

Η Ελλάδα μπήκε πιο δυναμικά στο ματς και στην πρώτη της επίθεση, κατάφερε να ανοίξει και το σκορ, με τον Δημήτρη Σκουμπάκη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της σέρβικης άμυνας και έκανε το 1-0 για την χώρα μας. Λίγα δευτερόλεπτα πριν, ο Κολομβός είχε κερδίσει αποβολή.

Η Σερβία απάντησε αμέσως, με τον Πιέτλοβιτς, ο οποίος είδε τον άσο του Ολυμπιακού, Φιλίποβιτς να του δίνει μία υπέροχη ασίστ για το 1-1 των Σέρβων. Ο παίκτης που μοίρασε την ασίστ, έκανε και την ολική ανατροπή, βάζοντας μπροστά στο σκορ την χώρα του.


Πέντε λεπτά πριν την λήξη του πρώτου οκτάλεπτο, η Ελλάδα μας θα φέρει το ματς στα ίσια, με τον Χριστόδουλο Κολόμβο, ο οποίος έκανε το 2-2, αφού πρώτα οι διαιτητές το είδαν στο ριμπλέι. Στην αμέσως επόμενη επίθεση, η Σερβία πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, με τον Γιάκσιτς να νικάει από κοντά τον Ζερδεβά.

Με 3’ και 47’’ για το πρώτο οκτάλεπτο, ο Φιλίποβιτς, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έκανε το 4-2 για την Σερβία, με την Ελλάδα να «πετάει» δύο επιθέσεις με παίκτη παραπάνω. Η διαφορά «άνοιξε» ακόμα περισσότερο, με τον Μουρίκη να χάνει τον Πιέτλοβιτς και να γίνεται το 5-2.


Από την πλευρά της, η γαλανόλευκη είδε τον Μίτροβιτς να αποκρούει κάθε επίθεσή της. Τελικά, ο Άγγελος Βλαχόπουλος ήταν αυτός που μείωσε για την χώρας μας σε 5-3, με 2’ και 10’’ να απομένουν για το τέλος του οκταλέπτου. Βέβαια, αυτό δεν κράτησε για πολύ, καθώς η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας δεν θύμιζε σε τίποτα τα προηγούμενα ματς, με τον Γιάκσιτς να κάνει το 6-3. Έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο οκτάλεπτο του αγώνα, με την Ελλάδα να αντιμετωπίζει προβλήματα στο δυνατό της σημείο σε όλη την διοργάνωση, την άμυνα.


Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Γιάννης Φοντούλης εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και με πολύ δυνατό σουτ, μείωσε άμεσα σε 6-4. Όμως, απευθείας ήρθε και η απάντηση από την Σερβία, με τον «κεραυνό» του Μάντιτς, το οποίος έκανε το 7-4. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, από δύσκολη γωνία μείωσε σε 7-5 και ο Κώστας Γκιουβέτσης έφερε το ματς στο γκολ, εκμεταλλευόμενος τον παίκτη παραπάνω.

Ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ολοκλήρωσε την ανατροπή για Ελλάδα, η οποία είχε ένα τρομερό σερί με καλή άμυνα και εύστοχα σουτ, επιστρέφοντας από το 7-4, στο 7-7. Μάλιστα, θα μπορούσε να περάσει και μπροστά στο σκορ, όμως το σουτ Καπότση κατέληξε στο δοκάρι του Μίτροβιτς.


Τελικά, λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο Πρλαϊνοβιτς να βάλει μπροστά στο σκορ την Σερβία και θα κάνει το 8-7, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του δεύτερου οκταλέπτου. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άγγελος Βλαχόπουλος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και έτσι η Ελλάδα δεν απάντησε στο γκολ της Σερβίας.

Ο Μάντιτς ήταν εκείνος που εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και έκανε το 9-7 για τους Σέρβους, όμως ο Κώστας Μουρίκης απάντησε αμέσως για το 9-8. Με 3’ και 32’’ να απομένει για το τρίτο οκτάλεπτο, ο Γιάννης Φουντούλης έφερε ξανά το ματς στα ίσια, κάνοντας το 9-9.


Η Ελλάδα δυσκολεύτηκε να βρει το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ και ο Πρλαϊνοβιτς ήταν εύστοχος για το 10-9. Οι δύο επόμενες επιθέσεις είχαν πρωταγωνιστές τους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι έκαναν εντυπωσιακές επεμβάσεις. Με αυτό το σκορ, ολοκληρώθηκε και το τρίτο οκτάλεπτο.

Με την έναρξη του τέταρτου οκταλέπτου, ο Σκουμπάκης έφερε αμέσως την ισοφάριση σε 10-10 για την Ελλάδα. Και πάλι, όμως, η Σερβία θα απαντήσει για το 11-10, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πρλαϊνοβιτς. Μάλιστα, η «ψαλίδα» θα ανοίξει ακόμα περισσότερο, με το τέρμα του Γιάκσιτς.


Στα 4’ και 08’’ πριν το τέλος, η Σερβία εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό την αμυντική αδράνεια της Ελλάδας και έκαναν το 13-10 με τον Μάντιτς. Τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ, με τους Σέρβους να σφίγγουν αρκετά την άμυνά τους και την χώρα μας να μην μπορεί να απαντήσει. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με την χώρα μας να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου και την Σερβία, να παίρνει το χρυσό για δεύτερη σερί φορά, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016.

Οκτάλεπτα: 3-6, 7-8, 9-10, 10-13

Ελλάδα (Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 2, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος-Κανακάκης, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης 1, Βλαχόπουλος 2.

Σερβία (Σάβιτς): Μίτροβιτς, Μάντιτς 3, Ντέντοβιτς, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς, Πιέτλοβιτς 2, Ράσοβιτς, Άλεξιτς, Γιάκσιτς 3, Φιλίποβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 3, Μίτροβιτς Σ.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης