Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κοντοές (Εθνικό Αστεροσκοπείο): Οι καταστροφές είναι 10πλάσιες από ό,τι περιμέναμε για όλο το καλοκαίρι

Κοντοές (Εθνικό Αστεροσκοπείο): Οι καταστροφές είναι 10πλάσιες από ό,τι περιμέναμε για όλο το καλοκαίρι
Ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών δήλωσε έκανε λόγο για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης
Για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης έκανε λόγο ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Χάρης Κοντοές.

«Σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις η έκταση των καμένων είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αυτές τις ημέρες θα έχουμε ακριβέστερα μεγέθη.
Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης. Καταστροφές δεκαπλάσιες από αυτές που υπολογίζαμε για όλο το καλοκαίρι», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι στην Αττική υπολογίζονται περίπου 76.500 στρέμματα καταστράφηκαν, ενώ στην Εύβοια ξεπερνούν τα 200.000.

Η επόμενη μέρα

Όσον αφορά την επόμενη μέρα, ο κ. Κοντοές σημείωσε ότι η γνώση για το πως πρέπει να κινηθούμε υπάρχει και τα εργαλεία είναι γνωστά.
«Είμαστε σε φάση κλιματικής αλλαγής και πρέπει να προστατεύσουμε την περιοχή μας. Κάθε αυθαιρεσία επιτείνει μια πυρκαγιά.
Πολλά εργαλεία και τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν το μηχανισμό καταστολής. Το σημαντικότερο είναι η πρόληψη και η αναγνώριση του κινδύνου», συμπλήρωσε.

Τεράστιο πρόβλημα, η γραφειοκρατία

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοντοές πρέπει να βρεθεί ο θεσμικός τρόπος σύνδεσης των φορέων που έχουν την καταστολή με την επιστημονική κοινότητα, αλλά και την εκπαίδευση του κόσμου για το πως θα αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, πώς θα έχουν από νωρίς σχέδια κινδύνου και την υποψία να περιφρουρούν συχνά την περιοχή.
«Η γραφειοκρατία είναι τεράστιο πρόβλημα.
Πρέπει να δούμε τη συντονισμένη δράση όλων των διαφορετικών φορέων. Πρέπει να λυθεί με κάποιο νομοθέτημα ώστε ο καθένας να έχει τον ρόλο του.
Το παν είναι να μπορούν όλοι οι φορείς να δουλεύουν συντονισμένα. Η τεχνολογία, η επιστήμη μαζί με επιχειρησιακούς ανθρώπους να βρουν τρόπο συντονισμού πριν έρθει η καταστροφή», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης