Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία - κορωνοϊός: Εθνικό ρεκόρ κρουσμάτων - Απέκλεισε η αστυνομία το Σίδνεϊ για να εμποδίσει διαδήλωση

Αυστραλία - κορωνοϊός: Εθνικό ρεκόρ κρουσμάτων -  Απέκλεισε η αστυνομία το Σίδνεϊ για να εμποδίσει διαδήλωση
Στα νοσοκομεία βρίσκονται 516 ασθενείς, εκ των οποίων οι 85 έχουν εισαχθεί σε ΜΕΘ και οι 76 ήταν ανεμβολίαστοι
Σχετικά Άρθρα

Νέο εθνικό ρεκόρ κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε 24 ώρες κατέγραψε η Αυστραλία, χωρίς να έχουν ανακοινωθεί τα δεδομένα από όλες τις πολιτείες της.
Ειδικότερα, εντοπίστηκαν 886 κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτόρια, εκ των οποίων η μεγάλη πλειοψηφία στο Σίδνεϊ, που βρίσκεται στο επίκεντρο της αναζωπύρωσης πανδημίας που αποδίδεται στην πιο μολυσματική παραλλαγή Delta, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί τα επιδημιολογικά δεδομένα από τις υπόλοιπες πολιτείες, ο αριθμός των μολύνσεων ήδη ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 754 κρπουσμάτων.
Σημειώνεται ότι το Σίδνεϊ τελεί υπό αυστηρά περιοριστικά μέτρα εδώ και εβδομάδες, χωρίς όμως να έχει περιορίσει το ξέσπασμα, το οποίο εξαπλώθηκε σε άλλες πολιτείες και έφθασε μέχρι τη γειτονική Νέα Ζηλανδία.
Η πολιτειακή πρωθυπουργόςGladys Berejiklian, ανακοίνωσε τρεις θανάτους ασθενών με την COVID-19 στη Νέα Νότια Ουαλία.
Στο μεταξύ, στα νοσοκομεία βρίσκονται 516 ασθενείς , εκ των οποίων οι 85 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 76 ήταν ανεμβολίαστοι, όπως διευκρίνισαν αξιωματούχοι.

Περί διαδηλώσεων

Πάνω από 1.500 μέλη της αυστραλιανής αστυνομίας περιπολούν στους δρόμους και απέκλεισαν το κέντρο του Σίδνεϊ για να αποτραπεί σχεδιαζόμενη διαδήλωση εναντίον των περιοριστικών μέτρων.
Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, πέραν του Σίδνεϊ, διαδήλωση σχεδιαζόταν να γίνει και στη Μελβούρνη, όπου ο πρωθυπουργός της Βικτόριας, Daniel Andrews , ανακοίνωσε ότι το lockdown επεκτείνεται σε όλη την πολιτεία, καθώς διαγνώστηκαν 61 κρούσματα οφειλόμενα σε μετάδοση στην κοινότητα.
Στο νοσοκομεία νοσηλεύονται 18 ασθενείς με την COVID-19, εκ των οποίων οι 8 σε ΜΕΘ και οι 6 διασωληνωμένοι.
Συνολικά στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί 978 θάνατοι λόγω της COVID-19 επί συνόλου 43.000 και πλέον κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης